10 τρόποι για να αναζητήσετε πληροφορίες στο Google

Σε μια εποχή της προηγμένης τεχνολογίας και του Internet υψηλής ταχύτητας, μπορείτε να βρείτε πληροφορίες σχεδόν για τα πάντα. Σε διάστημα μόλις λίγα λεπτά, μπορείτε να βρείτε συνταγές για την πιο νόστιμη πίτα ή να μάθουν τα πάντα για μαθηματικές θεωρίες.


Για να βρει όμως κάποιος πληροφορίες  μερικές φορές είναι τόσο δύσκολο ώστε τα λεπτά να γίνονται ώρες αναζήτησης. Ακριβώς για αυτό το λόγο παραθέτουμε μια λίστα με τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους για την αναζήτηση στο Google με στόχο να βοηθήσει να βρεθεί το πολύτιμο υλικό που ψάχνετε μέσα σε μόλις μερικά κλικ.
 
 1.Είτε αυτό ή εκείνο

Μερικές φορές δεν είμαστε σίγουροι ότι θυμόμαστε σωστά την πληροφορία ή το όνομα για να ξεκινήσουμε μία  αναζήτησή. Αλλά αυτό δεν πρέπει να είναι ένα πρόβλημα. Με απλά λόγια σε λίγες δυνατές παραλλαγές του τι ψάχνετε, διαχωρίστε τα δεδομένα με το σύμβολο «|» , όπως επίσης μπορείτε  να χρησιμοποιήσετε το «ή».


 2.Αναζήτηση με τη χρήση των συνωνύμων

Η γλώσσα μας είναι πλούσια σε συνώνυμα. Μερικές φορές αυτό μπορεί να είναι πολύ βολικό όταν κάνουμε έρευνα στο διαδίκτυο. Εάν πρέπει να βρείτε ιστοσελίδες για ένα συγκεκριμένο θέμα και όχι εκείνα που περιλαμβάνουν μια συγκεκριμένη φράση, προσθέστε το σύμβολο «~»με την αναζήτησή σας.
Για παράδειγμα, εάν κάνετε αναζήτηση για τον όρο «υγιές ~ τρόφιμα» θα πάρετε τα αποτελέσματα για τις αρχές της υγιεινής διατροφής, συνταγές μαγειρικής, καθώς και υγιείς επιλογές για φαγητό.


 3.Ψάχνοντας μέσα σε ιστοσελίδες

Ο ευκολότερος τρόπος για να βρείτε πληροφορίες είναι να ψάξετε μέσα στον ιστοχώρο. Για να το κάνετε αυτό, πληκτρολογήστε τη διεύθυνση της ιστοσελίδας, στη συνέχεια, μια λέξη κλειδί ή ολόκληρη την φράση και θα έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

4.Η δύναμη του αστερίσκου
 Όταν δεν θυμάστε μια λέξη κλειδί, φράση ή αριθμό που χρειαζόμαστε για να βρείτε μια πληροφορία μπορείτε απλά να χρησιμοποιήσετε  το ισχυρό σύμβολο του «*». Απλά χρησιμοποιήστε αυτό στη θέση της λέξης ή φράσης δεν μπορείτε να θυμηθείτε.

5.Όταν λείπουν πολλά λόγια

Όταν δεν μπορείτε να θυμηθείτε λέξη από μια μεγάλη πρόταση που ψάχνετε δοκιμάστε γραπτώς τις πρώτες και τελευταίες λέξεις και τη θέση «AROUND + (κατά προσέγγιση τον αριθμό των λέξεων που λείπουν)» μεταξύ τους. Για παράδειγμα, «εγώ περιπλανιόμουν (4) σύννεφο».


 6.Χρησιμοποιήστε ένα χρονικό πλαίσιο
Μερικές φορές πρέπει επειγόντως να μάθουμε στοιχεία με γεγονότα που συνέβησαν κατά τη διάρκεια μιας ορισμένης χρονικής περιόδου. Για να βρείτε άμεσα πληροφορίες μπορείτε να προσθέσετε ένα χρονικό πλαίσιο για το ερώτημα αναζήτησης με τη βοήθεια τριών τελείων  μεταξύ των ημερομηνιών. Για παράδειγμα, αν θέλετε να μάθετε για τις επιστημονικές ανακαλύψεις κατά τη διάρκεια του 20ου αιώνα, γράψτε:

 

7.Ψάχνοντας για έναν τίτλο ή URL
 Για να σας βοηθήσουμε να βρείτε τις λέξεις-κλειδιά και το όνομα ενός αντικειμένου, πληκτρολογήστε «intitle:» πριν από τον όρο αναζήτησης, χωρίς κενά μεταξύ τους. Για να βρείτε τις λέξεις από μια διεύθυνση URL, χρησιμοποιήστε «inurl:».


 
8.Η εύρεση παρόμοιες ιστοσελίδες

Αν βρήκατε κάτι που σας αρέσει , απευθείας και θέλετε να βρείτε παρόμοιες ιστοσελίδες, πληκτρολογήστε «related:» και, στη συνέχεια, τη διεύθυνση του site, χωρίς κενό μεταξύ τους.

9.Ολόκληρες φράσεις
Εάν, πληκτρολογήσετε τις λέξεις  μαζεύοντας καλές δονήσεις χωρίς εισαγωγικά, η μηχανή αναζήτησης θα εμφανίσει τα αποτελέσματα, όπου αυτές οι λέξεις εμφανίζονται σε οποιαδήποτε σειρά σε μια ιστοσελίδα, σε αντίθεση με τη συγκεκριμένη σειρά με την οποία μπορείτε να τις πληκτρολογήσετε.
Από την άλλη πλευρά, μπορείτε να πληκτρολογήσετε «I’m picking up good vibrations»μέσα σε εισαγωγικά, θα πάρετε μόνο τα αποτελέσματα, όπου οι λέξεις αυτές εμφανίζονται μόνο με τη σειρά που τους πληκτρολογήσατε. Αυτό είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βρείτε το στίχους σε ένα τραγούδι, όταν ξέρεις μόνο μία γραμμή από το τραγούδι.

10.Ασήμαντες λέξεις αναζήτησης
Για να αφαιρέσετε ασήμαντες λέξεις αναζήτησης από το ερώτημά σας, μπορείτε απλά να γράψετε ένα σύμβολο μείον πριν από κάθε μία. Για παράδειγμα, εάν θέλετε να βρείτε ένα site για ενδιαφέροντα βιβλία, αλλά δεν θα θέλατε να το αγοράσετε, μπορείτε να γράψετε τα εξής:


 
ΠΗΓΗ: brightside.me

 

 

 

 

 

 

Δειτε Επισης

Έφηβος στις ΗΠΑ πέθανε από καυτερό πατατάκι που έφαγε μετά από challenge στα social media
BINTEO: Ξέγνοιαστες στιγμές για μια αρκούδα-Έκανε κούνια σε αυλή σπιτιού
Πήγε να ανταλλάξει φθαρμένα χαρτονομίσματα 40.000 ευρώ και κατέληξε με χειροπέδες
ΒΙΝΤΕΟ: Κοριτσάκι που γεννήθηκε κωφό, άκουσε για πρώτη φορά χάρη σε νέα γονιδιακή θεραπεία
Ορειβάτες στην Κίνα κόλλησαν σε γκρεμό για περισσότερο από μία ώρα λόγω συνωστισμού-Απίστευτη εικόνα
Τύπος ισχυρίζεται ότι τρώει κάθε μέρα πίτσα τα τελευταία έξι χρόνια-«Νιώθω υγιής»
Η φύση έχει τις λύσεις-Ουρακοτάγκος θεράπευσε τραύμα φτιάχνοντας αλοιφή με ιαματικό φυτό
Επιστήμονες ανακάλυψαν τεράστιο «ωκεανό» που κρύβεται κάτω από την επιφάνεια της Γης
ΒΙΝΤΕΟ: «Έχω κολλήσει στο αυτοκίνητό μου»-Οδηγός παγιδεύτηκε μέσα σε ένα Tesla
Γνωστός Τούρκος ηθοποιός αγόρασε το σχολείο του και το κατεδάφισε για να πάρει εκδίκηση