Δεν γίνεται αλλιώς, ο ΑΠΟΕΛ πάει για πρόκριση

Αύξησε κατά πολύ τις πιθανότητες του για πρόκριση στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ ο ΑΠΟΕΛ, ο οποίος πέτυχε νίκη σε βάρος και της τρίτης αντιπάλου του στον β’ όμιλο, Γιανγκ Μπόις, την οποία κέρδισε με 1-0.

Έτσι, οι γαλαζοκίτρινοι μετά το πέρας της 4ης αγωνιστικής προπορεύονται στην βαθμολογία του Ομίλου με εννέα βαθμούς, δημιουργώντας διαφορά δύο βαθμών από το δεύτερο Ολυμπιακό που έχει εφτά βαθμούς.

Στους τέσσερις είναι η Γιανγκ Μπόις, ενώ δύο έχει η Αστάνα.

Οι γαλαζοκίτρινοι ήταν σαφώς ανώτεροι από τους Ελβετούς και δίκαια πήραν το τρίποντο με δράστη τον Πιέρο Σωτηρίου, που πέτυχε ένα εξαιρετικό σε δημιουργία και εκτέλεση γκολ.

 

Στο πρώτο ημίχρονο ο ΑΠΟΕΛ προσπαθούσε να παραβιάσει την αντίπαλη εστία, αλλά δεν είχε ιδανικά τελειώματα. Κύριος εκφραστής των επιθέσεων της ομάδας της Λευκωσίας ήταν από αριστερά ο Στάθης Αλωνεύτης που επιλέχθηκε για πρώτη φορά στο αρχικό σχήμα. Μεγάλη ευκαιρία, όμως στο πρώτο ημίχρονο δεν βρήκε το συγκρότημα του Τόμας Κρίστιανσεν.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΑΠΟΕΛ ανέβασε ρυθμούς και έγινε πιο πιεστικό προς την εστία των φιλοξενουμένων που δεν είχαν λύσεις για να βγουν ορθόδοξα προς την περιοχή του ΑΠΟΕΛ. Κυρίως μετά την είσοδο του Μπερτόλιο αντί του Μπρεσάν, οι γαλαζοκίτρινοι έγιναν πιο δημιουργικοί και απειλούσαν συστηματικά την εστία της Γιανγκ Μπόις.

 
Στο 67’ οι ισορροπίες άλλαξαν όταν ο Μπαμπού βγήκε με τις τάπες και με τα δύο πόδια πάνω στον Καρλάο και ο διαιτητής υπέδειξε αμέσως την κόκκινη κάρτα για το σκληρό φάουλ του παίκτη της Γιανγκ Μπόις ο οποίος δύο λεπτά προηγουμένως είχε εισέλθει στον αγωνιστικό χώρο.
 
Ο ΑΠΟΕΛ εξαργύρωσε γρήγορα το αριθμητικό του πλεονέκτημα καθώς στο 69’ μετά από μπαλιά του Λάγο ο Πιέρος Σωτηρίου κατέβασε πανέμορφα την μπάλα και με απευθείας σουτ πέτυχε το 1-0.
 
 
Οι γαλαζοκίτρινοι κατάφεραν να διατηρήσουν μέχρι το φινάλε το υπέρ τους αποτέλεσμα και πανηγύρισαν νέα νίκη στη φετινή τους προσπάθεια στους ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης.
Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Σκόρερ:
69’ Πιέρος
Κίτρινες: Καρλάο / Λέτζιακς, Ζακάρια, Νούχου, Σανόγκο
Κόκκινη: 67’ Μπαμπού (απευθείας) 
Συνθέσεις:
ΑΠΟΕΛ:
Βάτερμαν, Μιλάνοφ, Αστίθ, Καρλάο, Λάγο, Μοράις, Βινίσιους, Μπρεσάν (59΄ Μπερτόλιο), Εφραίμ, Αλωνεύτης (66΄ Γιαννιώτας), Σωτηρίου (84΄ Ντε Καμάργκο)
Γιανγκ Μπόις: Μβογκό, Βον Μπέργκεν, Λέτζιακς, Ραβέ (65΄ Μπαμπού), Σικ, Σούτερ, Νούχου, Ζακάρια (80΄ Μπερτόνε), Κούμπο (80΄ Φράι), Σανόγκο, Οαρό