Αστίθ στον ΡΕΠΟΡΤΕΡ: «Ηλίθια αυτά που έκανα…» (vid)

Για την ατυχία της ομάδας του να σκοράρει κόντρα στον Απόλλωνα και τα λάθη του ίδιου στους προηγούμενους αγώνες, μίλησε στον ΡΕΠΟΡΤΕΡ Online, ο ποδοσφαιριστής του ΑΠΟΕΛ, Ινιάκι Αστίθ. Ο Ισπανός, τονίζει μεταξύ άλλων πως η ομάδα του βρέθηκε πολύ κοντά στο γκολ αλλά πάλεψε μέχρι τέλος και πήρε ωστόσο τον ένα βαθμό. Ηλίθια θεωρεί επίσης τα μαρκαρίσματα του στα παιχνίδια με ΑΕΛ και Αστάνα τα οποία στοίχισαν στην ομάδα των «γαλαζοκιτρίνων».
 
Αναλυτικά οι δηλώσεις του ποδοσφαιριστή του ΑΠΟΕΛ, Ινιάκι Αστίθ στον ΡΕΠΟΡΤΕΡ:
 
Εάν πιστεύει ότι πήγε κάτι λάθος στο παιχνίδι:
Δεν ξέρω, νομίζω σήμερα κάναμε καλό παιχνίδι. Ήμασταν σε καλή κατάσταση και μπορούσαμε να σκοράρουμε πριν δεχθούμε το τέρμα από το σημείο του πέναλτι. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, βρεθήκαμε πολύ κοντά στο γκολ. Στο δεύτερο μέρος του αγώνα, είχαμε καλές ευκαιρίες με Εφραίμ, Πιέρο και Ορλάντι. Παλέψαμε όμως μέχρι το τέλος και πήραμε τον ένα βαθμό. Πρέπει να είμαστε χαρούμενοι γιατί στο τελευταίο λεπτό καταφέραμε να πάρουμε αυτή την ισοπαλία.
 
Για την απόσταση των τεσσάρων βαθμών από την πρωτοπόρο ΑΕΚ:
Σίγουρα είναι γρήγορα να μιλάμε για βαθμολογίες αλλά ας μην ξεχνάμε ότι έχουμε ακόμη τρία παιχνίδια με την ΑΕΚ. Είναι σημαντικοί οι τέσσερις βαθμοί διαφοράς σίγουρα αλλά ακόμη υπάρχει αρκετός δρόμος μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος. Πρέπει να κάνουμε αλλαγές τώρα όμως. Να ξεκινήσουμε να νικάμε παιχνίδια. Δεν θέλουμε εμφανίσεις σαν τις σημερινές.
 
Εάν ο ΑΠΟΕΛ ήταν κουρασμένος σήμερα από το δύσκολο πρόγραμμα το τελευταίο διάστημα:
Δεν νομίζω ότι μας επηρέασε αρκετά αφού αποδείξαμε μέσα στο γήπεδο τις αντοχές μας μέχρι το τελευταίο λεπτό. Αναμφισβήτητα, αν μπαίναμε μπροστά στο σκορ από το πρώτο ημίχρονο θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο όμως. Μερικές φορές η ομάδα που παίζει καλύτερα, δεν νικάει. Πρέπει να το αποδεχτούμε και να δούμε το επόμενο παιχνίδι με την Ομόνοια που είναι πολύ σημαντικό για εμάς.
 
Όσο αφορά την απόδοση του στο παιχνίδι με ΑΕΛ και Αστάνα:
Δεν είμαι ευχαριστημένος από την απόδοση μου. Παίρνω την ευθύνη για το πέναλτι στην ΑΕΛ, αφού ο αντίπαλος δεν μπορούσε να πάρει την μπάλα. Ήταν ηλίθιο το σπρώξιμο που έκανα. Και με την Αστάνα ισχύει το ίδιο. Ήταν έξυπνος ο αντίπαλος αφού είδε ότι δεν μπορούσε να ελέγξει την μπάλα και κινήθηκε προς τα επάνω μου. Νομίζω σήμερα άλλαξα από τα δύο προηγούμενα παιχνίδια, και είμαι θετικός.