Συνελήφθη πρώην πρέσβης με φόντο... μια Μερσεντές

 Στην σύλληψη  πρώην πρέσβη και πρώην ακόλουθου στην πρεσβεία της Κύπρου στην Αίγυπτο προέβη χτες η Αστυνομία. Η σύλληψη του 60χρονου και του 61χρονου έγινε για διευκόλυνση των ανακρίσεων για παράτυπες διαδικασίες που ακολουθήθηκαν αναφορικά με την πώληση ενός οχήματος Μερσεντές που ανήκε στην πρεσβεία της Κύπρου στην Αίγυπτο.

Η Μερσεντές αγοράστηκε το 2002 για €34.000. Το 2013 πωλήθηκε €2.430. Για την πώλησή του οχήματος συστάθηκε επιτροπή από το Υπουργείο Εξωτερικών την οποία αποτελούσαν, ο πρώην πρέσβης και ο ακόλουθος στην πρεσβεία της Κύπρου στην Αίγυπτο, οι οποίοι και συνελήφθησαν καθώς επίσης και ακόμα ένας λειτουργός του ΥΠΕΞ. Οι τρεις, είχαν εισηγηθεί την πώληση του αυτοκινήτου προς την υποπρόξενο της πρεσβείας της Ελλάδας στην ίδια χώρα. Επρόκειτο όμως για μια απλή υπάλληλο.

Τελικά, το όχημα εισήχθη στην Κύπρο στις 7  Απριλίου 2015 και ενεγράφη στις 9 Φεβρουαρίου 2016 στο όνομα του πρώην ακόλουθου της πρεσβείας ο οποίος είναι σήμερα διοικητικός λειτουργός σε άλλη κρατική υπηρεσία.

Το θέμα ερευνήθηκε από τον Γενικός Ελεγκτή, ο οποίος ζήτησε την ποινική διερεύνησή του από τον Γενικό Εισαγγελέα. 

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της Αστυνομίας στο πλαίσιο διερεύνησης της πιο πάνω υπόθεσης, συνελήφθηκαν σήμερα με δικαστικά εντάλματα 61χρονος και 60χρονος για διευκόλυνση των ανακρίσεων.
Ακολούθως, αφού ανακρίθηκαν γραπτώς αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς να κατηγορηθούν. 
Οι εξετάσεις συνεχίζονται από το ΤΑΕ Αρχηγείου.

 

Δειτε Επισης

Απειλές για τη ζωή της δέχεται Τ/κ δημοσιογράφος που έγραφε για τον Φαλγιαλί
ΒΙΝΤΕΟ: Βοήθεια από την Κύπρο ζήτησε το Ισραήλ για την αντιμετώπιση των τρομακτικών πυρκαγιών
«Σήμερα είχαμε παραλαβή»-Πώς ο 59χρονος έστελνε φωτογραφίες και βίντεο στον «στρατολογητή»
Διέκοψε τη στατική φρούρηση συναγωγών ο Αρναούτης, έντονη αντίδραση Αρχιραβίνου-«Λανθασμένη απόφαση, ο κίνδυνος είναι εκεί»
Κατέσχεσαν αδήλωτα πολυτελή είδη οι Αρχές στο αεροδρόμιο Λάρνακας (pics)
Στον κόσμο του το τουρκικό ΥΠΑΜ-Υποστηρίζει πως επιχειρείται αναβίωση της... «τρομοκρατικής νοοτροπίας της ΕΟΚΑ»
Κακόβουλη η πυρκαγιά στα Μανδριά-Τέθηκε υπό έλεγχο αφού έκαψε 1,5 εκτάριο
Κατάσχεση από Τμήμα Τελωνείων μεγάλης ποσότητας φυτοφαρμάκων λόγω λανθασμένης σήμανσης
Προσδοκία Τατάρ να αλλάξει όνομα το ψευδοκράτος-«Δεν υπάρχει κράτος βορράς-νότος. Υπάρχουν δύο χωριστά κράτη»
Συνελήφθη 59χρονος για κατασκοπεία στην Ελλάδα-Δρούσε για λογαριασμό ρωσικής υπηρεσίας