“Φιλί της ζωής” στη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας  για το προσφυγικό

O Πρώτoς Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φρανς Τίμμερμανς και οι Επίτροποι Αβραμόπουλος και Κινγκ δέχθηκαν χθες τον Ομέρ Τσελίκ, Υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας, σύμφωνα με εκπρόσωπος της Κομισιόν που ενημέρωσε ΚΥΠΕ.
 
Οι τέσσερις είχαν μια "ανοιχτή, ειλικρινή και εποικοδομητική συνάντηση και συζήτησαν μια σειρά από θέματα που σχετίζονται με τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας, ιδίως τη μετανάστευση και τη δήλωση της ΕΕ-Τουρκίας, της τρομοκρατίας και της ριζοσπαστικοποίησης καθώς και την υποστήριξη της ΕΕ στο πλαίσιο της διαδικασίας ελευθέρωσης του καθεστώτος θεωρήσεων".
 
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, "πάνω απ `όλα, η συνάντηση αντανακλά και επιβεβαιώνει την αμοιβαία μας δέσμευση να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μαζί".
 
Ο πρώτος αντιπρόεδρος και οι Επίτροποι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το γεγονός ότι η Τουρκία συνεχίζει τις προσπάθειες για την εφαρμογή της Δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας και τόνισαν ότι η Κομισιόν θα συνεχίσει να τηρεί τη δέσμευσή της να παρέχει στήριξη στους πρόσφυγες στην Τουρκία από το Ταμείο για τους Πρόσφυγες, υπενθυμίζοντας ότι ήδη 2,2 δισ. ευρώ έχουν διατεθεί μέσα στο 2016. Η Κομισιόν θα υποβάλει μια αναθεωρημένη έκθεση σχετικά με την εφαρμογή της Δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας την επόμενη εβδομάδα (7 Δεκεμβρίου).
 
"Εν συντομία συζητήθηκε η πρόοδος σε σχέση με τον οδικό χάρτη για την απελευθέρωση των θεωρήσεων και η Κομισιόν επανέλαβε τη συνεχιζόμενη υποστήριξη της επί της διαδικασίας αυτής. Η Κομισιόν θα συνεχίσει το στενό διάλογο με την Τουρκία για να βρεθούν οι λύσεις που θα επιφέρουν τις νομοθετικές και διαδικαστικές αλλαγές που απαιτούνται για την εκπλήρωση των υπολοίπων κριτηρίων”, κατέληξε ο εκπρόσωπος.

Δειτε Επισης

Νέα στοιχεία για τον Τσιντούλα, «έδρασε μόνος του»-Με λουλούδια έξω από το νοσοκομείο οι υποστηρικτές του Φίτσο
Σε κρίσιμη κατάσταση παραμένει ο Ρόμπερτ Φίτσο-Υπό κράτηση ο δράστης, του απαγγέλθηκαν κατηγορίες
«Δικτάτορας που δεν αναγνωρίζει κόκκινες γραμμές ο Πούτιν»-Τι λέει συνεργάτης του Ναβάλνι
Χάος με τις ανάρμοστες συμπεριφορές στην ψηφιακή πύλη που ενώνει τις δύο πόλεις Νέα Υόρκη-Δουβλίνο
Ένας Ισραηλινός και ένας Παλαιστίνιος αγκαλιάστηκαν μπροστά στον Πάπα Φραγκίσκο
Στο δικαστήριο ο δράστης της απόπειρας δολοφονίας του πρωθυπουργού Ρόμπερτ Φίτσο
BINTEO: Πενήντα νεκροί εξαιτίας πλημμυρών στο δυτικό τμήμα του Αφγανιστάν
Εκφορτώνονται οι πρώτες εκατοντάδες παλέτες με ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας
Τέσσερις νεκροί από πυρά στο Αφγανιστάν-Ανάμεσά τους τρεις Iσπανοί τουρίστες
Ανακουφισμένοι οι τραγικοί γονείς της Σάνι Λουκ-«Είναι ακόμη πολύ όμορφη, τώρα μπορούμε να την θάψουμε»