«Ροζ» βίντεο και εκβιασμούς επικαλείται ο διεφθαρμένος δεσμοφύλακας

Στις Κεντρικές φυλακές ως κατάδικος μεταφέρθηκε ο δεσμοφύλακας που καταδικάστηκε σε 15μηνη ποινή για διακίνηση ναρκωτικών εντός του σωφρονιστικού ιδρύματος ο οποίος ωστόσο έπεσε στη φάκα της Διεύθυνσης που μετά από πληροφορίες τον «τσάκωσε».

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, ο 36χρονος ισχυρίστηκε ότι πριν τη διάπραξη του αδικήματος δεχόταν απειλές και εκβιασμούς από πρώην κατάδικο - βαρυποινίτη προκειμένου να προβεί στην συγκεκριμένη μεταφορά ναρκωτικών.

Με τον εν λόγω άτομο είχε γνωριστεί όταν εξέτιε την ποινή του και βρέθηκαν 2- 3 φορές εκτός των φυλακών. Κατά την τελευταία φορά που βρέθηκαν, άτομο του παρουσίασε βίντεο στο κινητό, όπου φαινόταν ο ίδιος γυμνός και να λαμβάνει μέρος σε σεξουαλικές δραστηριότητες.

Με εκβιαστικό ύφος του είπε ότι το συγκεκριμένο βίντεο βρισκόταν στην κατοχή και άλλου προσώπου και για να το πάρει πίσω έπρεπε να κάνει τη συγκεκριμένη μεταφορά των ναρκωτικών. Τότε ο δεσμοφύλακας κατάλαβε ότι του «την είχαν στήσει» και τους είπε να του δώσουν χρόνο για να το σκεφτεί ώστε να κερδίσει χρόνο.

Όπως ισχυρίστηκε τις τελευταίες 10 ημέρες, πριν τη μεταφορά,  δεχόταν καθημερινά τηλεφωνήματα από αγνώστους αριθμούς και του μιλούσε κάποια γυναίκα, η οποία τον πίεζε να κάνει τη «δουλειά», διαφορετικά θα δημοσίευε το συγκεκριμένο βίντεο στο διαδίκιυο και θα φρόντιζε να περιέλθει και στην κατοχή της μητέρας και της αδελφής του.

Είχε διωχθεί πειθαρχικά για χάρη του Κίτα

Ο δεσμοφύλακας, όπως ανέφερε ο συνήγορος υπεράσπισης του Γιάννης Πολυχρόνης, ζούσε καθημερινά μέσα στο άγχος γιατί είχε ξαναπεράσει τα ίδια μερικά χρόνια προηγουμένως όταν διεξήχθη εναντίον του πειθαρχική έρευνα για κάποιο δημοσίευμα σε καθημερινή εφημερίδα για ισχυριζόμενες περιπτύξεις του ιδίου με ισοβίτες. Ο δεσμοφύλακας φοβήθηκε και δέχθηκε να κάνει την εν λόγω μεταφορά.

Περαιτέρω, ο κ. Πολύχρονης κατέθεσε το κατηγορητήριο στην πειθαρχική υπόθεση που καταχωρήθηκε εναντίον του Κατηγορουμένου το 2012, καθώς και το αιτιολογημένο κείμενο της ποινής που του επιβλήθηκε στις 15/5/2012 από την Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας.

Αυτός καταδικάστηκε, κατόπιν παραδοχής, για το ότι στις 17/3/2011 εν ώρα καθήκοντος ενήργησε κατά τρόπο που παραβίαζε τις υποχρεώσεις ίου ως δεσμοφύλακα, δηλαδή ανέπτυξε σχέσεις οικειότητας με τους κρατουμένους, μεταξύ των οποίων ο γνωστός ισοβίτης Αντώνης Προκοπίου Κίτας. Δηλαδή εισήλθε με αυτούς στο κελί κράτησης του Αντώνη Κίτα, ο οποίος ενώ αστιευόταν ανεπίτρεπτα μαζί του με κινήσεις, αυτός το ανέχθηκε. Στον Κατηγορούμενο είχε επιβληθεί η ποινή της αυστηρής επίπληξης.

Επίσης αναφέρθηκε στο δικαστήριο έπεσε θύμα των εν λόγω επιτήδειων, τα οποία ήταν άτομα του υποκόσμου.

Ωστόσο ο δεσμοφύλακας στην κατάθεσή του, που αρχικά ισχυρίστηκε ότι τα ναρκωτικά δεν προορίζονταν για φυλακισμένους, ανέφερε πως δεν ήθελε να πει το όνομα του εν λόγω πρώην καταδίκου επειδή πρόκειται για επικίνδυνο άτομο και κινδυνεύει τόσο ο ίδιος όσο και η οικογένειά του.
 

Δειτε Επισης

Παραπέμπεται στο πειθαρχικό συμβούλιο ο γιατρός που συνελήφθη για παράνομες συνταγογραφήσεις
Κάλεσμα ΥΠΑΜ σε όσους κλείνουν τα 18 να υποβάλουν δήλωση στοιχείων για την Εθνική Φρουρά
Stop από ΚΟΠ στη μετακίνηση ΑΠΟΕΛιστών στην Περιστερώνα-Μεμονωμένα εισιτήρια στους γηπεδούχους
Δυο 16χρονοι εντοπίστηκαν να οδηγούν στην Πάφο-Ο ένας θετικός σε νάρκοτεστ
Παρήγγειλαν μηχάνημα, εξαπατήθηκαν από email και πλήρωσαν χιλιάδες ευρώ σε άλλο λογαριασμό
Αγόρασε προπληρωμένη κάρτα με πλαστά χαρτονομίσματα-Χειροπέδες σε 38χρονο
Νέο χτύπημα επιτήδειων με κρυπτονομίσματα-Άρπαξαν χιλιάδες ευρώ από 47χρονο
Κατέθεσε εμπειρογνώμονας στη δίκη για το θάνατο του Γιαννιού-Αναφορές για αλλοιωμένα στοιχεία από την υπεράσπιση
Τιμωρήθηκε με αποκλεισμό έξι μηνών από τα γήπεδα 18χρονος-Είχε βρεθεί στην κατοχή του ρόπαλο
Συνεχίζονται οι έρευνες για το θανατηφόρο στον Ατσά-Έκκληση της Αστυνομίας για πληροφορίες