Στις φυλακές ανακριτές για τον βαρυποινίτη που σχεδίαζε τη δολοφονία του Αλέξη

Εξελίξεις φαίνεται να σημειώνονται γύρω από την πολύκροτη υπόθεση των Σέρβων εκτελεστών που έφθασαν στην Κύπρο «προαναγγέλλοντας» τις σχεδιαζόμενες δολοφονίες με πρώτο στόχο τον Αλέξη Μαυρομιχάλη και για τους οποίους υπήρχαν αποκαλυπτικές και συγκεκριμένες πληροφορίες από την Ιντερπόλ αλλά η αστυνομία δεν «άγγιξε» τόσο τους ιδίους όσο και τους Κύπριους συνεργούς τους ενώ λόγω διαφθοράς η υπόθεση τινάχθηκε στον αέρα.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του ΡΕΠΟΡΤΕΡ, την ίδια ώρα που βρίσκονται σε εξέλιξη οι έρευνες των ανεξάρτητων ποινικών ανακριτών που διορίστηκαν για τα «κατορθώματα» και τους «λάθος χειρισμούς» της αστυνομίας, ανακριτές άρχισαν και ποινική διερεύνηση από την πλευρά τους.

Αυτό φαίνεται να προέκυψε μετά και την κατάθεση του Σέρβου βαρυποινίτη των Κεντρικών φυλακών ο οποίος είναι το πρόσωπο που με οδηγίες «ανωτέρων» είχε τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον ένα εκ των Σέρβων εκτελεστών όπου σχεδίαζαν τον τρόπο που θα «χτυπήσουν» το Αλεξούι. Μάλιστα τα τηλέφωνα πραγματοποιούνταν από τηλεφωνικό θάλαμο του σωφρονιστικού ιδρύματος (αρχικά από παράνομο τηλέφωνο) των οποίων οι κλήσεις καταγράφονται βάση νόμου και όλοι οι φυλακισμένοι καταθέτουν από προηγουμένως τους αριθμούς κλίσεων τους. Ωστόσο, οι ανακριτές που λάμβαναν τις πληροφορίες από την Ιντερπόλ και για το περιεχόμενο των συνομιλιών, «παρέλειψαν» να ενημερώσουν τις Κεντρικές φυλακές για να τους παραδώσουν στοιχεία ενώ δεν τους είχαν αναφέρει καν ότι υπήρχαν οι σχετικές πληροφορίες…

Είχαν συνομιλίες μέχρι και για την «ταρίφα» των εκτελεστών

Όπως είναι σε θέση  να γνωρίζει ο ΡΕΠΟΡΤΕΡ, ανακριτές εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να μεταβούν στις Κεντρικές φυλακές για να λάβουν ανακριτική κατάθεση από τον Σέρβο φυλακισμένο ενώ υπενθυμίζεται ότι οι δεκάδες κασέτες με τις συνομιλίες που είχε με τον εκτελεστή έχουν δοθεί στους ποινικούς ανακριτές και το περιεχόμενο τους αποκαλύπτει ξεκάθαρα την οργάνωση της δολοφονίας. Μάλιστα αναφέρονται συγκεκριμένες ημέρες, ώρες, τοποθεσίες, τηλέφωνα Κύπριων συνεργών ενώ υπάρχει συζήτηση για την «ταρίφα» των δολοφόνων που ανέβηκε λόγω «δύσκολου στόχου».

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, αναμένεται να ληφθούν καταθέσεις και από άλλα πρόσωπα ενώ επικρατέστερο σενάριο είναι η υπόθεση να οδηγηθεί ενώπιον δικαστηρίου σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι μπορεί να στοιχειοθετηθεί το αδίκημα της συνομωσίας προς διάπραξη φόνου όπως έγινε στην περίπτωση του τετραπλού φονικοί που οι κατηγορούμενοι έχουν σε βάρος τους αδικήματα που σχετίζονται με τη σχεδιαζόμενη δολοφονία του Αλέξη Μαυρομιχάλη και άλλων δυο «δικών» του.

Υπενθυμίζεται ότι το πόρισμα των ανεξάρτητων ποινικών ανακριτών αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Ιανουάριο ενώ όπως είχαμε αποκαλύψει από τα μέχρι τώρα δεδομένα φαίνεται να προκύπτουν βαρύτατες ευθύνες σε μέλη της δύναμης, ακόμα και υψηλόβαθμα στελέχη, που γνώριζαν αρκετές λεπτομέρειες και πληροφορίες τις οποίες έδινε η Ιντερπόλ στις Κυπριακές αρχές, τις οποίες όμως δεν εκμεταλλεύτηκαν. Είτε από αμέλεια, είτε από κουκούλωμα με φόντο τη διαφθορά και τις διασυνδέσεις ένστολων με πρόσωπα του υποκόσμου. Επίσης φαίνεται να προκύπτει ανικανότητα από κάποιους να ενεργήσουν άμεσα για την αποτροπή των δολοφονιών.

Δειτε Επισης

Καταζητούνται ο 43χρονος Παναγιώτης και η 25χρονη Μαρία για διάρρηξη και κλοπή (pic)
Χάθηκαν τα ίχνη 17χρονου από το χώρο διαμονής του στη Λεμεσό (pic)
Παίρνει θέση για την παύση Ελεγκτή ο ΠΔΣ και απαντά στις επικρίσεις για τους δικαστές
Καταγγελία Ισραηλινών σε βάρος Ελληνοκύπριου για απάτη με αγοραπωλησίες διαμερισμάτων
Αναζητείται από την Αστυνομία για υπόθεση κλοπής στην Αγία Νάπα (pics)
Στις φλόγες υποστατικό από τσίγκους-Επεκτάθηκε σε φοινικόδεντρα
Ψάχνει μαρτυρίες η Αστυνομία για το θανατηφόρο με θύμα τον 16χρονο Χαράλαμπο
Δέκα πρόσωπα επιτέθηκαν σε πατέρα και τους δύο γιους του ενώ έφευγαν από το τζαμί
Έκρηξη κροτίδας έξω από γκαράζ κατοικίας 48χρονου-Καταζητείται ένας 57χρονος
Εγκλωβίστηκαν στο όχημά τους μετά από τροχαίο-Στο νοσοκομείο δύο πρόσωπα