Τι χρώμα έχουν οι τροφές που μας κάνουν χαρούμενους - Δείτε το top 10

Αν αισθάνεστε λυπημένοι, επιλέξτε τροφές αυτού του χρώματος και θα βελτιώσετε τη διάθεσή σας.
 
Αυτό υποστηρίζει νέα επιστημονική έρευνα, σύμφωνα με την οποία οι κίτρινου χρώματος τροφές μας κάνουν πιο χαρούμενους σε σύγκριση με τις τροφές άλλων χρωμάτων.

Οι ειδικοί ανακάλυψαν ότι οι συγκεκριμένες τροφές απελευθερώνουν στον εγκέφαλο σημαντικά επίπεδα των ορμονών της χαράς, την οποία έχουμε συνδέσει με το συγκεκριμένο χρώμα.

Σε ποσοστό 70% οι συμμετέχοντες συνέδεσαν τα κίτρινα φαγητά με την ευτυχία. Η ομελέτα μάλιστα βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των αγαπημένων κίτρινων τροφών με το 61% των συμμετεχόντων να δηλώνει ότι είναι το φαγητό που τους προκαλεί χαρά.

Οι ψυχολόγοι εικάζουν ότι η θετική ανταπόκριση στο κίτρινο διαμορφώνεται σε νεαρή ηλικία μέσα από τη ζεστασιά του ήλιου ή τα φωτεινά χρώματα των παιχνιδιών.
 
Όσο πιο κίτρινο είναι ένα παιχνίδι, ένα ρούχο ή ένα τρόφιμο, τόσο περισσότερο τονώνεται η αριστερή πλευρά του εγκεφάλου, εκλαμβάνοντας το κίτρινο χρώμα ως ένα ζωηρό και παράλληλα ζεστό ερέθισμα και τοποθετώντας το πολύ υψηλότερα από οποιοδήποτε άλλη απόχρωση του ορατού χρωματικού φάσματος.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της έρευνας, νευροψυχολόγο Dr David Lewis, τα ευρήματα προκαλούν έκπληξη, καθώς στις περισσότερες επιστημονικές μελέτες, το κίτρινο χρώμα συνδέεται με παράνοια και τρέλα. Στο πεδίο των τροφών όμως, αποδείχθηκε ότι το κίτρινο χρώμα είναι ένα ισχυρό αντικαταθλιπτικό. Προφανώς επειδή συνδέεται με την αίσθηση της υποκείμενης γεύσης. Το δεύτερο πιο δημοφιλές πιάτο είναι τα μακαρόνια με τυρί (55%).

Η δεκάδα των πιο δημοφιλών κίτρινων τροφών διαμορφώνεται ως εξής:
1. Ομελέτα 61%
2. Μακαρόνια με τυρί 56%
3. Μπανάνες 55%
4. Τηγανίτες 54%
5. Αυγά ποσέ 53%
6. Κέικ λεμονιού 52%
7. Χτυπημένα αυγά 49%
8. Αυγοφέτες 49%
9. Creme Brulee 48%
10. Ανανάς 37%

Όσον αφορά σε άλλα ευρήματα της ίδιας έρευνας, ο Lewis συμβουλεύει: «Μείνετε μακριά από μπλε τροφές, όπως τα μύρτιλλα. Όσο κι αν θεωρούνται κατ’ ουσία superfoods, τόσο ρίχνουν τη διάθεσή σας καταναλώνοντάς τα ή απλά αντικρύζοντάς τα στα ράφια του ψυγείου».
 
Πηγή: onmed
 

Δειτε Επισης

Έμιλυ Παναγιώτου & Μιράντα Χρυσοστόμου: Πρόγραμμα ΕΚΕ ‘Υγεία & Ευεξία στην Εργασία: Δικαίωμα στην Εργασία’
Άρτεμις Κοματίνα & Κωνσταντίνα Παλάλα: Υπηρεσία Στήριξης στο Πένθος (video)
«Όγκος σαν μπάλα του τένις αφαιρέθηκε μέσω των φρυδιών μου»-Aσθενής υποβλήθηκε σε καινοτόμο επέμβαση από Έλληνα γιατρό
Εντοπισμός ατόμων με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου εντόπισε το Ινστιτούτο Νευρολογίας Κύπρου
Δρ. Κυριάκος Στυλιανίδης: Υπηρεσία Κατ’ Οίκον Υποστηρικτικής και Ανακουφιστικής Φροντίδας ΠΑΣΥΚΑΦ (video)
Νέος συνδυασμός θεραπειών μειώνει 40% τους θανάτους από καρκίνο του τραχήλου της μήτρας
Μαρία Κρινή: Το έργο και η σημασία του Τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης (video)
Η θλιβερή περίπτωση του νεότερου ανθρώπου που διαγνώστηκε με τη νόσο Αλτσχάιμερ
Κορυφαία προτεραιότητα του Υπουργείου Υγείας η αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού-«Η πρόληψη είναι δύναμη»
Γιατί είναι σημαντικό να κοιμάστε πριν από τα μεσάνυχτα