Για πρώτη φορά μετά από δύο χρόνια ο Ιρακινός στρατός στην Μοσούλη

Στην Μοσούλη μπήκαν σήμερα οι Ιρακινές δυνάμεις για πρώτη φορά μετά από δύο χρόνια και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη μάχες στην πρώτη γραμμή, κατά  του ISIS.
 
 
Σύμφωνα με Ιρακινό αξιωματούχο του Υπουργείου Άμυνας της χώρας, οι μονάδες του 9ου τεθωρακισμένου τμήματος έχουν εισβάλει στην πόλη.
 


Η είσοδος από το ανατολικό άκρο της Μοσούλης πριν δύο εβδομάδες, αποδείχθηκε καθοριστική  για τις κυβερνητικές δυνάμεις στην απελευθέρωσή της  από τους τζιχαντιστές.


Ο Ιρακινός στρατός είχε άλλωστε προειδοποιήσει ότι η είσοδός τους στην πόλη πιθανότατα θα έδινε το έναυσμα για την έναρξη σκληρότατων μαχών ανάμεσα στις ιρακινές δυνάμεις και τους τρομοκράτες. Αυτός ήταν κι ο λόγος που τις τελευταίες μέρες διανοίχθηκαν έξοδοι αμάχων από την πόλη.
 
CNN
 
 
 

Δειτε Επισης

Για τρίτη μέρα εκτός ελέγχου η πυρκαγιά στη Σμύρνη-Κάηκαν σπίτια
Πάνω από 100 νεκροί στη Γάζα παρά τις εκκλήσεις για κατάπαυση πυρός-«Ανθρώπινα μέλη σκορπισμένα παντού»
Ο Τραμπ αίρει τις κυρώσεις στη Συρία με προεδρικό διάταγμα-Εξαιρούνται Άσαντ και στενοί συνεργάτες
Ξανά εναντίον του Τραμπ ο Μασκ-Κάνει λόγο για παράλογες δαπάνες
ΒΙΝΤΕΟ: Επίθεση με ρουκέτες σε στρατιωτική αεροπορική βάση στο Ιράκ
ΒΙΝΤΕΟ: Συνελήφθησαν οι υπεύθυνοι σατιρικού περιοδικού στην Τουρκία που δημοσίευσε σκίτσο του Μωάμεθ
Στον Λευκό Οίκο στις 7 Ιουλίου ο Νετανιάχου ως προσκεκλημένος του Τραμπ
Το Ιράν αποκλείει άμεση επανέναρξη των διαπραγματεύσεων με τις ΗΠΑ
Λύθηκε υπόθεση βιασμού και φόνου 57 χρόνια μετά στη Βρετανία-Ένοχος ένας 92χρονος
Να σταματήσει ο πόλεμος στη Γάζα ζητά η αντιπολίτευση στο Ισραήλ-Στους 58 οι νεκροί από νέες επιθέσεις