Η επιστροφή των «φτεροπόδαρων»! (video)

Στην πρεμιέρα του Φρέντερικ Βάντερμπιστ στον πάγκο του ο Άρης ευελπιστούσε πως είχε έλθει το πλήρωμα του χρόνου για την πρώτη νίκη του στη σεζόν, ωστόσο ο Ερμής εμφανίστηκε αποφασισμένος να μην μείνει για τρίτο συναπτό παιχνίδι μακριά από τις επιτυχίες. Οι «φτεροπόδαροι» κυριάρχησαν στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης και δικαίως έφτασαν στο τελικό 2-0 που τους διατηρεί στην πρώτη εξάδα της βαθμολογίας.
 
Από μοιραίος…
Το πρώτο ημίχρονο εξελίχθηκε σε μια ραψωδία χαμένων ευκαιριών για τον Ερμή -και δη για τον ντα Σίλβα. Μόλις στο 4’ σουτ του Μαρτίνιουκ έφυγε λίγο άουτ, στο 17’ από σέντρα του Χριστόφ η κεφαλιά του ντα Σίλβα σταμάτησε στο δοκάρι, στο 22’ από γύρισμα του ντε Μέλο ο Γκολτς απέκρουσε εξ επαφής το σουτ του επιθετικού των «φτεροπόδαρων», ο οποίος στο 44’ -εκ νέου από ασίστ του ντε Μέλο- βρέθηκε ολομόναχος στο ύψος του πέναλτι, αλλά γλίστρησε στο τελείωμα και η μπάλα πέρασε άουτ!
 
…λυτρωτής!
Στην επανάληψη και πάλι ο Ερμής απείλησε πρώτος (58’ Αρτάμπε) και στη δεύτερη ευκαιρία του έφτασε στο ζητούμενο: ο Άλμπα σέντραρε, ο Μαρτίνιουκ έπιασε την κεφαλιά, ο Γκολτς δεν απέκρουσε σταθερά και στην επαναφορά ο ντα Σίλβα σκόραρε με προβολή σε κενή εστία κι εξιλεώθηκε για τις χαμένες ευκαιρίες του στο πρώτο ημίχρονο (62’).
Ο Νίκος Παναγιώτου αντικατέστησε λίγο αργότερα τον σκόρερ με τον Μασίνουα, ο οποίος μέσα σε τρία λεπτά (67’-70’) έφτασε κοντά στο 2-0, όμως και στις δύο περιπτώσεις ο Γκολτς του αρνήθηκε το γκολ. Το ίδιο έπραξε και σε προβολή του Μπενγκά στο 71’ και στην αντεπίθεση ο Στυλιανού απέκρουσε το σουτ του Γιουσέφ.
Εν τέλει το 2-0 ήλθε στο 76’, όταν ο Γκολτς τροφοδότησε με τα χέρια τον Παναγή που δεν έκανε καλό κοντρόλ, ο Άλμπα έκλεψε και τέλειωσε τη φάση «καθαρίζοντας» το παιχνίδι για τους φιλοξενούμενους. Ως το τέλος της αναμέτρησης οι δύο αντίπαλοι είχαν από μια ευκαιρία για ένα γκολ (84’ ντε Μέλο / 85’ Ονίλο)
ΑΡΗΣ (4-2-3-1): Γκολτς - Κυριάκου, Θεοφίλου, Παντίδος, Ευσταθίου - Ικάντε, Παναγή - Γιούσεφ, Μάρτινς (77’ Γκονσάλες), Ράντου (46’ Αντωνίου) - Σκούρτης (61’ Ονίλο).
ΕΡΜΗΣ (4-2-3-1): Στυλιανού - Χριστόφ, Μπενγκά, Χριστοφή, ντε Βράις - Αρτάμπε, Μπάουβμαν - ντε Μέλο (89’ Λίλλης), Μαρτίνιουκ, Άλμπα (78’ Γιαγκουδάκης) - ντα Σίλβα (66’ Μασίνουα).