Ψάχνουν στ' αποκαΐδια του Everest τα αίτια της τραγωδίας με θύμα την 39χρονη μητέρα

  Σοβαρά ερωτηματικά για τις συνθήκες οι οποίες οδήγησαν στη φονική έκρηξη στα Everest της πλατείας Βικτωρίας με θύμα την 39χρονη λογίστρια και μητέρα δύο μικρών παιδιών, Βασιλική Παραστατίδου, προκύπτουν λίγες ώρες μετά την τραγωδία. 

Ήδη, το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής έχει αναλάβει να διερευνήσει ψηφίδα - ψηφίδα την υπόθεση και να εντοπίσει τί προκάλεσε την έκρηξη. Οι έρευνες στρέφονται μοιραία και γύρω από την τήρηση των κανόνων ασφαλείας σε ένα καταστήμα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο οποίο εκτελούνται εργασίες με ηλεκτροσυγκόλληση την ώρα που βρίσκεται εν λειτουργία. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το ΑΠΕ - ΜΠΕ, ως πιθανή αιτία για την πρόκληση της φονικής έκρηξης, εξετάζεται η διαρροή αερίου (φρέον) από ψυγείο. Σημειώνεται ότι ψυκτικός έκανε εργασίες στους ψυκτικούς θαλάμους με τη χρήση φλόγιστρου, ενώ της έκρηξης προηγήθηκε φωτιά που προκάλεσε εγκαύματα στον ψυκτικό. Εκείνος πρόλαβε να απομακρυνθεί. 


Η τρομερή έκρηξη που συντάραξε την κεντρική πλατεία της Αθήνας περίπου στις εννιάμισι το πρωί, θύμισε στους μεγαλύτερους την τραγωδία του 1984, όταν στο τυροπιτάδικο Τιπ Τοπ της οδού Σταδίου εξερράγη φιάλη υγραερίου που σκότωσε δύο ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους ογδόντα. Ο απολογισμός της έκρηξης στη Βικτώρια είναι μια νεκρή και πέντε τραυματίες, που νοσηλεύονται εκτός κινδύνου στο Γενικό κρατικό Νοσοκομείο της Αθήνας οι τέσσερις και στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο ο πέμπτος.

Αμέσως μετά την έκρηξη ξέσπασε φωτιά στο κατάστημα, ενώ ακολούθησε πανικός: Οι αυτόπτες μάρτυρες περιγράφουν σκηνές αλλοφροσύνης, καθώς άνθρωποι ήταν πεσμένοι κάτω και άλλοι ούρλιαζαν από τον τρόμο. Η αστυνομία απέκλεισε την περιοχή ενώ για την κατάσβεση της φωτιάς επιχείρησαν 35 πυροσβέστες με 15 οχήματα.


«Είχαμε από την πρώτη στιγμή ενημέρωση ότι υπήρχε ένα αγνοούμενο άτομο στο λογιστήριο» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο επικεφαλής της πυροσβεστικής στο σημείο. Λίγο αργότερα επιβεβαιώθηκε η πληροφορία με τον πιο τραγικό τρόπο, αφού οι πυροσβέστες ανέσυραν νεκρή την 39χρονη Βασιλική Παραστατίδου, μητέρα δύο κοριτσιών που είναι μαθήτριες στο δημοτικό σχολείο, μόλις 9 και 12 ετών. 

 

 

 

Δειτε Επισης

Συγκλονίζει ο πατέρας 16χρονου που ξυλοκοπήθηκε στην Ελλάδα-«Τον χτυπούσαν με σίδερο στο κεφάλι»
Συλλήψεις ανήλικων μαθητριών και των γονιών τους για την επίθεση σε 14χρονη στην Ελλάδα
Καταδικασμένος για φόνο ήταν ο άνδρας που πυροβόλησαν σε καφετέρια στην Ομόνοια-Νοσηλεύεται με σοβαρά τραύματα
Θύμα ξυλοδαρμού 14χρονη στη Γλυφάδα-Την χτύπησαν, έπεσε λιπόθυμη και προσπάθησαν να τη γδύσουν
Πυροβολισμοί στην Ομόνοια-Ένας τραυματίας
Από ακατάσχετη αιμορραγία ο θάνατος της τουρίστριας στο φαράγγι της Σαμαριάς-Πώς προκλήθηκε
Βρέθηκαν 25 μετανάστες στη βορειοδυτική Σάμο-Εξετάζεται αν συνδέονται με το ναυάγιο
Φρίκη στην Πάτρα-Βρήκαν θαμμένο γατάκι σε τσιμέντο
Προαναγγελία υποψηφιότητας για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ από τον Στέφανο Κασσελάκη-«Είμαι εδώ»
Ναυάγιο με 33 μετανάστες στη Σάμο-Τρεις ανασύρθηκαν νεκροί, δεκάδες οι αγνοούμενοι