Μαθητές αποβλήθηκαν και για αντίποινα έκαναν το σχολείο αγνώριστο στη Λεμεσό (pics)

Αναστάτωση προκλήθηκε το πρωί στο Γυμνάσιο Νεάπολης Λεμεσού, καθώς υβριστικά και χυδαίου περιεχομένου συνθήματα αναγράφηκαν στους τοίχους κατά διεύθυνσης και καθηγητών, με αποτέλεσμα να κληθεί η Αστυνομία, ενώ αρμόδιοι έκαναν λόγο για "γκετοποίηση".
 
Σε δηλώσεις του, ο βοηθός Διευθυντής του σχολείου, Λοΐζος Μιχαηλίδης, ανέφερε πως η αναγραφή συνθημάτων μπορεί να μην είναι καινούργιο φαινόμενο, "αλλά έχει παραγίνει" και εξέφρασε την άποψη πως τα συνθήματα γράφτηκαν από συγκεκριμένους μαθητές που τιμωρήθηκαν πριν λίγες μέρες από το πειθαρχικό συμβούλιο.


"Είμαστε ένα από τα τρία σχολεία της Λεμεσού που δεχόμαστε ξενόγλωσσα παιδιά για εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας και επειδή τα παιδιά έρχονται εδώ, αναγκάζονται και οι γονείς να ενοικιάζουν σπίτια εδώ και γίνεται ένα γκέτο, όμως το ό,τι είδαμε σήμερα, να βρίζουν κατάφωρα, είναι απαράδεκτο", είπε και έκανε λόγο για υποβάθμιση του σχολείου.


Το περιστατικό καταδίκασε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της ΟΕΛΜΕΚ Πανίκος Παναγή, λέγοντας πως "τα απαράδεκτα συνθήματα υβριστικού και χυδαίου περιεχομένου που γράφτηκαν στο σχολείο μας, προσβάλλουν την ανθρώπινη υπόσταση, προσωπικότητα και αξιοπρέπεια των καθηγητών, οι οποίοι εργάζονται αμερόληπτα και εξασκούν ένα λειτούργημα, προσφέροντας πάρα πολλές ώρες από τον προσωπικό τους χρόνο".


 
"Αυτά τα συνθήματα που γράφτηκαν στο σχολείο προωθούν τη μισαλλοδοξία και το διαχωρισμό των μαθητών", είπε και επέρριψε ευθύνες στο Υπουργείο Παιδείας "που επέτρεψε τη συσσώρευση μεγάλου αριθμού αλλόγλωσσων μαθητών, με αποτέλεσμα την γκετοποίηση του χώρου".


Οφείλει, συνέχισε, "το Υπουργείο να κάνει σωστό διαχωρισμό σε όλη την πόλη για τους μαθητές αυτούς, ούτως ώστε να αποτρέπονται τέτοιου είδους συμπεριφορές".

Πηγή: ΚΥΠΕ 

 

Δειτε Επισης

Απειλές για τη ζωή της δέχεται Τ/κ δημοσιογράφος που έγραφε για τον Φαλγιαλί
ΒΙΝΤΕΟ: Βοήθεια από την Κύπρο ζήτησε το Ισραήλ για την αντιμετώπιση των τρομακτικών πυρκαγιών
«Σήμερα είχαμε παραλαβή»-Πώς ο 59χρονος έστελνε φωτογραφίες και βίντεο στον «στρατολογητή»
Διέκοψε τη στατική φρούρηση συναγωγών ο Αρναούτης, έντονη αντίδραση Αρχιραβίνου-«Λανθασμένη απόφαση, ο κίνδυνος είναι εκεί»
Κατέσχεσαν αδήλωτα πολυτελή είδη οι Αρχές στο αεροδρόμιο Λάρνακας (pics)
Στον κόσμο του το τουρκικό ΥΠΑΜ-Υποστηρίζει πως επιχειρείται αναβίωση της... «τρομοκρατικής νοοτροπίας της ΕΟΚΑ»
Κακόβουλη η πυρκαγιά στα Μανδριά-Τέθηκε υπό έλεγχο αφού έκαψε 1,5 εκτάριο
Κατάσχεση από Τμήμα Τελωνείων μεγάλης ποσότητας φυτοφαρμάκων λόγω λανθασμένης σήμανσης
Προσδοκία Τατάρ να αλλάξει όνομα το ψευδοκράτος-«Δεν υπάρχει κράτος βορράς-νότος. Υπάρχουν δύο χωριστά κράτη»
Συνελήφθη 59χρονος για κατασκοπεία στην Ελλάδα-Δρούσε για λογαριασμό ρωσικής υπηρεσίας