Απολογείται ο Επίτροπος Έττινγκερ για αμφιλεγόμενες δηλώσεις σε συνέδριο στη Γερμανία

Σε δημόσια απολογία για αμφιλεγόμενες δηλώσεις που έκανε στο Αμβούργο της Γερμανίας και οι οποίες είχαν χαρακτηριστεί από τον Τύπο ως "οριακά ρατσιστικές", προχώρησε ο Επίτροπος Γκύντερ Έττινγκερ, ο οποίος πρόσφατα ανέλαβε και το χαρτοφυλάκιο του κοινοτικού προϋπολογισμού.

"Μετά από προσεκτική σκέψη, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι οι λέξεις που χρησιμοποίησα δημιούργησαν δυσάρεστα συναισθήματα και πλήγωσαν πολλούς ανθρώπους", αναφέρει ο Επίτροπος, σε γραπτή του δημόσια δήλωση. "Δεν είχα αυτή την πρόθεση", συμπληρώνει, "θα ήθελα να απολογηθώ για κάθε φράση μου που θα μπορούσε να υποδηλώνει έλλειψη σεβασμού, ήμουν ειλικρινής και ανοιχτός, δεν διάβασα από κειμένου ομιλία, αλλά μίλησα ελεύθερα, όπως λέμε στη Γερμανία".
 
O Επίτροπος αναφέρει ότι το μήνυμά του είχε σκοπό να αφυπνίσει το γερμανικό κοινό: "αν οι Γερμανοί εστιάζουν την πολιτική τους εργασία στη μείωση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης, την αύξηση των συντάξεων κλπ, κανείς δεν θα πρέπει να εκπλαγεί αν χάσουμε την παγκόσμια μάχη για την ανταγωνιστικότητα. Το ίδιο ισχύει και για την Ευρώπη στο σύνολό της. Πρέπει να διπλασιάσουμε τις προσπάθειές μας και να μην πάρουμε έναν υπνάκο και να ξεκουραστούμε στον καναπέ. Πρέπει να τεθούν οι σωστές προτεραιότητες - με ένα δημοκρατικό και ισορροπημένο τρόπο. Στην ομιλία μου είχα επιλέξει κάποια παραδείγματα και για άλλη μια φορά ζητώ συγγνώμη αν τα λόγια μου προκάλεσε αρνητικά συναισθήματα", σημειώνει ο Γκύντερ Έττινγκερ. Στη συνέχεια ζήτησε συγνώμη και από τη Βαλλονία και τόνισε πως προερχόμενος από ένα ομοσπονδιακό κράτος λαμβάνει πολύ σοβαρά τις τοπικές απόψεις.  

Δειτε Επισης

Η Ρωσία προειδοποιεί τη Δύση με πυρηνικό πόλεμο με αφορμή την απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου
Τ. Μπας: Η Τουρκία συμβάλλει στην περιφερειακή ειρήνη
Πληροφορίες για πρόταση συμφωνίας προς τη Χαμάς για τερματισμό των μαχών στη Γάζα από το Ισραήλ
Σοκαριστικό βίντεο: Έφηβη εκτελεί τη μητέρα της και στέλνει άνετη SMS από την κουζίνα του σπιτιού της
Σημαντική χαρακτήρισε τη συμμετοχή της Τουρκίας στη συνάντηση Gymnich ο Φιντάν
Δεν έχει κυλήσει ομαλά η λειτουργία του ιδίου πόρου που βασίζεται στα πλαστικά
Ξανά στο ΥΠΕΣ οι πρόεδροι ΕΟΑ για το θέμα των αδειοδοτήσεων-«Πρόβλημα με τον ΙΠΠΟΔΑΜΟ»
Κατηγορεί ευθέως το Ισραήλ για τις επιθέσεις με τα walkie-talkie ο Νασράλα-«Κήρυξη πολέμου»
Τέλος η μεταφορά βομβητών και γουόκι τόκι από επιβάτες σε πτήσεις από Βηρυτό μετά τις εκρήξεις
«Ήμουν μπρούμυτα, ήταν βιαστής, σεξουαλικό τέρας»-Συγκλονίζουν οι καταγγελίες κατά Αλ Φαγιέτ