Πρώτο τετ-α-τετ μετά το ναυάγιο του Μον Πελεράν

  
Το πρώτο τους τετ-α-τετ έπειτα από το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων στο Μον Πελεράν έχουν από τις οκτώ ρο βράδυ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί.
Το αποψινό δείπνο, που δίνεται στην οικία της Ειδικής Αντιπροσώπου του Γ.Γ. του ΟΗΕ στην Κύπρο Ελίζαμπεθ Σπέχαρ στην περιοχή του παλαιού αεροδρομίου Λευκωσίας, διευθετήθηκε και παρατίθεται από τον Ειδικό Αντιπρόσωπο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό Έσπεν Μπαρθ Έιντε, σε μια προσπάθεια να σπάσει ο πάγος που δημιουργήθηκε ανάμεσα στις δύο  πλευρές εξαιτίας του αποτελέσματος των διαπραγματεύσεων στην Ελβετία. Επί της ουσίας, αποσκοπεί στο να δημιουργηθούν οι συνθήκες και οι προϋποθέσεις για επανέναρξη των συνομιλιών.
 
Ο Έσπεν Μπαρθ Έιντε είχε νωρίτερα σήμερα το πρωί ξεχωριστές συναντήσεις με τους Νίκο Αναστασιάδη και Μουσταφά Ακιντζί, στο πλαίσιο των οποίων κατέστη δυνατό να…κανονιστεί και το αποψινό δείπνο. Οι δύο ηγέτες συνοδεύονται από τους διαπραγματευτές Ανδρέα Μαυρογιάννη και Οζντίλ Ναμί.
Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναμένεται να προβεί σε δηλώσεις με την επιστροφή του στο Προεδρικό.
 

 

Δειτε Επισης

Απευθύνθηκε στον κυπριακό λαό πριν τη Γενεύη ο Πρόεδρος-«Είμαστε έτοιμοι αλλά και προετοιμασμένοι»
Συνάντησε και την ΤΜΤ πριν τη Γενεύη ο Τατάρ-«Είναι απαραίτητη μια λύση στη βάση του "ίσου κυρίαρχου κράτους¨"»
Κοντά σε αποπαγοποίηση θέσεων για συμπλέγματα κοινοτήτων-Τίθεται σε πρακτική εφαρμογή η μεταρρύθμιση Τ.Α.
Το επικρατέστερο σενάριο για τη Γενεύη, το ερωτηματικό για παρουσία Φιντάν και η αναμονή για συμμετοχή Ε.Ε.
«Κακό τρίο» χαρακτηρίζουν Κύπρο, Ελλάδα και Ισραήλ οι Τούρκοι-«Η συμμαχία του κακού πιάνει δουλειά»
Η ανάγνωση του τουρκικού Τύπου ενόψει Γενεύης-«Κρίσιμες συνομιλίες»
Παίζει το χαρτί «δούναι και λαβείν» με την Ε.Ε. για παροχή ασφάλειας η Τουρκία-Προτεραιότητα η ένταξη για την Άγκυρα
Ανοίγει ο φάκελος αγνοούμενοι της κυπριακής τραγωδίας ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
Ανακοίνωσε τη μετάβαση Γκουτέρες στη Γενεύη ο Ντουζαρίκ-«Η συνάντηση θα δώσει ευκαιρία για ουσιαστικές συζητήσεις»
Οι ανακατατάξεις στο σκηνικό, οι αριθμοί-εργαλείο και οι ανησυχητικές ενδείξεις για τα κόμματα