Βλέπει Αβέρωφ και Άντρο ο Έιντε

Αναφορά στις χωριστές συναντήσεις που είχε χθες ο Ειδικός Σύμβουλος του Γ.Γ. του ΟΗΕ για το Κυπριακό Έσπεν Μπαρθ Έιντε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και τον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, καθώς και στις δηλώσεις του κ. Έιντε μετά από αυτές, έκανε κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων στην έδρα του ΟΗΕ, ο Εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Stéphane Dujarric.

 
Ο κ. Dujarric ανέφερε πως μιλώντας στα μέσα ενημέρωσης μετά τις συναντήσεις, ο κ. Έιντε δήλωσε ότι και οι δύο ηγέτες έχουν εκφράσει τη συνεχιζόμενη επιθυμία τους για να βρουν ένα τρόπο για επίλυση του κυπριακού προβλήματος. Σημείωσε, παράλληλα ότι η δεύτερη συνάντηση των δύο ηγετών στο Μον Πελεράν, στην Ελβετία, ήταν μια οπισθοδρόμηση στη διαδικασία και υπάρχει η ανάγκη να βρεθεί ένας τρόπος για να ξεπεραστεί.
 
Τέλος, όπως ανέφερε ο κ. Dujarric, ο κ. Έιντε είπε ότι τα Ηνωμένα Έθνη θα προσπαθήσουν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη ιδεών, αλλά είναι στο χέρι των δύο ηγετών να πάρουν την απόφαση για να επιστρέψουν στο τραπέζι των συνομιλιών και να συντονιστούν τις επόμενες εβδομάδες, προκειμένου να μην χαθεί η δυναμική των συνομιλιών.
 


Σημειώνεται πως με συναντήσεις με τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου και τον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ Άντρο Κυπριανού, συνεχίζει σήμερα τον κύκλο επαφών του με στόχο την επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό ο Έσπεν Μπαρθ Έιντε.

Δειτε Επισης

Πυρκαγιά σε κοίτη ποταμού στη Λευκωσία-Άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής
Τελέστηκαν στη Λευκωσία τα εγκαίνια Υπαίθριου Ψηφιακού Διαδραστικού Μουσείου
BINTEO: Πενήντα νεκροί εξαιτίας πλημμυρών στο δυτικό τμήμα του Αφγανιστάν
Συνολικά 310 παλέτες ανθρωπιστικής βοήθειας στην πλωτή πλατφόρμα στη Γάζα
Πυρετώδεις προετοιμασίες για τις εκλογές-Κάλεσμα Εφόρου για προετοιμασία των ψηφοφόρων
Μελέτησε τις εξελίξεις στο Κυπριακό το ΑΚΕΛ-Καλεί σε ανάληψη πρωτοβουλίας για σπάσιμο του αδιεξόδου
Επ. Ισότητας: Στόχος να δίνονται χώρος και φωνή στις γυναίκες
Χειροπέδες σε 23χρονο για το θανατηφόρο στην Κοκκινοτριμιθιά με θύμα 77χρονη
Στη δημοσιότητα επιστολή ΥΠΕΣ για τ/κ κινηματογράφο έδωσε ο Δήμος Λεμεσού
Μ. Δαμιανός: Το Υπουργείο Υγείας στηρίζει προσπάθειες ιατρικής κοινότητας