Αλματώδης άνοδος των υποθέσεων σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών

Η σεξουαλική παρενόχληση, η χρήση του διαδικτύου και η οδική ασφάλεια, ήταν τα θέματα για τα οποία η Αστυνομία ενημέρωσε σήμερα το κοινό, σε εκδήλωση που οργάνωσε το απόγευμα στο MY MALL της Λεμεσού, την  ώρα που τα περιστατικά διερεύνησης υποθέσεων παιδικής πορνογραφίας παρουσιάζουν αυξητική τάση.
 
Σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια τη εκδήλωσης, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης, ανέφερε πως ο τίτλος "Να με προσέχεις" που δόθηκε στη σημερινή εκστρατεία δίνει πολύ ξεκάθαρα τα μηνύματα προς τους πολίτες γενικότερα και στις οικογένειες ειδικότερα, οι οποίες όπως σημείωσε, αποτελούν τη βάση για να πάρουν τα παιδιά μας τα σωστά μηνύματα.
 
"Αν στην οικογένεια υπάρχει επικοινωνία και δοθούν στα παιδιά οι αντιστάσεις που πρέπει, τότε σίγουρα οι κίνδυνοι μειώνονται και δεν θα υπάρχουν τα προβλήματα που υπάρχουν", είπε, ενώ αναφερόμενος στα στατιστικά στοιχεία των υποθέσεων παιδικής πορνογραφίας που διερευνήθηκαν, είπε πως το 2013 διερευνήθηκαν 23 υποθέσεις, 103 υποθέσεις το 2014, 154 υποθέσεις το 2015, ενώ για το 2016 ο αριθμός τους μέχρι σήμερα έφτασε τις 120.
 
Αυτή η αυξητική τάση, είπε ωστόσο ο κ.Αγγελίδης, δεν σημαίνει αποκλειστικά αύξηση των παρανομούντων, αλλά και αύξηση της αποτελεσματικότητας του αρμόδιου γραφείου της Αστυνομίας και της ευαισθητοποίησης κάποιων που καταγγέλλουν πλέον τέτοια περιστατικά.
 
"Η Αστυνομία συνεργάζεται, σε αυτό το πλαίσιο, με το Γραφείο της Επιτρόπου για την Προστασία των Δικαιωμάτων του Παιδιού και άλλους οργανωμένους φορείς και κοινωνικά σύνολα, έτσι ώστε να δώσει τα μηνύματα που πρέπει, γιατί θεωρούμε ότι είμαστε ένα μέρος όλων αυτών που πρέπει είναι ευαισθητοποιημένοι και είμαστε ευαισθητοποιημένοι, για να προλαμβάνονται τα οποιαδήποτε περιστατικά", συμπλήρωσε.
 
Υπογράμμισε παράλληλα ότι για την Αστυνομία έχει περισσότερο σημασία η προβολής από τα ΜΜΕ των ενημερωτικών εκδηλώσεων και εκστρατειών της,  παρά η προβολή "σε ένα συμβάν που π.χ έγινε μεταξύ παιδιών, γιατί ουσιαστικά έχει αρνητικές συνέπειες".
 
"Τα παιδιά είναι το πολυτιμότερο, η επένδυση για το μέλλον της κοινωνίας μας και σίγουρα η προστασία τους είναι πολύ σημαντική για τους κινδύνους που ελλοχεύουν", είπε και τόνισε πως η Αστυνομία, στο πλαίσιο πρόληψης όσο και καταστολής της σεξουαλικής κακοποίησης, προβαίνει σε ενέργειες και δράσεις και προχωρεί στη διερεύνηση υποθέσεων με πολύ προσεκτικούς χειρισμούς.
 
Στο θέμα της πρόληψης, συνέχισε,  γίνονται συνεχώς ενημερωτικές εκστρατείες και εκδηλώσεις όπως η σημερινή, που στόχο έχουν την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση όλων, οικογένειας και πολιτών.
 
Στην εκδήλωση τα μέλη της Αστυνομίας έδιναν συμβουλές στο κοινό, το οποίο προμήθευσαν με σχετικό έντυπο υλικό,  μαζί με δώρα για τα παιδιά, ενώ παράλληλα υπήρχαν διάφορες παιδικές δραστηριότητες.
 
ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Καταγγελία στην Αστυνομία για πρόκληση θανάτου εξ αμελείας από την οικογένεια του άτυχου Άλκη
Έρευνες από την Αστυνομία για εντοπισμό της μοτοσικλέτας που οδηγούσε ο άτυχος 16χρονος
Κλήτευσαν δικό τους εμπειρογνώμονα οι μοναχοί για τα επίμαχα βίντεο-Βάζουν στην εξίσωση επιπλέον στοιχεία
Τραγωδία στην άσφαλτο-Νεκρός 16χρονος που προσέκρουσε βίαια σε δέντρο
Εν αναμονή της επιστημονικής γνωμάτευσης το Συνοδικό-Δεν αναμένονται εξελίξεις τις επόμενες μέρες
Καταγγελία 89χρονου πως ήταν φίλη του η 25χρονη που τον λήστεψε-Σε εξέλιξη οι έρευνες των Αρχών
Μοιραίο μπάνιο για γυναίκα στη Λεμεσό-Ανασύρθηκε νεκρή από τη θάλασσα
Στο κελί για τρεις μέρες η 25χρονη που λήστεψε και παρέσυρε με το όχημά της τον 89χρονο
Επιχείρησε να πηδήξει σε πισίνα από μπαλκόνι και τραυματίστηκε 55χρονος-Νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση
Συνελήφθη 60χρονος που καταζητείτο για θανατηφόρο που σημειώθηκε το 2006