Tα βάζει με τη Γερμανία ο Ερντογάν - «Ενθαρρύνει την τρομοκρατία»

Η Γερμανία ενθαρρύνει την τρομοκρατία, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν καταδικάζοντας την στάση της χώρας να εκδώσει τα μέλη της οργάνωσης Φετουλάχ Γκιουλέν τα οποία βρίσκονται εκεί. Η στάση αυτή της Γερμανίας θα στραφεί μπούμερανγκ εναντίον της χώρας και θα την χτυπήσει, υποστήριξε ο Τούρκος Πρόεδρος.
 
Σε ομιλία του σε τελετή στο προεδρικό στην Άγκυρα, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι με ανησυχία και φόβο παρακολουθούν αυτή την στάση της Γερμανίας. “Έι Γερμανία, εγώ έδωσα στην κυρία Μέρκελ 4 χιλιάδες φακέλλους και μετά στην τελευταία μας συνάντηση είπα στην κυρία Καγκελάριο ‘σας έδωσα 4 χιλιάδες φακέλλους, ποια είναι η τύχη τους;’ Η απάντηση ήταν ενδιαφέρουσα, είπε ότι οι φάκελλοι αυτοί έγιναν 4 χιλιάδες 500. “Δυσκολεύομαι ακόμη να καταλάβω γιατί προστατεύετε ακόμη τα μέλη αυτής της οργάνωσης. Γερμανία εμείς ανησυχούμε γι αυτή τη στάση σας. Ενθαρρύνετε την τρομοκρατία”, ανέφερε ο Ταγίπ Ερντογάν.
 
Ο Τούρκος Πρόεδρος πρόσθεσε: “Αυτός ο μπελάς της τρομοκρατίας να γνωρίζεις έι Γερμανία ότι θα στραφεί ως μπούμερανγκ εναντίον σου και θα σε χτυπήσει. Η ιστορία θα σας θυμάται ως τη χώρα που δώσατε καταφύγιο στην τρομοκρατία. Ανησυχούμε ότι θα μετατραπείτε σε πίσω κήπο της οργάνωσης Γκιουλέν”, είπε ο Τούρκος Πρόεδρος.
 
Ο κ. Ερντογάν ανέφερε ότι οι τρομοκρατικές οργανώσεις είναι σαν τον σκορπιό, γυρνάει γυρνάει και δαγκώνει στην πλάτη. “Εάν η Γερμανία έχει αμφιβολίες ότι η οργάνωση Γκιουλέν είναι τρομοκρατική οργάνωση, παρακαλώ, ας έρθουν να δουν την βουλή μας βομβαρδισμένη, να συναντηθούν με τους συγγενείς των θυμάτων εκείνης της νύχτας. Ας σκεφτούν τι θα έκαναν οι ίδιοι εάν η βουλή τους βομβαρδιζόταν”, ανέφερε.
 
Σύμφωνα με τον Τούρκο Πρόεδρο η Τουρκία πρόσφατα με νότα που έδωσε στην Γερμανία ζητά την έκδοδη των μελών της οργάνωσης Γκιουλέν που βρίσκονται εδώ και καιρό στη χώρα. Ο Γερμανός Υπουργός Δικαιοσύνης απάντησε πως οπωσδήποτε οι εισαγγελείς δεν θα εκδώσουν τα μέλη της οργάνωσης.
 

Δειτε Επισης

Lufthansa, Air France παρατείνουν αναστολή πτήσεων προς Τελ Αβίβ, Ιράν, Βηρυτό
ΒΙΝΤΕΟ: Τρόμος σε πτήση-Λίγο μετά την απογείωση άνοιξαν μύτες, αιμορραγούσαν αυτιά επιβατών
Η Ρωσία προειδοποιεί τη Δύση με πυρηνικό πόλεμο με αφορμή την απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου
Τ. Μπας: Η Τουρκία συμβάλλει στην περιφερειακή ειρήνη
Πληροφορίες για πρόταση συμφωνίας προς τη Χαμάς για τερματισμό των μαχών στη Γάζα από το Ισραήλ
Σοκαριστικό βίντεο: Έφηβη εκτελεί τη μητέρα της και στέλνει άνετη SMS από την κουζίνα του σπιτιού της
Σημαντική χαρακτήρισε τη συμμετοχή της Τουρκίας στη συνάντηση Gymnich ο Φιντάν
Δεν έχει κυλήσει ομαλά η λειτουργία του ιδίου πόρου που βασίζεται στα πλαστικά
Κατηγορεί ευθέως το Ισραήλ για τις επιθέσεις με τα walkie-talkie ο Νασράλα-«Κήρυξη πολέμου»
Τέλος η μεταφορά βομβητών και γουόκι τόκι από επιβάτες σε πτήσεις από Βηρυτό μετά τις εκρήξεις