Τα μεγάλα αμφίρροπα ντέρμπι των δημοτικών εκλογών

Αμφίρροπες μάχες χωρίς ασφαλείς προβλέψεις για το αποτέλεσμα προμηνύονται σε διάφορους δήμους ενόψει των επερχόμενων δημοτικών εκλογών που θα πραγματοποιηθούν στις 18 Δεκεμβρίου.
Λεμεσός, Λάρνακα, Στρόβολος, Λακατάμια και Πάφος, είναι μόνο μερικοί από τους μεγάλους δήμους στους οποίους το βράδυ της 18ης Δεκεμβρίου, βάσει του διαμορφωθέντος σκηνικού, θα ραγίσουν όπως όλα δείχνουν καρδιές.   
 
Σφαγή στη Λεμεσό
Πραγματική… σφαγή προμηνύεται στον δήμο Λεμεσού, όπου Αντρέας Χρίστου και Νίκος Νικολαΐδης φαίνεται ότι θα δώσουν την μάχη για τον δημαρχιακό θώκο στήθος με στήθος και με τον τελικό νικητή της κούρσας, όπως όλα δείχνουν, να κρίνεται στις λεπτομέρειες. Από την μια, ο Αντρέας Χρίστου έχοντας την υποστήριξη τριών μεγάλων κομμάτων-ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ-, αλλά και δεδομένου του πλεονεκτήματος που εκ των πραγμάτων του παρέχει το γεγονός ότι βρίσκεται για δύο θητείες στη δημαρχία έχοντας μάλιστα κατά γενική ομολογία να επιδείξει αξιοπρόσεκτο έργο, φαντάζει για πολλούς ως το φαβορί να κερδίσει τις εκλογές.
Από την άλλη ωστόσο ο Νίκος Νικολαΐδης, δείχνει ν’ αναπτύσσει ιδιαίτερη δυναμική και να μοιάζει ικανός να ανατρέψει τα όποια προγνωστικά. Υποβοηθητική προς αυτή την κατεύθυνση είναι η ολοένα και αυξανόμενη συσπείρωση των ψηφοφόρων και στελεχών του μεγαλύτερου κόμματος που τον υποστηρίζει(σ.σ. βλέπε ΔΗΣΥ) γύρω από το πρόσωπο του, την ώρα που την υποψηφιότητά του στηρίζουν επίσης το Κίνημα Οικολόγων και το Κίνημα Αλληλεγγύη.  Τη δημαρχία της Λεμεσού ως το απόλυτο αουτσάιντερ διεκδικεί και ο γιατρός Χάρης Αριστείδου.  
 
Πόλεμος στη Λάρνακα
Η πολυδιάσπαση υποψηφιοτήτων που καταγράφεται στον χώρο της κεντροδεξιάς, δίνει σύμφωνα με σχετικές εκτιμήσεις προβάδισμα στον υποψήφιο του ΑΚΕΛ Ανδρέα Βύρα για τη δημαρχία της Λάρνακας. Ωστόσο, και στην πόλη του Ζήνωνα θεωρείται ως εξαιρετικά παρακινδυνευμένο το να επιχειρήσει κανείς να προβεί σε προβλέψεις με ασφάλεια, μιας και εκεί η κάθε υποψηφιότητα-ή τουλάχιστον σχεδόν όλες- τρέχουν στην κούρσα των δημοτικών εκλογών με τις δικές τους πιθανότητες εκλογής. Ο νυν αντιδήμαρχος και δημαρχεύων της πόλης Πέτρος Χριστοδούλου, μολονότι υποστηρίζεται από την ΕΔΕΚ και την Συμμαχία Πολιτών, φαίνεται σαν μια υποψηφιότητα ικανή να προσελκύσει ψηφοφόρους και από άλλους κομματικούς χώρους. Την ίδια ώρα, κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει την υποψηφιότητα του προερχόμενου από το ΔΗΚΟ Αλέξη Μιχαηλίδη, από την στιγμή μάλιστα που υποστηρίζεται από τον ΔΗΣΥ και από την στιγμή επίσης, που θεωρείται βέβαιο πως θα βάλει στο καλάθι του ψήφους και από το κόμμα το οποίο προέρχεται(σ.σ. το ΔΗΚΟ). Στην εξίσωση όμως, έρχεται να προστεθεί στο σημείο αυτό η υποψηφιότητα του προερχόμενου από τον ΔΗΣΥ Λούη Δημητρίου. Ο βαθμός διαρροών δηλαδή που ο ΔΗΣΥ θα καταγράψει προς τη συγκεκριμένη υποψηφιότητα και συγκεκριμένα μέχρι ποιο βαθμό οι διαρροές αυτές είναι πιθανόν ν’ αποδειχθούν επιζήμιες για τον Αλέξη Μιχαηλίδη, στερώντας του ακόμη και αυτή τη δημαρχία. Τη δημαρχία Λάρνακας, που με τις δικές του πιθανότητες θα διεκδικήσει και ο υποστηριζόμενος από το ΔΗΚΟ Ανδρέας Πέτρου, αλλά και ως το απόλυτο αουτσάιντερ ο Γιώργος Κωνσταντίνου Χάρος.   
 
Ρευστός ο Στρόβολος
Εξίσου ρευστό με τη Λάρνακα μοιάζει το σκηνικό και στον Στρόβολο, μόλις λίγες εβδομάδες πριν από τις εκλογές. Μολονότι ο νυν δήμαρχος και υποστηριζόμενος από τον ΔΗΣΥ Λάζαρος Σαββίδης τρέχει στην κούρσα των δημοτικών εκλογών με το συγκριτικό πλεονέκτημα που ως εκ της θέσεως του διατηρεί, είναι από την άλλη η υποψηφιότητα της πρώην βουλευτού του ΑΚΕΛ Στέλλας Μισιαούλη, που μοιάζει ικανή να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους του κόμματος στον Στρόβολο και κάτω από προϋποθέσεις να της δώσει ακόμα και αυτή την δημαρχία. Με μεγάλες αξιώσεις την ίδια ώρα, διεκδικεί τη δημαρχία Στροβόλου και ο προερχόμενος από τον ΔΗΣΥ νυν αντιδήμαρχος Αντρέας Παπαχαραλάμπους, παρόλο που η υποψηφιότητά του δεν τυγχάνει της επίσημης στήριξης του κόμματός του. Ωστόσο, πρόκειται για υποψηφιότητα που ανεπισήμως στηρίζεται από αρκετά τοπικά στελέχη του ΔΗΣΥ στον Στρόβολο, ενώ στήριξης τυγχάνει και από δεκάδες επώνυμα-υψηλόβαθμα στελέχη της παράταξης. Επίσης, στηρίζεται από όλα τα μικρότερα κόμματα, όπως είναι η Συμμαχία Πολιτών, η Αλληλεγγύη και οι Οικολόγοι. Τη δημαρχία Στροβόλου, με τις δικές του καλές πιθανότητες, διεκδικεί και ο υποστηριζόμενος από το ΔΗΚΟ και την ΕΔΕΚ, Χρίστος Τσίγκης.       
 
Ανοικτή η Λακατάμια
Ανοικτός για όλα τα αποτελέσματα φαντάζει και ο δήμος της Λακαταμιάς, τον οποίον διεκδικεί από την μια ο ΔΗΣΥ με υποψήφιο τον πρώην έπαρχο Λευκωσίας Αργύρη Παπαναστασίου, το ΑΚΕΛ από την άλλη με υποψηφία-ξανά- την Φωτούλα Χατζήπαπα(σ.σ. υποστηρίζεται και από την Συμμαχία Πολιτών), ενώ ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ διεκδικούν τον δήμο με υποψήφιο τον Γιάννη Πιερίδη. Αξίζει να σημειωθεί πως η Φωτούλα Χατζήπαπα είχε χάσει στις δημοτικές εκλογές του 2011 από τον Λουκά Ιατρού για μόλις μερικές δεκάδες ψήφους, γεγονός που για πολλούς την καθιστά αυτή τη στιγμή το πρώτο φαβορί για τη δημαρχία. Ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει το αποτέλεσμα, αφού τόσο ο υποστηριζόμενος από τον ΔΗΣΥ Αργύρης Παπαναστασίου όσο και ο υποστηριζόμενος από ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ Γιάννης Πιερίδης, διατηρούν τις δικές τους πιθανότητες εκλογής. Το παζλ των υποψηφίων στη Λακατάμια συμπληρώνει ο Ανδρέας Γλαύκου Ανδρέου, προσπάθεια του οποίου είναι να μπει σφήνα στις τρεις άλλες θεωρητικά βασικές υποψηφιότητες, κάνοντας την μεγάλη έκπληξη.
 
Διεκδικήσιμη η Πάφος
Στην Πάφο, ο νυν δήμαρχος και υποστηριζόμενος από τον ΔΗΣΥ για επανεκλογή Φαίδωνας Φαιδώνος(σ.σ. υποστηρίζεται επίσης από την Αλληλεγγύη και τους Οικολόγους)  μοιάζει να έχει τον πρώτο λόγο. Ωστόσο από τη άλλη, αρκετοί είναι αυτοί που διαβλέπουν φθορά την οποία υπέστη το τελευταίο διάστημα-για πολλούς και διάφορους λόγους-, με αποτέλεσμα ο υποστηριζόμενος από ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και Συμμαχία Πολιτών, Άκης Χρυσόμηλος, να διεκδικεί τη δημαρχία με αρκετές πιθανότητες εκλογής. Η εκτίμηση που γίνεται για τον δήμο της Πάφου, είναι πως όποιος και να είναι τελικά ο νικητής των εκλογών, το αποτέλεσμα θα είναι μάλλον οριακό.    
 

Δειτε Επισης

Οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος και ανατράπηκε-Απεγκλωβίστηκε από την Πυροσβεστική
Βανδάλισαν πτοεκλογική πινακίδα του Νικολέττου-«Δεν θα μας πτοήσει» (pic)
Σε κρίσιμη κατάσταση παραμένει ο Ρόμπερτ Φίτσο-Υπό κράτηση ο δράστης, του απαγγέλθηκαν κατηγορίες
Οι Χούθι έπληξαν ελληνόκτητο πλοίο με σημαία Παναμά στην Ερυθρά Θάλασσα-Δεν υπάρχουν θύματα
Ανακαλεί την απαγόρευση παραχώρησης αδειών χρήσης πυροτεχνημάτων η Υπηρεσία Μεταλλείων
«Δικτάτορας που δεν αναγνωρίζει κόκκινες γραμμές ο Πούτιν»-Τι λέει συνεργάτης του Ναβάλνι
Στις φλόγες τυλίχθηκαν όχημα buggy και τετράτροχη μοτοσικλέτα στο Λατσί
Χάος με τις ανάρμοστες συμπεριφορές στην ψηφιακή πύλη που ενώνει τις δύο πόλεις Νέα Υόρκη-Δουβλίνο
Φωτιά σε υπνοδωμάτιο διαμερίσματος στην Πάφο-Στο Νοσοκομείο ο ένοικος με αναπνευστικά προβλήματα
Δεν βλέπει αδιέξοδο στην προσπάθεια της Ολγκίν η Λευκωσία-«Υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για να αξιοποιηθούν»