Εξηγήσεις ζήτησε ο Ιωνάς για τα «κατορθώματα» της αστυνομίας με το λοχία των φυλακών

Αναβρασμός συνεχίζει να επικρατεί μετά την βομβιστική επίθεση που δέχθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας λοχίας των Κεντρικών φυλακών, που ασχολείται με θέματα ασφάλειας, τον οποίο «έβαλαν στο μάτι» λόγω της δουλειάς του και υπήρχαν πληροφορίες ότι πιθανόν νυχτοβάτες να «χτυπήσουν» το όχημα του.

Παρόλο που η κινητοποίηση από πλευράς αστυνομίας, η οποία κατείχε πληροφορίες και είχε επαφές μέχρι και με τον ύποπτο φυλακισμένο κράτησε για 2 ημέρες, μια εβδομάδα μετά, τα εγκληματικά στοιχεία έπιασαν στον ύπνο τις αρχές και πέτυχαν το στόχο τους.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του ΡΕΠΟΡΤΕΡ, για τα νέα «κατορθώματα» της αστυνομίας ο Υπουργός Δικαιοσύνης ζήτησε έκθεση γεγονότων από τον Αρχηγό της Αστυνομίας και να τύχει ενημέρωσης για τα μέτρα που λήφθηκαν έξω από την οικία του δεσμοφύλακα, για το πώς αξιολογήθηκαν οι πληροφορίες περί βομβιστικής επίθεσης καθώς και για το ποιος αποφάσισε και με ποια κριτήρια για τη λήξη των μέτρων.

Όπως είχαμε αποκαλύψει σε χθεσινό ρεπορτάζ, ενώπιον των αρχών και του ΤΑΕ Αρχηγείου υπήρχαν πληροφορίες ότι οι εμπρηστές θα δρούσαν την Κυριακή 20 Νοεμβρίου μεταξύ των ωρών 12 με 2 τα ξημερώματα.   Ως εκ τούτου, το συγκεκριμένο βράδυ ο λοχίας των φυλακών φρουρείτο ενώ τα μέτρα κράτησαν μέχρι και την Τρίτη. Ακριβώς την επόμενη ημέρα, ανακριτής είχε επαφές με φυλακισμένο για τις σχετικές πληροφορίες και φέρεται να ήταν «δυσαρεστημένος» με τον δεσμοφύλακα για έρευνες που διενήργησε για θέματα ασφάλειας.

Άφησαν «περαστικό» και έφυγε – Κατόπιν εορτής τα μέτρα  

Και τα «κατορθώματα» έχουν και συνέχεια…

Σύμφωνα με έγκυρες αστυνομικές πηγές,  μέλη της δύναμης που φρουρούσαν το συγκεκριμένο βράδυ την οικία του λοχία, ενημέρωσαν τους προϊστάμενούς τους ότι μεταξύ των ωρών που είχε αναφερθεί ότι θα τοποθετείτο η βόμβα, εντόπισαν πρόσωπο να κινείται με κουκούλα έξω από την οικία του στόχου. Ωστόσο, αφού ήταν «περαστικός» οι αστυνομικοί τον άφησαν να φύγει…

Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός ότι οι δράστες «χτύπησαν» το δεσμοφύλακα μια εβδομάδα μετά, ακριβώς την ίδια ημέρα και μεταξύ των ίδιων ωρών που έκαναν λόγο οι πληροφορίες.

Παρόλα αυτά, οι προϊστάμενοι του σώματος αποφάσισαν-άγνωστα τα κριτήρια τους- να λήξουν τα αυστηρά μέτρα ενώ φαίνεται να μην έλαβαν σοβαρά υπόψη τον «περαστικό», τέτοια ώρα, έξω από την οικία του λοχία και να θέσουν υπό διακριτική παρακολούθηση την περιοχή.       

Μετά τη βομβιστική επίθεση, η αστυνομία, κατόπιν εορτής, έσπευσε να παρέχει μέτρα ασφαλείας στον δεσμοφύλακα ενώ για άλλη μια φορά, σε ότι αφορά τις ευθύνες κράτησε σιγήν ιχθύος και στο βάθος… «επιλεκτική ενόχληση» με τις αρνητικές διαρροές στα ΜΜΕ που αποκαλύπτουν τα γεγονότα. Αν και το ζήτημα με φόντο και αυτή την υπόθεση, είναι τελικά, πώς προστατεύει η αστυνομία τους πολίτες και όσους κινδυνεύουν γιατί κάνουν τη δουλειά τους και πώς εξηγούνται τέτοιοι χειρισμοί, από αυτούς που δίνουν οδηγίες, στις περιπτώσεις που ενώπιον των αρχών υπάρχουν και πληροφορίες; 

Δειτε Επισης

Επ. Ισότητας: Στόχος να δίνονται χώρος και φωνή στις γυναίκες
Χειροπέδες σε 23χρονο για το θανατηφόρο στην Κοκκινοτριμιθιά με θύμα 77χρονη
Στη δημοσιότητα επιστολή ΥΠΕΣ για τ/κ κινηματογράφο έδωσε ο Δήμος Λεμεσού
Μ. Δαμιανός: Το Υπουργείο Υγείας στηρίζει προσπάθειες ιατρικής κοινότητας
Εκφορτώνονται οι πρώτες εκατοντάδες παλέτες με ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας
«Προς αξιοποίηση η Τεχνητή Νοημοσύνη στην υγειονομική περίθαλψη»-Όσα ισχυρίζεται ειδικός
Τέσσερις νεκροί από πυρά στο Αφγανιστάν-Ανάμεσά τους τρεις Iσπανοί τουρίστες
Ανακουφισμένοι οι τραγικοί γονείς της Σάνι Λουκ-«Είναι ακόμη πολύ όμορφη, τώρα μπορούμε να την θάψουμε»
Επεισοδιακή καταδίωξη καταζητούμενου στη Λεμεσό-Τον τσάκωσαν με παράνομο 32χρονο και με ναρκωτικά
Απολογείται τη Δευτέρα ο 50χρονος για τη γυναικοκτονία στο Μενίδι-Η κυνική ομολογία και τα κίνητρα της δολοφονίας