ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Αποφυλακίζεται ο Τσουρής… πριν την ώρα του!

Αέρα ελευθερίας θα αναπνέει εντός των επόμενων ημερών ο Χαράλαμπος Τσουρής, πρώην μέλος του Δ.Σ. της ΑΤΗΚ, ο οποίος καταδικάστηκε σε 3 χρόνια φυλάκιση για την πολύκροτη υπόθεση της Δρομολαξιάς ενώ «μέσα» κατέληξαν άλλα 4 πρόσωπα στα οποία επιβλήθηκε πολυετή ποινή φυλάκισης.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του ΡΕΠΟΡΤΕΡ, ο καταδικασθέντας ενημέρωσε τα οικεία του πρόσωπα ότι αύριο αναμένεται το Συμβούλιο αποφυλάκισης των Κεντρικών φυλακών να εγκρίνει το αίτημα του για αποφυλάκιση του και ως εκ τούτου σύντομα θα βρίσκεται κοντά τους και τα Χριστούγεννα θα τα περάσουν οικογενειακώς.    

Ο Χαράλαμπος Τσουρής καταδικάστηκε τον Ιανουάριο του 2015 για την κατηγορία της απάτης και για απόσπαση χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις ενώ μετά το άκουσμα της ποινής του απευθυνόμενος στη σύζυγό του, της είπε: «όλα μια χαρά, καλή Χρονιά».

Ωστόσο ο καταδικασθέντας πριν εκτίσει καν 2 χρόνια από την ποινή που του επιβλήθηκε από το Κακουργιοδικείο αποφυλακίζεται από το ανεξάρτητο Συμβούλιο αποφυλακίσεων πριν την ώρα του. Υπό κανονικές συνθήκες ο Χαράλαμπος Τσουρής θα αποφυλακιζόταν τον Δεκέμβριο του 2017 ενώ με τη χάρη που δίνεται στους φυλακισμένους θα αποφυλακιζόταν τον Απρίλιο του 2017.  Τελικά όμως το συμβούλιο τον απελευθερώνει «πρόωρα»…  

Ως εκ τούτου, τα ποιήματα του ο καταδικασθέντας θα συνεχίσει να τα γράφει εκτός των φυλακών…     

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την απόφαση του Κακουργιοδικείου, ο Χαράλαμπος Τσουρής «εκμεταλλευόμενος την εμπειρογνωμοσύνη του επί των πραγμάτων σε συνδυασμό με την εμπιστοσύνη που γνώριζε ότι οι πλείστοι συνάδελφοι του στη Διαχειριστική Επιτροπή του Ταμείου Συντάξεων και Χορηγημάτων Υπαλλήλων της ΑΤΗΚ επεδείκνυαν στον ίδιο και στην πραγματογνωμοσύνη του, υποκίνησε το Ταμείο να καταβάλει μεγαλύτερο χρηματικό ποσό από εκείνο που προνοούσε η συμφωνία» για επένδυση στο έργο Aero Centre στη Δρομολαξιά.

Επίσης ο δικαστής είχε μιλήσει για «προγραμματισμένες, προσχεδιασμένες, μεθοδικές και καλώς συγκαλυμμένες», «σφετερίστηκε και αυτός την πίστη και εμπιστοσύνη με την οποία τον περιέβαλε το Κράτος διορίζοντας τον ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΤΗΚ» ενώ επικαλούμενος, «τα συμφέροντα» του Ταμείου Συντάξεων και Χορηγημάτων Υπαλλήλων της ΑΤΗΚ «υπέσκαψε, αντί να προασπιστεί, τα συμφέροντα των εργαζομένων κατά τη συμμετοχή του ως διαχειριστή στο Ταμείο».  

Δειτε Επισης

Παραδέχθηκε χωρίς δικηγόρο τη δολοφονία Ανδρονίκου ο οδηγός της μοτοσικλέτας-Μονόδρομος τα ισόβια
Συμπλοκή σε μπαρ στη Λάρνακα-Δύο τραυματίες, υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση ο ένας
Παραπέμπεται στο πειθαρχικό συμβούλιο ο γιατρός που συνελήφθη για παράνομες συνταγογραφήσεις
Κάλεσμα ΥΠΑΜ σε όσους κλείνουν τα 18 να υποβάλουν δήλωση στοιχείων για την Εθνική Φρουρά
Stop από ΚΟΠ στη μετακίνηση ΑΠΟΕΛιστών στην Περιστερώνα-Μεμονωμένα εισιτήρια στους γηπεδούχους
Δυο 16χρονοι εντοπίστηκαν να οδηγούν στην Πάφο-Ο ένας θετικός σε νάρκοτεστ
Παρήγγειλαν μηχάνημα, εξαπατήθηκαν από email και πλήρωσαν χιλιάδες ευρώ σε άλλο λογαριασμό
Αγόρασε προπληρωμένη κάρτα με πλαστά χαρτονομίσματα-Χειροπέδες σε 38χρονο
Νέο χτύπημα επιτήδειων με κρυπτονομίσματα-Άρπαξαν χιλιάδες ευρώ από 47χρονο
Άγρια νύχτα στον Λίβανο-Σφυροκοπά ανελέητα τη Χεζμπολάχ το Ισραήλ, στους 500 οι νεκροί