Στο τραπέζι με αξιωματούχους της UEFA για τους «στημένους» αγώνες (πληροφορίες)

Στην Κύπρο βρίσκονται ο επικεφαλής του τμήματος Πειθαρχικών Υποθέσεων και Ακεραιότητας (Disciplinary and Integrity) της UEFA Emilio Garcia και ο Πειθαρχικός Ερευνητής Karl Dhont προκειμένου να συνδράμουν τις προσπάθειες της ΚΟΠ για πάταξη του φαινομένου των αγώνων που παρουσιάζουν ύποπτο στοιχηματισμό.
 
Οι κύριοι Garcia και Dhont ήρθαν στην Κύπρο κατόπιν πρόσκλησης της ΚΟΠ προκειμένου να εξηγήσουν τις διαδικασίες με τις οποίες αποστέλλεται ένας φάκελος για αγώνες με ύποπτη στοιχηματική δραστηριότητα, να εξηγήσουν πως η Ομοσπονδία αλλά και η αστυνομία μπορούν να εκμεταλλευτούν τα στοιχεία του φακέλου προκειμένου να προχωρήσουν τις υποθέσεις αλλά και να δώσουν παραδείγματα για το πώς η UEFA χειρίζεται τέτοιες υποθέσεις και επιβάλλει ποινές.
 
Σήμερα, οι αξιωματούχοι της UEFA είχαν συνάντηση με το Βοηθό Αρχηγό Αστυνομίας Λάμπρο Θεμιστοκλέους και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες της αστυνομίας ενώ κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην Κύπρο, θα έχουν επαφές και με αξιωματούχους της ΚΟΠ.
 
Στη σημερινή συνάντηση με την Αστυνομία, παρών εκ μέρους της ΚΟΠ ήταν ο κ. Νίκος Νικολάου.
 
Όπως ανέφεραν οι αξιωματούχοι της UEFA, η Κύπρος κατατάσσεται πολύ ψηλά Παγκοσμίως όσον αφορά τον αριθμό υποθέσεων για αγώνες με ύποπτη στοιχηματική δραστηριότητα και η λήψη άμεσων δραστικών μέτρων είναι επιβεβλημένη.
 
Επίσης, η ΚΟΠ έχει αποφασίσει στην επαναφορά του περσινού κανονισμού με το θέμα των φακέλων, που όταν μία ομάδα εμπλέκεται σε περισσότερες από τρεις υποθέσεις ύποπτης στοιχηματικής δραστηριότητας σε κάθε σεζόν, θα της αποκόπτονται αυτόματα οι χορηγίες από την ομοσπονδία. Ο λόγος για τον οποίο γίνεται η επαναφορά αυτού του κανονισμού είναι δια τον λόγω του ότι η UEFA δεν επιρρίπτει ευθύνες πλέον μέσω των φακέλων, αναφέροντας μόνο ότι ο αγώνας θεωρείται ύποπτος.  
 
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες που έχει εξασφαλίσει ο ΡΕΠΟΡΤΕΡ, δεν θα έχει σημασία  αν είναι επιτυχημένη ή αποτυχημένη η προσπάθεια χειραγώγησης του αγώνα, με τις ομάδες του συγκεκριμένου παιχνιδιού να θεωρούνται εμπλεκόμενες.
 
Με αυτή την απόφαση ουσιαστικά, οι «ύποπτες» ομάδες από τη στιγμή που δεν θα έχουν εις βάρος τους στοιχεία, δεν θα μπορούν να  τιμωρούνται και τόσο εύκολα.