Τελικά.. Sushi στρίψει τελείως;

Ουδείς μπορεί να  αμφισβητήσει  το γεγονός πως το γυμνό αποτελούσε πόλο έλξης από καταβολής του ανθρώπου στην γη.
 
Στο πέρασμα των χρόνων μπορεί τα κριτήρια γύρω από αυτό να αλλάζουν αλλά η ουσία παραμένει η ίδια: Η θέα του γυμνού γυναικείου ή αντρικού σώματος  διεγείρει ορμόνες και συναισθήματα και ξυπνά στον κάθε ένα ξεχωριστά (άντρα ή γυναίκα αναλόγως σεξουαλικών προτιμήσεων ) ένστικτα και βιώματα.
 
Ο μικρός αυτός πρόλογος  έχει απλά να κάνει με τον σάλο που ξέσπασε στα μέσα  μαζικής ενημέρωσης και βεβαίως δικτύωσης, από την ενέργεια κάποιων στη Λεμεσό να διοργανώσουν έκθεση γυμνού στο πλαίσιο της οποίας ο   κόσμος μπορούσε να τσιμπήσει sushi,  όχι από μια παραδοσιακή πιατέλα, αλλά  από το σώμα ενός καλλίγραμμου μοντέλου.
 
Και αμέσως ξεκίνησαν  οι επικρίσεις: Αυτό δεν είναι τέχνη, αυτό είναι τσόντα,  είναι ξεπεσμός, μας πως τολμούν και διάφορα άλλα… «γαλλικά» για να στολίσουν οι επικριτές της συγκεκριμένης έκθεσης, την απόφαση των διοργανωτών να ταΐσουν τους επισκέπτες τους sushi από το σώμα μίας γυναίκας.
 
Υπήρξε ωστόσο και αντίλογος: Στο πλαίσιο της τέχνης όλα επιτρέπονται, είναι καλλιτεχνική έκφραση, δεν υπήρχε τίποτε πρόστυχο και  διάφορες άλλες δικαιολογίες για να υποστηρίξουν την  θέση τους, πως η συγκεκριμένη ενέργεια έγινε στο πλαίσιο καλλιτεχνικής φιλοσοφίας και όχι ενός φτηνού και πιασάρικου τρόπου για να προσελκύσουν κόσμο.   
 
Και όλα αυτά προς τι; Για τετραγωνίσουμε τον κύκλο; Ποιος είναι αυτός που θα καθορίσει τι είναι καλλιτεχνικό και τι πρόστυχο. Πού σταματά η τέχνη και πότε  αρχίζει η τσόντα.
 
Στο τέλος της ημέρας όποιος το θεωρεί τέχνη πάει και το απολαμβάνει και όποιος έχει αντίθετη άποψη κάθεται σπίτι του και  στον καναπέ του.
 
Η απάντηση στο τι είναι καλλιτεχνικό και τι όχι δεν βρίσκεται πουθενά αλλού  παρά στο μυαλό του καθενός από εμάς.  Και αν αυτοί που συμμετέχουν το απολαμβάνουν ως τέχνη σε κανένα δεν πέφτει λόγος για το αντίθετο.
Περί ορέξεως sushiόπιττα!!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Η έννοια, σκοπός και σημασία της αυτόματης τιμαριθμικής αναπροσαρμογής (Α.Τ.Α.)
Αλέκος Παναγούλης-Ο ήρωας των ηρώων
Η πυρηνική ενέργεια κατά την ενεργειακή μετάβαση στην ΕΕ
Τεχνική Επιτροπή ISO/TC 67 και η Σημασία των Προτύπων για τη Βιομηχανία Υδρογονανθράκων
Η υποχρέωση της Αστυνομίας στον νόμο για την πρόληψη της βίας και παρενόχλησης στο χώρο εργασίας
Η γεωπολιτική αξία του θαλάσσιου χωροταξικού σχεδιασμού
Χαμένοι σε έναν εμπορικό πόλεμο χωρίς νικητές
Η αντίδραση της Κίνας στους δασμούς των ΗΠΑ
Τέσσερα χρόνια χωρίς τον Βάσο Λυσσαρίδη
Αποκατάσταση Οικογενειακών Δεσμών: Ένας ανθρωπιστικός στόχος του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού