Τα σενάρια διαδοχής του Πουλλαΐδη στην Ανόρθωση

Αυτό που ζήτησαν οι οργανωμένοι οπαδοί της Ανόρθωσης με ανακοίνωσή τους προ ημερών αλλά και ο επίτιμος πρόεδρος της «Κυρίας», Κίκης Κωνσταντίνου με αποκλειστικές του δηλώσεις στον ΡΕΠΟΡΤΕΡ Online έγινε πράξη.
 
Ο Χρήστος Πουλλαΐδης με επιστολή του ξάφνιασε τους πάντες υποβάλλοντας την οριστική και αμετάκλητη παραίτηση (όπως αναφέρει) του από τη θέση του προέδρου και του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας.
 
Στην επιστολή του κ. Πουλλαΐδη δεν διευκρινίζεται πουθενά τι θα γίνει με τις μετοχές που κατέχει ο ίδιος και η οικογένεια του. Σε κανένα σημείο δεν αναφέρει ότι παραχωρεί τις μετοχές του στο σωματείο (κατέχει το 30%) ενώ ποσοστό πέραν του 50% αγοράστηκε από τον παραιτηθέντα πρόεδρο της Ανόρθωσης.
 
Προτίθεται ο κ. Πουλλαΐδης να παραχωρήσει δωρεά τις μετοχές του στο σωματείο, ώστε να καταστεί μεγαλομέτοχος της εταιρείας; Επιθυμεί να πωλήσει τις μετοχές του σε ενδιαφερόμενο πρόεδρο; ‘Η θα τις διατηρήσει και ως εκ των πραγμάτων ο επόμενος πρόεδρος της Ανόρθωσης θα λειτουργεί ως εκτελεστικός πρόεδρος με τον Χρήστο Πουλλαΐδη να κατέχει την πλειοψηφία των μετοχών χωρίς να βρίσκεται στο διοικητικού συμβούλιο της εταιρείας;
 
Ερωτήματα που επιβάλλεται να απαντηθούν και θ’ απαντηθούν σύντομα ώστε να ξεκαθαρίσει το σκηνικό για το διοικητικό μέλλον της Ανόρθωσης.
 
Τα σενάριο διάλυσης της εταιρείας αυτή την στιγμή δεν είναι εφικτό καθώς αφενός για να το πράξει πρέπει να κηρύξει πτώχευση και αφετέρου η ομάδα της Αμμοχώστου έχει λάβει αδειοδότηση για συμμετοχή της στο πρωτάθλημα ως εταιρεία και δεν μπορεί να μεταβιβαστεί η άδεια κατά τη διάρκεια της περιόδου.
 
Ο διάδοχος 
Ο διάδοχος του Χρήστου Πουλλαΐδη θα εξαρτηθεί από τις προθέσεις του ιδίου σχετικά με τις μετοχές του. Εφόσον παραμείνει μεγαλομέτοχος της εταιρείας και επιλεγεί εκτελεστικός πρόεδρος δεν αποκλείεται να επανέλθει το όνομα του Χρίστου Μαραγκού.
 
Εφόσον παραχωρήσει τις μετοχές του στο σωματείου (είτε για μερικά χρόνια είτε για πάντα) τα δεδομένα αλλάζουν και σύμφωνα με πληροφορίες του ΡΕΠΟΡΤΕΡ Online θα προκύψει ενδιαφέρον για την προεδρία της Ανόρθωσης.