Παρερμηνεύθηκαν οι δηλώσεις μου για φόρο ακίνητης ιδιοκτησίας, λέει ο Χάσικος

Τη θέση ότι ο φόρος ακίνητης ιδιοκτησίας θα πρέπει να επανέλθει καθότι αυτό επιτρέπει στο κράτος να εξασκεί κοινωνική και αναπτυξιακή πολιτική, διατύπωσε ο Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος, μιλώντας ενώπιον κοινής συνεδρίας των κοινοβουλευτικών επιτροπών Οικονομιών και Εσωτερικών.
 
Σημειώνεται ότι με απόφασή της η Βουλή αποφάσισε όπως καταργηθεί ο φόρος ακίνητης ιδιοκτησίας, ενώ η αντίστοιχη κυβερνητική πρόταση ήταν μείωσή της στο ήμισυ, με αποτέλεσμα τα κρατικά έσοδα να μειωθούν στα €45 εκατ από τα €103 εκατ. Η Κύπρος όπως είπε ο κ. Χάσικος είναι η μοναδική χώρα στην ΕΕ όπου δεν επιβάλλεται φόρος ακίνητης ιδιοκτησίας.
 
«Αυτά τα χρήματα που χρειάζεται το ΥΠΕΣ και όλα τα άλλα Υπουργεία απαιτούν εισοδήματα, και λυπούμαι να πω ότι αυτά τα χρήματα δεν αρκούν υπό τας σημερινάς οικονομικάς συνθήκας που διανύει ο τόπος», είπε.
 
Στο μεταξύ, όμως, ο Σωκράτης Χάσικος, έκανε λόγο για παρερμηνεία των δηλώσεων, σε ανακοίνωση που εξέδωσε αργότερα το Υπουργείο Εσωτερικών.
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΕΣ, ο Σωκράτης Χάσικος δεν τάχθηκε υπέρ της επαναφοράς του Φόρου Ακίνητης Ιδιοκτησίας, απλά, συμφώνησε με παρατηρήσεις Βουλευτών ότι μόνο στην Κύπρο δεν έχουμε Φόρο Ακίνητης Ιδιοκτησίας.
 
«Και μπροστά ακριβώς στο γεγονός ότι οι ίδιοι οι Βουλευτές ζητούσαν από τον Υπουργό περισσότερα κονδύλια και παροχές για τους πρόσφυγες και τις χαμηλές εισοδηματικές τάξεις, ο κ. Χάσικος παίρνοντας σαν παράδειγμα την προαναφερθείσα τοποθέτηση για το Φόρο Ακίνητης Ιδιοκτησίας, διερωτήθηκε: Πώς είναι δυνατό, από τη μια, η Βουλή να καταργεί εισοδήματα του κράτους, όπως είναι ο Φόρος Ακίνητης Ιδιοκτησίας ενώ, ταυτόχρονα και παράλληλα, η ίδια η Βουλή να ζητά από την Κυβέρνηση να βάλει περισσότερα κονδύλια στους προϋπολογισμούς;» προστίθεται. «Κοντολογίς, αυτό που είπε ο Υπουργός, είναι ότι ‘δεν μπορούμε να θέλουμε και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο’» τονίζεται.
 

Δειτε Επισης

Πρόσωπα με συνδέσεις σε Κύπρο και Ελλάδα προστέθηκαν στη λίστα κυρώσεων ΗΠΑ
Ο οδικός χάρτης με Κύπρο δεν στρέφεται κατά τρίτων επισήμανε ο Αμερικανός επιτετραμμένος στην Άγκυρα
Στο Στρασβούργο ο Κώστας Καδής για άτυπες συναντήσεις
Εμμένει στη θέση του ο Τατάρ-«Δεν μπορεί να υπάρξει οπισθοχώρηση από τα δύο κράτη»
Θέματα εγκλωβισμένων συζήτησε με Περδίκη η Επικεφαλής Ανθρωπιστικών Θεμάτων
Διορία 15 ημερών για τους διαχειριστές Συλλογικών Επενδύσεων έδωσε η Επιτροπή Οικονομικών
Για τις προετοιμασίες της 2ης Κυπριακής Προεδρίας ενημέρωσε η Ραουνά τον Αρμεύτη
Ψάχνει τη φόρμουλα για λύση στο θέμα των πολλαπλών συντάξεων η Επιτροπή Οικονομικών
Ποινικούς ανακριτές για το σκάνδαλο των διαβατηρίων ζητά το ΑΚΕΛ από τον Πρόεδρο
Καρφιά ΔΗΣΥ σε Χαρτσιώτη-«Δεν υπάρχει κατατεθειμένο νομοσχέδιο στη Βουλή»