Δια πυρός και σιδήρου! (video, gallery)

Το πρώτο τέρμα του Δημήτρη Χριστοφή στο τρέχον πρωτάθλημα ήταν αριστουργηματικό και συνάμα επαρκές, προκειμένου η Ομόνοια να περάσει νικηφόρα από το «Παφιακό» επιβαλλόμενη 1-0 της ΑΕΖ. Το «τριφύλλι» τέλειωσε το παιχνίδι με δέκα ένεκα αποβολής του Παναγή στο 67’, όμως η (εμφανώς βελτιωμένη στην επανάληψη) νεοφώτιστη δεν ευτύχησε να το εκμεταλλευτεί, αφού οι παίκτες της σημάδεψαν δύο φορές τα δοκάρια, ενώ στις καθυστερήσεις ο πρωτοεμφανιζόμενος Χριστοδούλου με μια σπουδαία επέμβαση κράτησε το μηδέν για την εστία του.
 
Γκολ-ποίημα
Το παιχνίδι ξεκίνησε με μια λανθασμένη υπόδειξη οφσάιντ εις βάρος του Ντάρμπισαϊαρ (σ.σ. στο επόμενο δευτερόλεπτο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα) στο 4’, συνεχίστηκε με μια απόκρουση του Παναγή σε σουτ του Πάγκαλου (6’) και ένα δοκάρι σε εκτέλεση κόρνερ του Κλέιτον, προτού ο Χριστοφή μ’ ένα σκαφτό φαλτσαριστό με το αριστερό από τη γωνία της μεγάλης περιοχής ανοίξει το σκορ εκμεταλλευόμενος και την κακή τοποθέτηση του Χρυσοστόμου.
 
Δοκάρι
Ως την ανάπαυλα η ΑΕΖ απείλησε μόνον μια φορά (σ.σ. στο 44’ ο Παναγή εξουδετέρωσε το κοντινό πλασέ του Σκόπλιακ), όμως το σκηνικό άλλαξε άρδην στην επανάληψη. Με το ξεκίνημα ο Φελισιέν σημάδεψε τη συμβολή των δοκών του Παναγή (46’), ο οποίος στο 55’ απέκρουσε φάουλ του Αουρέλιο, ενώ στο 59’ ο Πάγκαλος βγήκε τετ α τετ με τον τερματοφύλακα του «τριφυλλιού», αλλά λάθεψε στο σημάδι του.
 
Αποβολή και δοκάρι
Στα μισά του δευτέρου μέρους ο Ελλαδίτης επιθετικός βγήκε ξανά μόνος απέναντι στον Παναγή, ο οποίος βγαίνοντας εκτός περιοχής τον ανέτρεψε στερώντας του προφανή ευκαιρία για γκολ, με αποτέλεσμα ν’ αντικρίσει την κόκκινη κάρτα (67’). Θέση στην εστία πήρε ο πρωτοεμφανιζόμενος (19χρονος) Χριστοδούλου, ο οποίος είδε την εκτέλεση φάουλ του Αουρέλιο να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι του (70’).
Στο τελευταίο 20λεπτο έλειψαν οι κλασικές ευκαιρίες, ωστόσο στις καθυστερήσεις η ΑΕΖ έφτασε κοντά στο 1-1 με σουτ του Σακελλαρίου, το οποίο όμως εξουδετέρωσε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Χριστοδούλου χαρίζοντας στην ομάδα του τους τρεις βαθμούς και τη δεύτερη ανέπαφη εστία της στη σεζόν!
ΑΕΖ (4-3-3): Χρυσοστόμου - Κυριάκου, Μαμμίδης, Σκόπλιακ, Σακελλαρίου - Αουρέλιο (79’ ντι Φράνκο) - Φελισιέν, Τσιμοντζί (79’ Κρασσάς) - Ανδρέου (84’ Πιτταράς), Πάγκαλος, Έντρικ.
ΟΜΟΝΟΙΑ (4-4-2): Παναγή - Κωνσταντινίδης, Όρσουλιτς, Βύντρα, Παντελιάδης (59’ Καρλίτος) - Κατελάρης - Τουρέ, Φυλακτού (76’ Φλορέσκου) - Κλέιτον (69’ Χριστοδούλου) - Ντάρμπισαϊαρ, Χριστοφή.