Συνεδριάζουν αύριο οι υποεπιτροπές του Εθνικού Συμβουλίου για το Κυπριακό

Μια μέρα πριν από την αναχώρηση του Προέδρου της Δημοκρατίας και της αποστολής που θα τον συνοδεύσει για το Μον Πελεράν της Ελβετίας, συνεδριάζουν αύριο Σάββατο οι υποεπιτροπές του Εθνικού Συμβουλίου που έχουν συσταθεί για τις διάφορες πτυχές του Κυπριακού.
Συγκεκριμένα, βάσει του προγράμματος που έχει διαμορφωθεί, οι υποεπιτροπές θα συνέλθουν ως εξής:  
10.00-10.30:Οικονομία
10.30-11.00:Ευρωπαϊκή Ένωση
11.00-11.30:Περιουσιακό
11.30-12.00:Ασφάλεια-Εγγυήσεις
12.00-12.30:Ιθαγένεια-Έποικοι
 
Για το θεαθήναι
Το πρόγραμμα των συνεδριάσεων ωστόσο προκαλεί την έντονη αντίδραση κομμάτων της αντιπολίτευσης, με το ΔΗΚΟ να υποστηρίζει πως «προφανώς οι συνεδριάσεις αυτές συγκαλούνται προσχηματικά και για το θεαθήναι, αφού, σύμφωνα με το πρόγραμμα, για κάθε πτυχή θα αφιερωθούν μόνο 30 λεπτά»
«Ο κυπριακός λαός», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΔΗΚΟ, «πρέπει να γνωρίζει ότι σύμφωνα με την Προεδρία της Δημοκρατίας, 30 μόλις λεπτά είναι αρκετά για να συζητηθεί η κάθε πτυχή που θα καθορίσει το μέλλον της πατρίδας μας. Είναι προφανές ότι ο χρόνος που θα έχει το κάθε κόμμα για να τοποθετηθεί για κάθε πτυχή θα είναι μόλις 3 λεπτά και 45 δευτερόλεπτα (και αυτό στην περίπτωση που θα μείνει σιωπηλός ο εκπρόσωπος του Προέδρου Αναστασιάδη). Και προφανώς, δεν πρόκειται να γίνει διάλογος…»
 
Εμπαιγμός…
Εμπαιγμό των πολιτικών δυνάμεων χαρακτηρίζει τον καθορισμό συνεδριάσεων 30 μόνο λεπτών των υποεπιτροπών του Εθνικού Συμβουλίου που θα ασχοληθούν με τις διάφορες σοβαρές πτυχές του Κυπριακού, η Συμμαχία Πολιτών. «Η Κυβέρνηση Αναστασιάδη διαχειρίζεται το κυπριακό με τόση ‘’σοβαρότητα’’, ώστε να θεωρεί ότι 30 λεπτά είναι αρκετά για να συζητηθούν οι πτυχές που αφορούν στην οικονομία, στην ασφάλεια και εγγυήσεις, στο περιουσιακό, στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Ιθαγένεια-μετανάστευση. Για άλλη μια φορά, όπως πράττει και στο Εθνικό Συμβούλιο, η Κυβέρνηση Αναστασιάδη συγκαλεί συνεδριάσεις για το θεαθήναι και για να εξυπηρετήσει την εσωτερική επικοινωνιακή της πολιτική», ισχυρίστηκε σε δήλωσή του ο αντιπρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών, Στέλιος Στυλιανού.
 
Για επικοινωνιακούς σκοπούς
Τη θέση ότι το Προεδρικό επέλεξε μόνο για επικοινωνιακούς σκοπούς τη λειτουργία των υποεπιτροπών, εξέφρασε εκ μέρους του Κινήματος Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών, το μέλος του Κινήματος Αλεξία Σακαδάκη.
«Εκτιμούμε ότι το Προεδρικό επέλεξε μόνο για επικοινωνιακούς σκοπούς τη λειτουργία των υποεπιτροπών. Αλλιώς δεν εξηγείται ότι όρισε τη συνεδρία των επιτροπών, αύριο Σάββατο διάρκειας τριάντα λεπτών η κάθε μία», ανέφερε. «Ως Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών», συνέχισε, «στηρίζουμε τη διαδικασία και θα παραβρεθούμε στο Προεδρικό, αλλά θα επιμείνουμε στην ουσιαστική λειτουργία των υποεπιτροπών που με τη σημερινή λογική αδυνατούμε να πιστέψουμε ότι μπορεί να γίνει».
 
Πάντως, πάρα τις ενστάσεις τους, τόσο το ΔΗΚΟ όσο και η Συμμαχία Πολιτών, όπως και οι Οικολόγοι, ξεκαθαρίζουν πως παρευρεθούν σε όλες τις υποεπιτροπές του Εθνικού Συμβουλίου.
 
 

Δειτε Επισης

Εξηγεί στον Γκουτέρες τους λόγους που είπε όχι σε μία τριμερή συνάντηση ο Τατάρ
Βγήκαν στους δρόμους και διαμαρτυρήθηκαν για την Παλαιστίνη-«Να μπει τέλος στην αιματοχυσία»
Ικανοποίηση ΠτΔ για την ανακοίνωση Morningstar DBRS-«Επιβεβαιώνει την ορθότητα οικονομικής πολιτικής »
Νέα πρόκληση Ερντογάν-Θα ζητήσει στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ να αναγνωριστούν τα κατεχόμενα
GSI και εξελίξεις στη Μέση Ανατολή συζήτησαν Νίκος Χριστοδουλίδης και Εμανουέλ Μακρόν
Έπεσαν οι υπογραφές για τη διακρατική συμφωνία Κύπρου-Ελλάδας για την ηλεκτρική διασύνδεση
Παρακολουθεί στενά τις μεταρρυθμίσεις σε Ελεγκτική και Νομική Υπηρεσία η Κομισιόν
Υπερκομματική η εκδήλωση έξω από το Προεδρικό για την παύση Οδυσσέα-Μήνυμα κατά της διαφθοράς
Έντονη ανησυχία ΠτΔ για εξελίξεις στη Μέση Ανατολή-Επικοινώνησε με Πρωθυπουργούς Λιβάνου και Ισραήλ
Γ. Αντωνίου: Ο Πρόεδρος θα θέσει εκ νέου τον εαυτό του στη διάθεση του ΓΓ ΟΗΕ