Από ανάκριση ΑΠOEΛίστες που παράτησαν τα οχήματα τους στο «πεδίο μάχης»

Έδρασαν και πάλι ανεγκέφαλοι οπαδοί που αμαύρωσαν τους εορτασμούς για τα 90χρονα της ομάδας του, μετατρέποντας την περιοχή πέριξ του οικήματος τους σε πεδίο μάχης.

Ομάδα οπαδών του ΑΠΟΕΛ έριχναν κροτίδες και διάφορα άλλα αντικείμενα ενώ έσπαζαν ότι έβρισκαν μπροστά τους. Αποτέλεσμα η αστυνομία να αναγκαστεί να επενέβη προκειμένου να επιβάλει την τάξη.

Ως εκ τούτου ακολούθησαν άγριες συμπλοκές μεταξύ αστυνομικών και ανεγκέφαλων οπαδών ενώ έγινε ανάκλαση προσωπικού και στην περιοχή επιστρατεύτηκαν επιπρόσθετα μέλη, συμπεριλαμβανομένου της ΜΜΑΔ και του αντιτρομοκρατικού ουλαμού. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν 3 αστυνομικοί.  

Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη μόνο 5 προσώπων, καθώς οι υπόλοιποι άρχισαν να τρέχουν και να διαφεύγουν προκειμένου να γλιτώσουν τις χειροπέδες.

Ωστόσο αρκετοί από τους χούλιγκαν «ξέχασαν» τα οχήματα τους στην περιοχή με την αστυνομία να προχωρεί στον εντοπισμό τους και να καλεί ένα ένα για ανάκριση, με το ενδεχόμενο να ακολουθήσουν και άλλες συλλήψεις να παραμένει ανοιχτό.

Το χρονικό και τι λέει η αστυνομία

Γύρω στις 11.45μ.μ., περίπου 250 οπαδοί του ΑΠΟΕΛ, που είχαν συγκεντρωθεί στο οίκημα του σωματείου, στο πλαίσιο εορταστικής εκδήλωσης, κατέβηκαν στο παρακείμενο τμήμα της λεωφόρου Λεμεσού, όπου έριχναν κροτίδες και παρενοχλούσαν διερχόμενους οδηγούς. Οι οπαδοί φέρονται επίσης να προκάλεσαν κακόβουλες ζημιές και να έθεσαν κακόβουλα φωτιά σε πασσάλους φώτων τροχαίας και σε δέντρα γύρω από το σωματείο.

Για αντιμετώπιση της κατάστασης, κλήθηκαν στη σκηνή μέλη της Τροχαίας Λευκωσίας, τα οποία απέκοψαν την κυκλοφορία στους δρόμους, έξω από το οίκημα του ΑΠΟΕΛ. Ταυτόχρονα, έγινε και ανάκληση προσωπικού, μετά από την οποία στάλθηκε στην περιοχή αντιοχλαγωγική ομάδα και μέλη της ΜΜΑΔ.

Γύρω στη 1.30π.μ., τα μέλη της Αστυνομίας επενέβησαν για αποκατάσταση της τάξης και με περιορισμένη χρήση δακρυγόνων, κατάφεραν γύρω στις 2.25π.μ., να απωθήσουν τους συγκεντρωθέντες.
Κατά την επέμβαση της Αστυνομίας, συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση ένα πρόσωπο, ηλικίας 30 ετών, κάτοικος Λευκωσίας, για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Επίσης άλλα τέσσερα πρόσωπα, συνελήφθησαν ενώ αποχωρούσαν από την περιοχή, αφού εντοπίστηκαν να οδηγούν αυτοκίνητα, υπό την επήρεια αλκοόλης.
Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν ελαφρά τρεις αστυνομικοί. Μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου έτυχαν των πρώτων βοηθειών και απολύθηκαν.

Το ΤΑΕ Λευκωσίας διερευνά την υπόθεση.

Δειτε Επισης

Καταγγελία στην Αστυνομία για πρόκληση θανάτου εξ αμελείας από την οικογένεια του άτυχου Άλκη
Έρευνες από την Αστυνομία για εντοπισμό της μοτοσικλέτας που οδηγούσε ο άτυχος 16χρονος
Κλήτευσαν δικό τους εμπειρογνώμονα οι μοναχοί για τα επίμαχα βίντεο-Βάζουν στην εξίσωση επιπλέον στοιχεία
Τραγωδία στην άσφαλτο-Νεκρός 16χρονος που προσέκρουσε βίαια σε δέντρο
Εν αναμονή της επιστημονικής γνωμάτευσης το Συνοδικό-Δεν αναμένονται εξελίξεις τις επόμενες μέρες
Καταγγελία 89χρονου πως ήταν φίλη του η 25χρονη που τον λήστεψε-Σε εξέλιξη οι έρευνες των Αρχών
Μοιραίο μπάνιο για γυναίκα στη Λεμεσό-Ανασύρθηκε νεκρή από τη θάλασσα
Στο κελί για τρεις μέρες η 25χρονη που λήστεψε και παρέσυρε με το όχημά της τον 89χρονο
Επιχείρησε να πηδήξει σε πισίνα από μπαλκόνι και τραυματίστηκε 55χρονος-Νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση
Συνελήφθη 60χρονος που καταζητείτο για θανατηφόρο που σημειώθηκε το 2006