ΗΠΑ: Διαδηλωτές τα έσπασαν μετά την εκλογή Τραμπ

Εκδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά του Τραμπ ξέσπασαν στην Καλιφόρνια μετά την εκλογική νίκη του υποψήφιου των Ρεπουμπλικανών, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Reuters και τοπικά μέσα ενημέρωσης.
 
Διαδηλωτές πυρπόλησαν ομοίωμα του Τραμπ, λάστιχα αυτοκινήτων, κάδους απορριμμάτων και έσπασαν βιτρίνες καταστημάτων στο κέντρο του Οκλαντ, απέναντι από τον Σαν Φρανσίσκο.
 

Λίγα χιλιόμετρα μακρύτερα, οι φοιτητές του Πανεπιστημίου του Berkeley οργάνωσαν δαιμαρτυρία στην πανεπιστημιούπολη.

Διαδήλωση πραγματιοποιείται επίσης στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας Davis, όπου οι φοιτητές έκλεισαν δρόμους και έκαναν πορεία φωνάζοντας συνθήματα κατά του Τραμπ: «Δεν είσα εσύ η Αμερική, εμείς είμαστε η Αμερική».

Ενας διαδηλωτής στο Οκλαντ χτυπήθηκε από αυτοκίνητο σε εθνική οδό, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.
 

Δειτε Επισης

Εν μέσω κλιμάκωσης στη Γάζα Ισραηλινοί θα έχουν συνομιλίες στις ΗΠΑ για πιθανή κατάπαυση πυρός
1.200 παιδιά θα εξεταστούν για ασθένειες μετά τη σύλληψη υπαλλήλου βρεφονηπιακών σταθμών για σεξουαλική κακοποίηση
Για τρίτη μέρα εκτός ελέγχου η πυρκαγιά στη Σμύρνη-Κάηκαν σπίτια
Πάνω από 100 νεκροί στη Γάζα παρά τις εκκλήσεις για κατάπαυση πυρός-«Ανθρώπινα μέλη σκορπισμένα παντού»
Ο Τραμπ αίρει τις κυρώσεις στη Συρία με προεδρικό διάταγμα-Εξαιρούνται Άσαντ και στενοί συνεργάτες
Ξανά εναντίον του Τραμπ ο Μασκ-Κάνει λόγο για παράλογες δαπάνες
ΒΙΝΤΕΟ: Επίθεση με ρουκέτες σε στρατιωτική αεροπορική βάση στο Ιράκ
ΒΙΝΤΕΟ: Συνελήφθησαν οι υπεύθυνοι σατιρικού περιοδικού στην Τουρκία που δημοσίευσε σκίτσο του Μωάμεθ
Στον Λευκό Οίκο στις 7 Ιουλίου ο Νετανιάχου ως προσκεκλημένος του Τραμπ
Το Ιράν αποκλείει άμεση επανέναρξη των διαπραγματεύσεων με τις ΗΠΑ