Έβαλαν μπρος για την κατασκευή του δρόμου Σωτήρας – Δερύνειας

Με στόχο την έναρξη κατασκευαστικών εργασιών που αφορούν τον δρόμο Σωτήρας – Δερύνειας, πραγματοποιήθηκε χθες στα Γραφεία του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως στη Λευκωσία, συνάντηση στην οποία παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων οι Δήμαρχοι Σωτήρας  Γεώργιος Τάκκας και Δερύνειας Αντρος Καραγιάννης.
 
Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου Σωτήρας αναφέρεται ότι «στη συνάντηση οι δύο Δήμαρχοι συζήτησαν με τους λειτουργούς του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως και των Δημοσίων Έργων τις λεπτομέρειες που αφορούν τον σχεδιασμό και την έναρξη των εργασιών για την κατασκευή του δρόμου. Αναμένεται ότι μέχρι τον Απρίλιο του 2017 θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι μελέτες που αφορούν τον σχεδιασμό, ενώ μέχρι τον Ιούνιο του 2017 θα προκηρυχθούν οι προσφορές για τις κατασκευαστικές εργασίες, οι οποίες αναμένεται να ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο του 2017».
 
Πρόκειται για ένα πολεοδομικό έργο «ύψους 11 εκατομμυρίων ευρώ με ανάλογη συνεισφορά από τους δύο Δήμους, Σωτήρας και Δερύνειας, που εντάσσεται στις εξαγγελίες του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη ύψους 95 εκατομμυρίων ευρώ για την ελεύθερη Αμμόχωστο που έγιναν τον Ιούλιο του 2015».
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση «η κατασκευή του δρόμου αποτελεί διακαή πόθο για τους δύο Δήμους εδώ και πολλά χρόνια. Το έργο θα περιλαμβάνει διαπλάτυνση του υφιστάμενου δρόμου, πεζοδρόμια, ποδηλατόδρομο και φωτισμό. Επίσης έχει βαρύνουσα σημασία για τους δύο γειτονικούς Δήμους, αφού θα ενώνει τη Δερύνεια με το παραλιακό μέτωπο, και τους υπόλοιπους Δήμους με την Δερύνεια και την Αμμόχωστο, εφόσον πραγματοποιηθεί η διάνοιξη του οδοφράγματος της Δερύνειας, και θα διευκολύνει την αυξημένη κυκλοφορία σε ένα δρόμο ο οποίος περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το Γυμνάσιο Ειρήνης και Ελευθερίας, αθλητικές εγκαταστάσεις και λαϊκή αγορά».

Δειτε Επισης

Επ. Περιβάλλοντος: Δεν υπάρχει βιώσιμη ανάπτυξη χωρίς ισότητα των φύλων
Υφ. Πολιτισμού: Στέγαση μέρους βιβλίων Ρ. Κατσελλή στην Κυπριακή Βιβλιοθήκη
Νέο ισραηλινό κύμα επιθέσεων κατά στόχων της Χεζμπολάχ στον Λίβανο
Η Επίτροπος για την Υγεία και την Ασφάλεια των Τροφίμων ΕΕ στη ΓΣ του ΟΗΕ
Εξηγεί στον Γκουτέρες τους λόγους που είπε όχι σε μία τριμερή συνάντηση ο Τατάρ
Πάνω από 150 νέες καταγγελίες γυναικών εναντίον του Αλ Φαγιέντ-«25 χρόνια σεξουαλικών επιθέσεων»
Μπήκαν σε κοσμηματοπωλείο από τρύπα στο ταβάνι και έφυγαν με χρυσαφικά αξίας 15,000 ευρώ
Δεν υποχωρούν οι βροχές και οι καταιγίδες-Νέα κίτρινη προειδοποίηση από τη Μετεωρολογική
ΒΙΝΤΕΟ: Πυρκαγιά μετά από επίθεση στην περιφέρεια Κρασνοντάρ-Εκκένωσαν πάνω από 1.000 κατοίκους
«Σχεδίαζαν εισβολή στη Γαλιλαία»-Ο IDF ανακοίνωσε τους διοικητές της Χεζμπολάχ που σκοτώθηκαν