Όλα ανοιχτά - Η ροή αποτελεσμάτων των αμερικανικών εκλογών

Αγωνία σε όλο τον πλανήτη για το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών. Η πιο πολωμένη εκλογική διαδικασία των τελευταίων δεκαετιών έφτασε στο τέλος της και οι πολίτες των ΗΠΑ καλούνται να επιλέξουν Χίλαρι Κλίντον ή Ντόναλντ Τραμπ. 
 
Με την ψηφοφορία να έχει ολοκληρωθεί ατις Πολιτείες των ΗΠΑ, η κούρσα εξακολουθεί να είναι αμφίρροπη στο Οχάιο, τη Βόρεια Καρολίνα, την Πενσιλβάνια, το Νιού Χαμσάιρ και τη Βιρτζίνια, Πολιτείες που έχουν ζωτική σημασία για να κριθεί ποιος υποψήφιος θα κερδίσει την προεδρία.
 
Ο Τραμπ κέρδισε συντηρητικές Νότιες και Μεσοδυτικές Πολιτείες ενώ η Κλίντον κέρδισε αρκετές Πολιτείες στην Ανατολική Ακτή και το Ιλινόι στις Μεσοδυτικές.
 
Κλειδί για το εκλογικό αποτέλεσμα η πολιτεία της Βιρτζίνια με το επιτελείο της Κλίντον λένε με βεβαιότητα ότι οι δημοκρατικοί θα κερδίσουν την πολιτεία της Βιρτζίνια.
 
Το αποτέλεσμα της Φλόριντα γέμισε με χαρά και αισιοδοξία τους ψηφοφόρους του Τράμπ. Ακριβώς αντίθετο το  κλίμα ένα χιλιόμετρο μακριά στο στρατόπεδο της Χίλαρι Κλίντον. Η αρχική αισιοδοξία για το αποτέλεσμα αυτή την ώρα (4 και 35), δημιουργεί άγχος και αβεβαιότητα για το τελικό κλείσιμο. 

Ακόμα και στη Βιρτζινία ο Ντόναλτ Τράμπ βρίσκεται οριακά μπροστά. Οι άλλες πολιτείες που θεωρούνται «κλειδί» για την τελική έκβαση του αποτελέσματος είναι το Νέο Χαμσάϊαρ, το Οχάιο,  Πενσυλβάνια και το Μίσιγκαν

To αποτέλεσμα μέχρι στιγμής (05:45)

Την ίδια ώρα οι New York Times άλλαξαν την πρόβλεψη τους για το τελικό αποτέλεσμα. Νωρίτερα απόψε έδινε πιθανότητα 81% να κερδίσει τις εκλογές η Χίλαρυ Κλίντον, ενώ αυτή την ώρα δίνει πιθανό νικητή τον Ντόναλτ Τράμπ με 91%.

Δείτε τι μεταδίδει η ΕΡΤ σε σύνδεση με το CNN

 


 

Επανεξελέγη ο Ρούμπιο στη Φλόριντα 

Ο γερουσιαστής Μάρκο Ρούμπιο, ο οποίος αποσύρθηκε από την κούρσα για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για την προεδρία τον Μάρτιο του 2016, επανεξελέγη στη νότια πολιτεία της Φλόριντας.

Ο κουβανικής καταγωγής γερουσιαστής ήταν μαζί με τον Τεντ Κρουζ οι τελευταίοι αντίπαλοι του Ντόναλντ Τραμπ στην κούρσα για το χρίσμα. Ο Κρουζ εγκατέλειψε τον Μάιο.

Όταν παραιτήθηκε, ο Ρούμπιο είχε πει ότι θα εγκατέλειπε την πολιτική μετά το τέλος της θητείας του τον Ιανουάριο του 2017 εάν δεν κέρδιζε την επανεκλογή του.

Δειτε Επισης

Έφοδοι στην Ταϊβάν-Ερευνούν διασυνδέσεις της Gold Apollo με τους βομβητές που εξερράγησαν στον Λίβανο
Ο διευθυντής της εφημερίδας Novaya Gazeta-Europe διώκεται ποινικά στη Ρωσία
Συγκλονιστικό timelapse βίντεο με το μπαράζ εκρήξεων των ασυρμάτων σε όλη τη Βηρυτό
ΒΙΝΤΕΟ: Ισραηλινά μαχητικά έπληξαν 30 εκτοξευτές ρουκετών και υποδομές της Χεζμπολάχ
Μυστήριο με την ματαίωση της κοινής εμφάνισης του Τραμπ με τον Πολωνό πρόεδρο Ντούντα
Επιτροπή του ΟΗΕ κατηγορεί το Ισραήλ για παραβίαση τη συνθήκη δικαιωμάτων του παιδιού στη Γάζα
ΒΙΝΤΕΟ: Απίστευτος ο Ερντογάν-Πήγε σε ζαχαροπλαστείο και ζήτησε... φραπέ
Εντείνει την ανησυχία το Ισραήλ-«Η Χεζμπολάχ θα πληρώνει ολοένα και μεγαλύτερο τίμημα»
Lufthansa, Air France παρατείνουν αναστολή πτήσεων προς Τελ Αβίβ, Ιράν, Βηρυτό
ΒΙΝΤΕΟ: Τρόμος σε πτήση-Λίγο μετά την απογείωση άνοιξαν μύτες, αιμορραγούσαν αυτιά επιβατών