Έριξε τεσσάρα με την επετειακή φανέλα (pics+vid)

Στο κατόπιν της πρωτοπόρου ΑΕΚ παραμένει ο ΑΠΟΕΛ ο οποίος αν και δέχθηκε για πρώτη φορά τέρμα στην έδρα του, εντούτοις έκαμψε την αντίσταση της Καρμιώτισσας κερδίζοντας την με 4-1.

Οι γαλαζοκίτρινοι έφθασαν τους 26 βαθμούς και βρίσκονται στην δεύτερη θέση, δύο πίσω από την ΑΕΚ που προηγείται στη βαθμολογία. Η Καρμιώτισσα μετά τις νίκες των Σαλαμίνα και Ανόρθωση οπισθοχώρησε στην ένατη θέση με 11 βαθμούς.

 

Η νίκη για τον ΑΠΟΕΛ, που αγωνίστηκε με την επετειακή φανέλα, ήταν σημαντική αφού εισέρχεται σε μία περίοδο με συνεχόμενα ντέρμπι (ΑΕΛ, Απόλλων, Ομόνοια), ενώ ενδιάμεσα θα δώσει και τα επόμενα παιχνίδια στους Ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ (Αστάνα, Ολυμπιακός).

 
 

Συνεχίζει ο Πιέρος
Στο 13’ ξεκίνησε ο χορός των τερμάτων, όταν μετά από λανθασμένη απομάκρυνση της μπάλας που βρήκε στον Μπερτόλιο και κατέληξε στον Σωτηρίου, ο στράικερ του ΑΠΟΕΛ δεν δυσκολεύτηκε με σουτ να χριστεί για άλλο έναν παιχνίδι σκόρερ και να κάνει το 1-0.

Πρώτο εντός έδρας παθητικό
Ο ρυθμός του ΑΠΟΕΛ κόπασε στη συνέχεια και η Καρμιώτισσα κατάφερε να το εκμεταλλευτεί στο 36’ με τον Αντάμοβιτς να δίνει στον Πόλιανετς που έκανε το πλασέ και πέτυχε το πρώτο τέρμα σε βάρος του ΑΠΟΕΛ εντός έδρας στη φετινή χρονιά. Αξίζει να αναφερθεί ότι η φάση από την οποία προήλθε η ισοφάριση ξεκίνησε από χέρι του Αρότσα.

 

Ξανά ο Σωτηρίου
Ο ΑΠΟΕΛ πήρε και πάλι κεφάλι στο σκορ στο 55’ όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μπρεσάν, ο Πιέρος Σωτηρίου με κεφαλιά πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ – και έβδομο στη φετινή σεζόν – κάνοντας το 2-1.

Αποβολή και Αλωνεύτης-Μπρεσάν
Τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο απλά στο 57’ για τον ΑΠΟΕΛ μιας και η Καρμιώτισσα έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Αντάμοβιτς. Από εκεί και πέρα, μίλησαν οι αλλαγές του Τόμας Κρίστιανσεν. Στο 73’ ο Αλωνεύτης και στο 90’ ο Μπρεσάν ανέβασαν το δείκτη του σκορ στο 4-1. Με τα γκολ των δύο τελευταίων πλέον για λογαριασμό του ΑΠΟΕΛ έχουν σκοράρει 11 παίκτες στο τρέχον πρωτάθλημα.

 

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Σκόρερ
: 13’, 55’ Σωτηρίου, 73’ Αλωνεύτης, 90’ Μπρεσάν / 36’ Πόλιανετς
Κίτρινες: Εφραίμ, Σωτηρίου / Πόλιανετς
Κόκκινη: 57’ Αντάμοβιτς (δεύτερη κίτρινη)
Συνθέσεις
ΑΠΟΕΛ:
Βάτερμαν, Μιλάνοφ, Αστίθ, Καρλάο, Αλεξάνδρου, Μοράις, Βινίσιους (73΄ Ορλάντι), Μπερτόλιο (19΄ Μπρεσάν), Γιαννιώτας, Εφραίμ (62΄ Αλωνεύτης), Σωτηρίου 
Καρμιώτισσα: Ντραγκόγεβιτς, Βοσκανιάν, Ταραλίδης, Βαττής, Γουίλερ, Αντάμοβιτς, Αρότσα, Πόλιανετς (68΄ Παπαδόπουλος), Σάλιακας (68΄ Χριστοφή), Όρντος (77΄ Δημητρίου), Μανογιάν