Παραιτείται από την αυτοκρατορία του ο Τραμπ

Ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ υποσχέθηκε χθες να παραιτηθεί από τη διαχείριση της παγκόσμιας επιχειρηματικής του αυτοκρατορίας για να αποφύγει τη σύγκρουση συμφερόντων, αλλά αποκάλυψε λίγες λεπτομέρειες άμεσα για την αυξανόμενη ανησυχία σχετικά με τον διττό του ρόλο, καθώς πλησιάζει η τελετή ορκωμοσίας του στις 20 Ιανουαρίου.
 
Ο Τραμπ, μεγιστάνας στον κλάδο των ακινήτων ο οποίος κατέχει ξενοδοχεία και συγκροτήματα γκολφ από τον Παναμά έως τη Σκωτία, είπε ότι θα εκθέσει λεπτομερώς σε συνέντευξη τύπου στις 15 Δεκεμβρίου τον τρόπο με τον οποίο θα αποκοπεί "εντελώς" από τις επιχειρήσεις του, οι οποίες περιλαμβάνουν ένα οινοποιείο, μια αντιπροσωπεία μοντέλων και μια σειρά από άλλες επιχειρήσεις.
 
Μετά τη νίκη του στις εκλογές στις 8 Νοεμβρίου, η εταιρεία του Trump Organization είπε ότι εξετάζει νέες δομές επιχειρήσεων ώστε να μεταβιβάσει τον έλεγχο στον Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ, την Ιβάνκα Τραμπ και τον Έρικ Τραμπ, τρία από τα ενήλικα παιδιά του που ασχολούνται με την οργάνωση.
 
Ο Τραμπ έδωσε λίγες λεπτομέρειες σε μια σειρά από μηνύματα στο Twitter, αλλά πρόσθεσε πως "δημιουργούνται νόμιμα έγγραφα τα οποία θα με βγάλουν εντελώς από τις επιχειρηματικές λειτουργίες" και ότι τα παιδιά του θα συμμετάσχουν στη συνέντευξη τύπου.
 
Οι επικριτές του Τραμπ έχουν εγείρει ερωτηματικά για το ρόλο που παίζουν τα παιδιά του, τα οποία συμμετέχουν ως μέλη στην εκτελεστική επιτροπή της ομάδας μετάβασής του στον Λευκό Οίκο. Η κόρη του Ιβάνκα συμμετείχε σε τηλεφωνική συνομιλία του πατέρα της με τον Πρόεδρο της Αργεντινής Μαουρίσιο Μάκρι στις αρχές του μήνα και σε μια συνάντηση με τον Ιάπωνα Πρωθυπουργό Σίνζο Αμπε, πράγμα το οποίο δημιούργησε ερωτηματικά για πιθανές συγκρούσεις συμφερόντων.

Δειτε Επισης

Νέα στοιχεία για τον Τσιντούλα, «έδρασε μόνος του»-Με λουλούδια έξω από το νοσοκομείο οι υποστηρικτές του Φίτσο
Οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος και ανατράπηκε-Απεγκλωβίστηκε από την Πυροσβεστική
Σε κρίσιμη κατάσταση παραμένει ο Ρόμπερτ Φίτσο-Υπό κράτηση ο δράστης, του απαγγέλθηκαν κατηγορίες
Οι Χούθι έπληξαν ελληνόκτητο πλοίο με σημαία Παναμά στην Ερυθρά Θάλασσα-Δεν υπάρχουν θύματα
Επανέρχεται ξανά η CMC-«Αν η ΕΤΥΦΑ συνεχίσει να αλλάζει τους κανόνες δικαιούμαστε αποζημίωση»
Ανακαλεί την απαγόρευση παραχώρησης αδειών χρήσης πυροτεχνημάτων η Υπηρεσία Μεταλλείων
«Δικτάτορας που δεν αναγνωρίζει κόκκινες γραμμές ο Πούτιν»-Τι λέει συνεργάτης του Ναβάλνι
Στις φλόγες τυλίχθηκαν όχημα buggy και τετράτροχη μοτοσικλέτα στο Λατσί
Χάος με τις ανάρμοστες συμπεριφορές στην ψηφιακή πύλη που ενώνει τις δύο πόλεις Νέα Υόρκη-Δουβλίνο
Φωτιά σε υπνοδωμάτιο διαμερίσματος στην Πάφο-Στο Νοσοκομείο ο ένοικος με αναπνευστικά προβλήματα