Γενική απεργία αύριο στα κατεχόμενα

Γενική απεργία κήρυξε αύριο στα κατεχόμενα η συνδικαλιστική πλατφόρμα και κάλεσε σε συγκέντρωση αύριο στις 10 το πρωί μπροστά από το “πρωθυπουργικό γραφείο”.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, με αφορμή το θανατηφόρο δυστύχημα με θύματα δύο μαθήτριες και τον οδηγό του σχολικού λεωφορείου χθες το πρωί στον δρόμο Κυθρέας – Κερύνειας, η συνδικαλιστική πλατφόρμα με ανακοίνωσή της σήμερα κάλεσε σε παραίτηση τους “υπουργούς εργασίας, παιδείας και συγκοινωνιών". Ανακοίνωσε επίσης ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι να έχουν αποτέλεσμα.

Την ανακοίνωση εκ μέρους της συνδικαλιστικής πλατφόρμας υπογράφει ο πρόεδρος της συντεχνίας των Τ/κ καθηγητών, Ταχίρ Γκιοκτσεμπέλ και καλεί στις κινητοποιήσεις τα μέλη των συντεχνιών, τον κόσμο, τις οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, τους μαθητές και τους κηδεμόνες.

Πρέπει να δώσουν λογαριασμό οι “κυβερνήσεις” που εξευτέλισαν τους ανθρώπους αυτής της “χώρας” με την εφαρμογή των (οικονομικών) πακέτων, την επιβολή του πληθυσμού, την έλλειψη ελέγχου, τους παράνομους εργάτες, τις άδειες εργασίες και την μεταφορά των μαθητών στα σχολεία. Όπως ανέφερε, ο “υπουργός εργασίας” πρέπει να παραιτηθεί επειδή ο οδηγός του φορτηγού οδηγούσε χωρίς να έχει άδεια εργασίας, ο “υπουργός παιδείας" επειδή ο οδηγός του σχολικού οδηγούσε το λεωφορείο χωρίς ασφάλεια και ο “υπουργός συγκοινωνιών" γιατί είναι υπεύθυνος για την οδική ασφάλεια.

Η συνδικαλιστική πλατφόρμα ζητεί επίσης την εφαρμογή της χειμερινής ώρας, όπως είναι και στην ΕΕ.

Η γραπτή δήλωση του Γκιοκτσεμπέλ τελειώνει με τη φράση “ΦΤΑΝΕΙ ΡΕ!”.

Εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα και έξω από το “προεδρικό” όπου πραγματοποιείται η έκτακτη συνεδρία του “υπουργικού συμβουλίου” την οποία ζήτησε ο Τ/κ ηγέτης.

Νωρίτερα στην ιστοσελίδα του “υπουργείου υγείας” αναρτήθηκε ανακοίνωση σχετικά με την υγεία των τραυματιών του χθεσινού δυστυχήματος. Όπως αναφέρεται, η υγεία του 15χρονου Ντογουκάν Χιουργιασιάρ, που υποβλήθηκε σε εγχείριση αποκατάστασης ζωτικών οργάνων, συνεχίζει να είναι κρίσιμη και θα υποβαλλόταν σε νέα μαγνητική τομογραφία το απόγευμα.

Η σύζυγος του άτυχου οδηγού, Φερά Μουτλουέλ, ετών 53, που επίσης υποβλήθηκε σε εγχείρηση φαίνεται να ανταποκρίνεται στην θεραπεία στην οποία υποβάλλεται στην εντατική μονάδα παρακολούθησης.

Στην εντατική εξακολουθεί να βρίσκεται και η 17χρονη Χαβά Καϊμακαμτορουνλαρί, η οποία έχει ένα μικρό αιμάτωμα στον εγκέφαλο αλλά ανταποκρίνεται σε οδηγίες και έχει επαφή με το περιβάλλον. Εάν συνεχίσει έτσι, αναμένεται να βγει από την εντατική μετά από σύντομο χρονικό διάστημα.

Καλύτερη είναι η κατάσταση των άλλων τεσσάρων μαθητών, δύο κοριτσιών και δύο αγοριών, που νοσηλεύονται στο “κρατικό” νοσοκομείο Λευκωσίας.
  

Δειτε Επισης

Ανησυχία ΠΑΣΥΔΥ για αδυναμία λειτουργίας Θεραπευτικής Μονάδας Εξαρτημένων Ατόμων-Έλλειψη προσωπικού
Συνεχίζονται οι βροχές και οι μεμονωμένες καταιγίδες-Οι περιοχές που θα επηρεαστούν
Άγρια νύχτα στον Λίβανο-Σφυροκοπά ανελέητα τη Χεζμπολάχ το Ισραήλ, στους 500 οι νεκροί
Οι εστίες στο κέντρο της Λευκωσίας βάζουν φρένο στη «φυγή» φοιτητών προς τα κατεχόμενα
Βγαίνουν μπροστά οι επτά φαρμακοποιοί-«Συνταγματική υποχρέωση οι εφημερίες και όχι μέσο κερδοσκοπίας»
Εμμένουν οι γιατροί, δεν κάνουν πίσω για την απεργία-Βολές κατά ΟΚΥπΥ, κάλεσμα σε υπουργό Υγείας
Το αντάρτικο Κουλία, η παρέμβαση Αννίτας και ο εγκλωβισμός στον θεσμικό τυφώνα που δεν καταλαγιάζει
Το κλειδί για τις εξελίξεις στο Κυπριακό στα χέρια του Ερντογάν-Συναντά Γκουτέρες και Μητσοτάκη
Κατέθεσε εμπειρογνώμονας στη δίκη για το θάνατο του Γιαννιού-Αναφορές για αλλοιωμένα στοιχεία από την υπεράσπιση
Προθυμία να συναντηθεί με την τουρκική πλευρά ανά πάσα στιγμή και οπουδήποτε εξέφρασε στον ΓΓ ο Πρόεδρος