«Άδικη ήττα, ξεμείναμε από δυνάμεις»

Στην έλλειψη φρεσκάδας της ομάδας του (ένεκα βαρυφορτωμένου προγράμματος) στην καθοριστική τελική ευθεία απέδωσε την ήττα της ΑΕΛ από την ΑΕΚ ο Πάμπος Χριστοδούλου, ενώ ο Ιμανόλ Ιδιακέθ εξήρε την πίστη του κόσμου και των παικτών του στην ανατροπή. Αναλυτικά οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών: 

Πάμπος Χριστοδούλου (προπονητής ΑΕΛ): «Κατ' αρχάς συγχαρητήρια στους ανθρώπους της ΑΕΚ για το υπέροχο γήπεδο στη Λάρνακα. Ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι, όπως το περιμέναμε. Ξεκινήσαμε πολύ καλά, ανεβήκαμε, πιέσαμε, σκοράραμε και είχαμε τις προϋποθέσεις και για δεύτερο γκολ. Στην επανάληψη η ΑΕΚ κρατούσε περισσότερο την μπάλα κι εμείς προσπαθούσαμε με αντεπιθέσεις. Κι ενώ δεν κινδυνεύαμε καθόλου, στο τελευταίο 20λεπτο, που υπολογίζαμε ότι η ΑΕΚ θα πίεζε περισσότερο και θα μας έδινε μεγαλύτερους χώρους στην κόντρα για το 2-0, δεν είχαμε δυνάμεις, αφού ήταν το τρίτο παιχνίδι μας μέσα σε έξι μέρες. Δυστυχώς μέσα σ’ ένα πεντάλεπτο με δύο σουτ από τον αντίπαλο δεχτήκαμε ισάριθμα τέρματα και χάσαμε, κάτι άδικο με βάση τη συνολική εικόνα μας. Είμαστε μια καινούργια ομάδα, θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε, να βγάζουμε τον καλύτερο μας εαυτό και θα δούμε πού θα μας βγάλει. Συγγνώμη στον κόσμο που τον πικράναμε με το αποτέλεσμα».

Ιμανόλ Ιδιακέθ (προπονητής ΑΕΚ): «Είναι μια μεγάλη νίκη απέναντι σε έναν μεγάλο αντίπαλο. Κάναμε καλή δουλειά, είναι δύσκολο να σκοράρεις στην ΑΕΛ με το τρανζίσιον που έχει. Το παιχνίδι ήταν σκληρό, μόνο μετά το γκολ που δεχθήκαμε καταφέραμε να ελέγξουμε το παιχνίδι. Συνολικά στο πρώτο μέρος έγιναν λίγες φάσεις και από τις δύο ομάδες. Στο β’ μέρος είχαμε περισσότερη κατοχή, η ΑΕΛ έπαιξε στην κόντρα. Οι τρεις βαθμοί είναι πολύ σημαντικοί απέναντι σε μια ομάδα πολύ επικίνδυνη στην κόντρα, που δύσκολα δέχεται γκολ. Είναι πολύ σημαντικό πώς έσπρωξε ο κόσμος στα τελευταία λεπτά και πώς το πίστεψαν οι παίκτες, απέναντι σ’ έναν τοίχο όπως αυτόν που είχε στήσει η ΑΕΛ. Αφιερώνουμε τη νίκη στον Τομάς και στον κόσμο. Όταν είμαστε ενωμένοι, όλα είναι πιθανά και το αποδείξαμε».

Γιώργος Γεωργιάδης (παίκτης ΑΕΛ): «Κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι ως το 79’, κλείσαμε χωρους, δεν δεχθήκαμε ευκαιρίες, σκοράραμε, είχαμε ευκαιρίες να τελειώσουμε το παιχνίδι, αλλά πληρώσαμε το ένα λάθος στην ισοφάριση και πριν καταλάβουμε τι έγινε δεχτήκαμε και το δεύτερο γκολ. Πολύ άδικο το αποτέλεσμα, μας άξιζε τουλάχιστον η ισοπαλία, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο, αν θέλουμε πρωτάθλημα, τέτοια παιχνίδια πρέπει να τα καθαρίζουμε. Το πώς παίξαμε απέναντι στην πρωτοπόρο μας χρίζει ως ένα εκ των φαβορί για τον τίτλο».

Ντάνιελ Μοϊσόφ (παίκτης ΑΕΚ): «Είμαστε ευχαριστημένοι για τη νίκη. Ξεκινήσαμε καλά, η ΑΕΛ σκόραρε στη μία ευκαιρία που βρήκε, αλλά με την ποιότητα που έχουμε ως ομάδα το γυρίσαμε. Στις προπονήσεις δοκιμάζουμε σουτ από αποστάσεις για τις κλειστές άμυνες. Είμαστε καλύτεροι από την ΑΕΛ και το δείξαμε στο γήπεδο, τώρα το ξεχνάμε και σκεφτόμαστε την Ομόνοια».
 
Κυριάκος Δημητρίου (εκπρόσωπος Τύπου ΑΕΚ): «Μια πάρα πολύ μεγάλη νίκη, δείξαμε με την εικόνα μας ότι το θέλαμε περισσότερο, δεν σταματήσαμε να πιστεύουμε, όταν μείναμε πίσω στο σκορ. Βγαίνουμε πολλαπλά κερδισμένοι, δείξαμε χαρακτήρα, πήραμε ένα τρίποντο που θέλαμε πάρα πολύ. Το ευτύχημα είναι να μπορείς να διορθώνεις τα λάθη σου στη διάρκεια του παιχνιδιού, όπως το κάναμε εμείς. Το πείσμα που καταθέσαμε έκανε εν τέλει τη διαφορά. Δύσκολα ανατρέπεις σκορ απέναντι στην ΑΕΛ, αλλά εμείς τα καταφέραμε. Η νίκη είναι αφιερωμένη στον Τζοάν και ακολούθως στον κόσμο που συνέβαλε στην ανατροπή».

Θεόδωρος Αντωνίου (εκπρόσωπος Τύπου ΑΕΛ): «Κάναμε κάποια λάθη και το πληρώσαμε. Μετά το 2-1 δεν παίχτηκε ποδόσφαιρο, ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, το αντιλαμβάνομαι, αλλά πρέπει να το θίξουμε. Είτε κερδίζεις είτε χάνεις, μαθαίνεις πράγματα, εμείς πρέπει να μάθουμε να κάνουμε ό,τι η ΑΕΚ, δεν το κάναμε ούτε απέναντι στην ΑΕΖ ούτε απόψε. Θα αλλάξει αυτό το πράγμα με τη σκληρή δουλειά. Πρέπει να γίνουμε πιο έξυπνοι και να κάνουμε ό,τι και οι άλλοι, για να παίρνουμε τους βαθμούς. Μας στοίχισαν τα τρία παιχνίδια σε έξι μέρες, αλλά θα συνεχίσουμε την προσπάθεια. Είναι κρίμα που φεύγουμε λυπημένοι κι απογοητευμένοι, αλλά το πρωτάθλημα έχει ακόμη δρόμο. Όπως μας υποδέχτηκε η ΑΕΚ απόψε, θα τη φιλοξενήσουμε κι εμείς στο β’ γύρο».