Συμμαχία:Να αρνηθεί την όποια συζήτηση για πενταμερή ο Πρόεδρος

  
Την εκτίμηση πως είναι πλέον δεδομένο πως στην Ελβετία θα ασκηθούν αφόρητες πιέσεις στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να ακολουθήσει πενταμερής με ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα αλλά και με επιδιαιτησία, εξέφρασε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της Συμμαχίας Πολιτών, Ανδρέας Αποστόλου.
«Ως Συμμαχία Πολιτών», ανέφερε ο κ. Αποστόλου, «οφείλουμε να ενημερώσουμε τον κυπριακό λαό για τις σοβαρές μας ανησυχίες και τα αναπάντητα ερωτήματα που συνεχίζουν να υφίστανται, τόσο μετά το διάγγελμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά κυρίως μετά την συνέδρια των επιτροπών του Εθνικού Συμβουλίου και την ενημέρωση που τύχαμε από τον κ. Μαυρογιάννη».
Σύμφωνα με τον κ. Αποστόλου, το συμπέρασμα της Συμμαχίας από την ενημέρωση είναι πως δεν υπάρχουν συγκλίσεις στα σοβαρά θέματα του κάθε κεφαλαίου και αυτό καταδεικνύει πως ο στόχος της Ελβετίας τελικά είναι άλλος. «Ξεκινήσαμε από το ότι θα δοθούν χάρτες, μετά πήγαμε στα κριτήρια και τις τελευταίες ώρες αποδεικνύεται πως το επίκεντρο της συζήτησης δεν θα είναι το εδαφικό. Είναι πλέον δεδομένο πως στην Ελβετία θα ασκηθούν αφόρητες πιέσεις στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να ακολουθήσει πενταμερής με ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα αλλά και με επιδιαιτησία. Παρόλο που εκφράσαμε τις ανησυχίες μας εδώ και καιρό ακόμη και σήμερα καλούμε τον κ. Αναστασιάδη να σταθεί σε θέσεις αρχών», υπογράμμισε ο Ανδρέας Αποστόλου.
Η Συμμαχία Πολιτών ζητά από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να απαιτήσει εκτός από την συζήτηση των κριτηρίων και την παρουσίαση χάρτη από την Τουρκία.
Να αρνηθεί την οποία συζήτηση για πενταμερή.
Θέση της Συμμαχίας Πολιτών είναι πως διεθνή και όχι πενταμερή διάσκεψη με την ξεκάθαρη παρουσία και εκπροσώπηση  της Κυπριακής Δημοκρατίας θα πρέπει να συγκληθεί, εάν και εφόσον, συμφωνηθούν όλα τα κεφαλαία και απομείνουν μόνο οι διεθνείς πτυχές του Κυπριακού.
  

Δειτε Επισης

Πρόσωπα με συνδέσεις σε Κύπρο και Ελλάδα προστέθηκαν στη λίστα κυρώσεων ΗΠΑ
Ο οδικός χάρτης με Κύπρο δεν στρέφεται κατά τρίτων επισήμανε ο Αμερικανός επιτετραμμένος στην Άγκυρα
Στο Στρασβούργο ο Κώστας Καδής για άτυπες συναντήσεις
Εμμένει στη θέση του ο Τατάρ-«Δεν μπορεί να υπάρξει οπισθοχώρηση από τα δύο κράτη»
Θέματα εγκλωβισμένων συζήτησε με Περδίκη η Επικεφαλής Ανθρωπιστικών Θεμάτων
Διορία 15 ημερών για τους διαχειριστές Συλλογικών Επενδύσεων έδωσε η Επιτροπή Οικονομικών
Για τις προετοιμασίες της 2ης Κυπριακής Προεδρίας ενημέρωσε η Ραουνά τον Αρμεύτη
Ψάχνει τη φόρμουλα για λύση στο θέμα των πολλαπλών συντάξεων η Επιτροπή Οικονομικών
Ποινικούς ανακριτές για το σκάνδαλο των διαβατηρίων ζητά το ΑΚΕΛ από τον Πρόεδρο
Καρφιά ΔΗΣΥ σε Χαρτσιώτη-«Δεν υπάρχει κατατεθειμένο νομοσχέδιο στη Βουλή»