Σήμερα μιλά ο Νίκος Αναστασιάδης…

Η ώρα της ενημέρωσης του λαού αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, την πρόοδο που έχει επιτευχθεί και τις διαφωνίες που απομένουν για να μπορέσουμε να φθάσουμε σε συνολική συμφωνία επίλυσης του προβλήματος, έχει φθάσει.

Ένα 48ωρο πριν από την αναχώρησή του για το Μον Πελεράν της Ελβετίας όπου θα πραγματοποιηθεί η κρίσιμη συζήτηση για το εδαφικό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης παραχωρεί σήμερα το απόγευμα(από τις 18:30μ.μ. μέχρι τις 20:00 μ.μ. στο Προεδρικό Μέγαρο) διακαναλική συνέντευξή, η οποία αναμένεται να ρίξει σε μεγάλο βαθμό φως για το πού ακριβώς βρίσκεται αυτή τη στιγμή η προσπάθεια εξεύρεσης λύσης και τις προοπτικές που υπάρχουν ενόψει και των καθοριστικών συνομιλιών που θα λάβουν χώρα την προσεχή εβδομάδα στο Μον Πελεράν.   
Η σημερινή διάσκεψη του Προέδρου Αναστασιάδη αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, καθότι είναι η πρώτη φορά από της έναρξης των εντατικών συνομιλιών, που πρόκειται να προβεί σε δημόσια εκτενή ενημέρωση για τις διαπραγματεύσεις και το έως τώρα αποτέλεσμά τους. Αξίζει να σημειωθεί πως Τουρκοκύπριοι  δημοσιογράφοι, καθώς και ανταποκριτές ξένων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τη συνέντευξη Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας από ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο Προεδρικό Μέγαρο, σε ταυτόχρονη μετάφραση στην αγγλική και στην τουρκική γλώσσα.
 
Πετά την Κυριακή
Σε ό,τι αφορά την μετάβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας και της ομάδας που θα τον συνοδεύσει στην Ελβετία, η αναχώρησή τους θα γίνει μεθαύριο Κυριακή. Σε δηλώσεις του στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων(ΚΥΠΕ) ο εκπρόσωπος Τύπου της ΟΥΝΦΙΚΥΠ Αλίμ Σιντίκ, ανέφερε πως οι προετοιμασίες για τη συνάντηση της επόμενης εβδομάδας στην Ελβετία προχωρούν καλά, κατά την έκφρασή του.
«Ο Γ.Γ. του ΟΗΕ και ο Ειδικός Σύμβουλός του για το Κυπριακό ανυπομονούν να καλωσορίσουν τους ηγέτες την επόμενη εβδομάδα, για παραγωγικές διαπραγματεύσεις», πρόσθεσε ο κ. Σιντίκ.
 
 
 

Δειτε Επισης

Εξηγεί στον Γκουτέρες τους λόγους που είπε όχι σε μία τριμερή συνάντηση ο Τατάρ
Βγήκαν στους δρόμους και διαμαρτυρήθηκαν για την Παλαιστίνη-«Να μπει τέλος στην αιματοχυσία»
Ικανοποίηση ΠτΔ για την ανακοίνωση Morningstar DBRS-«Επιβεβαιώνει την ορθότητα οικονομικής πολιτικής »
Νέα πρόκληση Ερντογάν-Θα ζητήσει στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ να αναγνωριστούν τα κατεχόμενα
GSI και εξελίξεις στη Μέση Ανατολή συζήτησαν Νίκος Χριστοδουλίδης και Εμανουέλ Μακρόν
Έπεσαν οι υπογραφές για τη διακρατική συμφωνία Κύπρου-Ελλάδας για την ηλεκτρική διασύνδεση
Παρακολουθεί στενά τις μεταρρυθμίσεις σε Ελεγκτική και Νομική Υπηρεσία η Κομισιόν
Υπερκομματική η εκδήλωση έξω από το Προεδρικό για την παύση Οδυσσέα-Μήνυμα κατά της διαφθοράς
Έντονη ανησυχία ΠτΔ για εξελίξεις στη Μέση Ανατολή-Επικοινώνησε με Πρωθυπουργούς Λιβάνου και Ισραήλ
Γ. Αντωνίου: Ο Πρόεδρος θα θέσει εκ νέου τον εαυτό του στη διάθεση του ΓΓ ΟΗΕ