Η ώρα της αλήθειας: Στη Βουλή σήμερα το νομοσχέδιο για αναβολή των Δημοτικών

Με το αποτέλεσμα να θεωρείται και να είναι εν πολλοίς προδιαγεγραμμένο, τίθεται σήμερα υπό την μορφή κατ’ επείγοντος προς συζήτηση στην Επιτροπή Εσωτερικών της Βουλής, το νομοσχέδιο που ενέκρινε πρόσφατα το Υπουργικό Συμβούλιο για αναβολή των δημοτικών εκλογών για δυόμιση χρόνια.

Το νομοσχέδιο, αφού συζητηθεί σήμερα στην Επιτροπή Εσωτερικών, θα κατατεθεί αύριο Παρασκευή προς ψήφιση ή καταψήφιση στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου. Υπενθυμίζεται πως η Κυβέρνηση ετοίμασε και προχώρησε στην προώθηση του νομοσχεδίου στη Βουλή, υπό το πρίσμα της εν εξελίξει προσπάθειας για μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ωστόσο, η απόρριψή του πρέπει να θεωρείται κάτι περισσότερο από δεδομένη, καθότι όλα τα κόμματα πλην του ΔΗΣΥ έχουν ήδη τοποθετηθεί αρνητικά και πρόκειται να το καταψηφίσουν κατά την αυριανή συνεδρία της Ολομέλειας. Στη σημερινή συνεδρία της Επιτροπής Εσωτερικών  κλήθηκαν να παραστούν ο υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος, εκπρόσωποι της Νομικής Υπηρεσίας, της Ένωσης Δήμων Κύπρου και της Ένωσης Κοινοτήτων Κύπρου. Σημειώνεται πως αύριο είναι καθορισμένη η ημερομηνία έκδοσης του διατάγματος των δημοτικών εκλογών από τον υπουργό Εσωτερικών.
 
Εντείνουν τον προεκλογικό τους 
Και ενώ το θέμα της πραγματοποίησης ή όχι των δημοτικών εκλογών πρόκειται να ξεκαθαρίσει και τυπικά αύριο, οι υποψήφιοι δήμαρχοι στους διάφορους δήμους συνεχίζουν και εντείνουν τον προεκλογικό τους αγώνα. Χθες το βράδυ, ο υποψήφιος δήμαρχος Λάρνακας Αλέξης Μιχαηλίδης εγκαινίασε το εκλογικό του επιτελείο στην παρουσία του πρόεδρου του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, ενώ σήμερα το πρωί ο υποψήφιος δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαΐδης θα παραχωρήσει διάσκεψη Τύπου. Ο κ. Νικολαΐδης θα παρουσιάσει το νέο σλόγκαν της προεκλογικής του εκστρατείας, το οποίο θα είναι «10 χρόνια φτιάξαμε τη βιτρίνα, τώρα ας δούμε την ουσία». Ταυτόχρονα, ο Νίκος Νικολαΐδης θα ανακοινώσει και Κώδικα Δεοντολογίας στη βάση του οποίου προτίθεται να κινηθεί σε περίπτωση εκλογής του.
 

Δειτε Επισης

Πρόσωπα με συνδέσεις σε Κύπρο και Ελλάδα προστέθηκαν στη λίστα κυρώσεων ΗΠΑ
Ο οδικός χάρτης με Κύπρο δεν στρέφεται κατά τρίτων επισήμανε ο Αμερικανός επιτετραμμένος στην Άγκυρα
Στο Στρασβούργο ο Κώστας Καδής για άτυπες συναντήσεις
Εμμένει στη θέση του ο Τατάρ-«Δεν μπορεί να υπάρξει οπισθοχώρηση από τα δύο κράτη»
Θέματα εγκλωβισμένων συζήτησε με Περδίκη η Επικεφαλής Ανθρωπιστικών Θεμάτων
Διορία 15 ημερών για τους διαχειριστές Συλλογικών Επενδύσεων έδωσε η Επιτροπή Οικονομικών
Για τις προετοιμασίες της 2ης Κυπριακής Προεδρίας ενημέρωσε η Ραουνά τον Αρμεύτη
Ψάχνει τη φόρμουλα για λύση στο θέμα των πολλαπλών συντάξεων η Επιτροπή Οικονομικών
Ποινικούς ανακριτές για το σκάνδαλο των διαβατηρίων ζητά το ΑΚΕΛ από τον Πρόεδρο
Καρφιά ΔΗΣΥ σε Χαρτσιώτη-«Δεν υπάρχει κατατεθειμένο νομοσχέδιο στη Βουλή»