Ο Μπερτόλιο των 4 εκατ. ευρώ και το ρεκόρ που απειλεί ο «μάγος» Ντα Σίλβα

Άλεξ ντα Σίλβα και Φακούντο Μπερτόλιο ήταν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές στο ντέρμπι της Δευτέρας (28/11) μεταξύ ΑΠΟΕΛ-Απόλλωνα.
 
Οι δύο λατινοαμερικάνοι επιτελικοί μέσοι ήταν οι σκόρερ των δύο τερμάτων, με τον Βραζιλιάνο του Απόλλωνα να είναι ο κορυφαίος της ομάδας του και να πιστώνεται τη «μαγική» πάσα στον Μάγκλιτσα στη φάση του κερδισμένου πέναλτι.
 
Στα 33 του χρόνια ο Άλεξ ντα Σίλβα είναι παραγωγικότερος από ποτέ. Ο μέσος του Απόλλωνα πέτυχε μέχρι στιγμής έξι τέρματα στο πρωτάθλημα και υπολείπεται άλλων δύο για να ισοφαρίσει την επίδοση στο σκοράρισμα της καριέρας του, την οποία κατέγραψε πέρσι με τη φανέλα του Απόλλωνα.
 
Νοουμένου πως το πρωτάθλημα έχει διανύσει μόλις 12 αγωνιστικές, ο Ντα Σίλβα πολύ δύσκολα δεν θα καταρρίψει το προσωπικό του ρεκόρ. Εφτά τέρματα είχε σημειώσει τη σεζόν 2012/13 όταν αγωνιζόταν στην ΑΕΚ, ενώ αρκετά παραγωγικός (έξι γκολ) ήταν στην πρώτη του χρονιά στα κυπριακά γήπεδα την περίοδο 2010/11 με τη φανέλα της Ένωσης.
 
Οι ετήσιες απολαβές του Ντα Σίλβα στον Απόλλωνα κυμαίνονται στα 200 χιλιάδες ευρώ.
 
Παράξενο συναίσθημα το γκολ για Μπερτόλιο
Στα οκτώ χρόνια ποδοσφαιρικής καριέρας ο Φακούντο Μπερτόλιο πέτυχε 20 τέρματα (σε αγώνες πρωταθλήματος), μόλις πέντε περισσότερα απ’ όσα σημείωσε την περσινή χρονιά ο Τόμας ντε Βινσέντι, τον οποίο έρχεται ν’ αντικαταστήσει στο ρόστερ του ΑΠΟΕΛ. 
 
Η Ντιναμό Κιέβου είχε εντυπωσιαστεί από μία σούπερ εμφάνιση (και δύο γκολ) του Μπερτόλιο με τη φανέλα της Κολόν Σάντα Φε εναντίον της Μπόκα Τζούνιορς και τον αγόρασε έναντι 4 εκατομμυρίων ευρώ. Με την Κολόν Σάντα Φε την περίοδο 2009/10 σκόραρε τέσσερις φορές, επίδοση ρεκόρ (!) για τον μέσο του ΑΠΟΕΛ σε μια σεζόν.
 
Στους «γαλαζοκίτρινους» ο Μπερτόλιο σκόραρε, μέχρι στιγμής, δύο τέρματα. Κόντρα στην ΑΕΖ την 7η αγωνιστική στη νίκη με 4-1 και στο ισόπαλο 1-1 με τον Απόλλωνα.
 
Κόστισε στον ΑΠΟΕΛ αρκετές χιλιάδες ευρώ, αφού οι πρωταθλητές αγόρασαν τα δικαιώματά του από την Ντιναμό Κιέβου, ενώ ο Αργεντινός είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης του πρωταθλήματος με ετήσιες απολαβές 400 χιλιάδες ευρώ.