Μαλλιά κουβάρια ΔΗΚΟϊκοί και ΕΔΕΚίτες στην Αθηένου

Μαλλιά-κουβάρια έγιναν ΔΗΚΟϊκοί και ΕΔΕΚίτες στην Αθηένου ενόψει δημοτικών εκλογών, αφού παρά την ευρείας κλίμακα συνεργασία που ανέπτυξαν τα κόμματά τους στους πλείστους δήμους, στην ακριτική κωμόπολη το σκηνικό κατέληξε να είναι… πολεμικό.
Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο διαμοιρασμού των δημαρχιών από τις ηγεσίες των δύο κομμάτων, η δημαρχία της Αθηένου παραχωρήθηκε στην ΕΔΕΚ, η οποία και αποφάσισε να τη διεκδικήσει με υποψήφιο τον Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος, Χρυσό Τουλουπή. Απόφαση για στήριξη της υποψηφιότητας του κ. Τουλουπή έλαβε και η Γραμματεία του ΔΗΚΟ, παρά τη διαφορετική απόφαση της Τοπικής Επιτροπής του κόμματος για στήριξη υποψηφίου προερχόμενου από τον χώρο του ΔΗΚΟ, και συγκεκριμένα του Κυριάκου Καρεκλά. Η Τοπική Επιτροπή του ΔΗΚΟ, παρά τις προσπάθειες της ηγεσίας του κόμματος να την μεταπείσει, παρέμεινε ανυποχώρητη από τη θέση της, με τον κ. Καρεκλά να εξαγγέλλει προ μερικών ημερών και επισήμως την υποψηφιότητά του.
Η στάση της Τοπικής Επιτροπής του ΔΗΚΟ στην Αθηένου προκάλεσε τεράστια δυσφορία στην αντίστοιχή της, της ΕΔΕΚ, η οποία σήμερα ανακοίνωσε την απόφασή της να μην διεκδικήσει  τη δημαρχία της Αθηένου, καλώντας τα στελέχη, μέλη και φίλους της ΕΔΕΚ να ψηφίσουν κατά βούληση στην εκλογή δημάρχου, εκτός του υποψηφίου που στηρίζεται από το ΔΗΚΟ  Αθηένου. Παράλληλα, στην σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε, η Τοπική Επιτροπή της ΕΔΕΚ Αθηένου εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια της για τη συμπεριφορά του ΔΗΚΟ Αθηένου απέναντί της σχετικά με την πρόθεση συνεργασίας μεταξύ των δύο κομμάτων.
Σημειώνεται πως στην Αθηένου, ο ΔΗΣΥ υποστηρίζει την υποψηφιότητα του πρώην δημάρχου Γαβριήλ Καζάζη, ενώ το ΑΚΕΛ την υποψηφιότητα του Ιωάννη Καντηλανάφτη.
 

Δειτε Επισης

Ανακοίνωσε στήριξη αθλητών Ολυμπιακών/Παραολυμπιακών Αγώνων ο ΠτΔ
Εξέφρασε έντονη προσήλωση για λύση ο ΠτΔ-«Διασφαλίζεται η προοπτική της Κύπρου με επίλυση Κυπριακού»
Πρόσωπα με συνδέσεις σε Κύπρο και Ελλάδα προστέθηκαν στη λίστα κυρώσεων ΗΠΑ
Ο οδικός χάρτης με Κύπρο δεν στρέφεται κατά τρίτων επισήμανε ο Αμερικανός επιτετραμμένος στην Άγκυρα
Στο Στρασβούργο ο Κώστας Καδής για άτυπες συναντήσεις
Εμμένει στη θέση του ο Τατάρ-«Δεν μπορεί να υπάρξει οπισθοχώρηση από τα δύο κράτη»
Θέματα εγκλωβισμένων συζήτησε με Περδίκη η Επικεφαλής Ανθρωπιστικών Θεμάτων
Διορία 15 ημερών για τους διαχειριστές Συλλογικών Επενδύσεων έδωσε η Επιτροπή Οικονομικών
Για τις προετοιμασίες της 2ης Κυπριακής Προεδρίας ενημέρωσε η Ραουνά τον Αρμεύτη
Ψάχνει τη φόρμουλα για λύση στο θέμα των πολλαπλών συντάξεων η Επιτροπή Οικονομικών