Χάσικος: Στόχος η προώθηση μοντέλου ΤΑ που θα μεγιστοποιεί το εθνικό δημόσιο συμφέρον

  Στόχος της Κυβέρνησης είναι η προώθηση εκείνου του μοντέλου τοπικής αυτοδιοίκησης που θα μεγιστοποιεί το εθνικό δημόσιο συμφέρον και θα προσφέρει στις τοπικές Αρχές ένα ρόλο πιο διακριτό και συνεπώς πιο αναβαθμισμένο, δήλωσε απόψε ο Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος, σε χαιρετισμό στη σημερινή εκδήλωση για τα 30 χρόνια ζωής του Δήμου Στροβόλου.

Ο Υπουργός σημείωσε ότι η αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός του θεσμού της τοπικής αυτοδιοίκησης θα καταστήσει τις Τοπικές Αρχές, γενικά, ικανές να πρωταγωνιστούν, τόσο στον σχεδιασμό όσο και στην εφαρμογή στρατηγικών και πολιτικών που αφορούν στην τοπική ανάπτυξη.

«Σε αυτό το πλαίσιο, η κυβέρνηση εργάζεται με αποφασιστικότητα για να υλοποιήσει όλες τις αναγκαίες πολιτικές για την επίτευξη του τελικού σκοπού αυτής της προσπάθειας. Στόχος μας, είναι η προώθηση εκείνου του μοντέλου τοπικής αυτοδιοίκησης που θα μεγιστοποιεί το εθνικό δημόσιο συμφέρον και θα προσφέρει στις τοπικές Αρχές ένα ρόλο πιο διακριτό και συνεπώς πιο αναβαθμισμένο», επεσήμανε ο κ. Χάσικος.

«Ευχή και προσδοκία μας είναι η περαιτέρω πρόοδος και ανάπτυξη του Δήμου, ιδίως μέσα στα πλαίσια της μεταρρύθμισης της τοπικής αυτοδιοίκησης, που η Κυβέρνηση προωθεί στην προσπάθειά της για βελτίωση της ποιότητας ζωής του πολίτη», είπε.

Ο Υπουργός αναφέρθηκε στη μακρά ιστορία αιώνων που έχει ο Στρόβολος, καθώς και στη σύγχρονη ιστορία του, στη συνεισφορά του στην αντιμετώπιση του τεράστιου προσφυγικού προβλήματος, που προκάλεσε η τουρκική εισβολή του 1974, και στη συμβολή του στην ανάπτυξη της οικονομίας και στην προώθηση του πολιτισμού.

Σημείωσε ακόμα πως από της ίδρυσης του, ο Δήμος Στροβόλου έχει αναπτύξει έντονη δράση στον κοινωνικό, οικονομικό και πολιτιστικό τομέα αναβαθμίζοντας κατακόρυφα την ποιότητα ζωής των κατοίκων του, αλλά και των κατοίκων της μείζονος Λευκωσίας. Έργα, όπως το Πολυδύναμο Κέντρο, το Δημοτικό Θέατρο, το Γραμμικό Πάρκο Πεδιαίου, πάρκα και πολλά άλλα, επιβεβαιώνουν του λόγου του αληθές, είπε.
 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Μεγαλειώδης συνεδρίαση της Βουλής την Παρασκευή για τα 20χρονα ένταξης
BINTEO: Εγκλωβισμένοι 1.400.000 άμαχοι μετά την επιχείρηση του ισραηλινού στρατού στη Ράφα
Αναμένει να ακούσει από την Ολγκίν τα αποτελέσματα των επαφών της ο Πρόεδρος
Παραλαβή εκλογικών βιβλιαρίων από τους νέους εκλογείς μέχρι 6 Ιουνίου
Ζημιές στο όχημα Δημοτικού Σύμβουλου του ΔΗΣΥ στη Δρομολαξιά (pics)
Τα έκαναν γυαλιά καρφιά στο Δημοτικό Λιβαδιών-Φωτιές, σπασμένα τζάμια και σοβαρές ζημιές (pics)
BINTEO: Υπό τον έλεγχο του Ισραήλ το συνοριακό πέρασμα στη Ράφα-Στον αέρα η ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα
Ένταλμα σύλληψης εναντίον 63χρονου για τους πυροβολισμούς στο Ζακάκι
Συμπλοκή έξω από νυχτερινό μαγαζί στο κέντρο της Λευκωσίας-Εντοπίστηκε πιστόλι
Σε ειδικούς εκλογικούς θαλάμους θα ψηφίσουν τα άτομα σε τροχοκάθισμα στις διπλές εκλογές