Hadassah: Πρωτοποριακή χειρουργική επέμβαση διόρθωσε παράλυση

H εξάχρονη Ruthie Rosenthal, που υπέφερε από παράλυση στα χέρια και στα πόδια λόγω πτώσης, τώρα μπορεί ξανά να περπατά και να χρησιμοποιεί τα χέρια της, χάρη σε μια πρωτοποριακή χειρουργική επέμβαση που έγινε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Hadassah της Ιερουσαλήμ.
 
Η Ruthie, η οποία πάσχει από σύνδρομο Down, ήταν καθηλωμένη σε αναπηρικό καροτσάκι για ένα χρόνο μετά από πτώση και κτύπημα στη σπονδυλική στήλη. Ο ανώτερος ορθοπεδικός του Hadassah, Δρ. Josh Schroeder εξήγησε ότι η Ruthie είχε χειρουργηθεί στη σπονδυλική στήλη σε άλλο νοσοκομείο αλλά βίδες που χρησιμοποιήθηκαν για να ενώσουν οστά της δημιούργησαν πίεση στον σπόνδυλο προκαλώντας απώλεια της λειτουργίας στα χέρια και τα πόδια. «Όταν η Ruthie έφτασε στο Hadassah, η ζωή της ήταν σε κίνδυνο. Ήταν ξεκάθαρο ότι χρειαζόταν άμεσα επέμβαση», εξηγεί ο Δρ. Schroeder. «Επικοινώνησα με τον επικεφαλής του Τμήματος Σπονδυλοχειρουργικής του Hadassah, Δρ. Leon Kaplan, με τον οποίο καταλήξαμε στη λύση μιας πολύπλοκης εγχείρησης», είπε ο Δρ. Schroeder. Η χειρουργική ομάδα που σχηματίστηκε περιελάβανε τον Δρ. Schroeder, τον Δρ. Kaplan, τον παιδο-νευροχειρούργο Δρ. Moni Benifla, τον παιδο-ωτορινολαρυγγολόγο Δρ. Menahem Gross καθώς και μια ομάδα αναισθησιολόγων.
 
«Ο καθηγητής Kaplan είναι το μόνο άτομο στο Ισραήλ που μπορεί να κάνει αυτού του είδους εγχείρηση», σημειώνει ο Δρ. Schroeder. Αναφερόμενος στην πολυπλοκότητα αυτής της χειρουργικής διαδικασίας, ο Δρ. Schroeder εξήγησε: «αφαιρέσαμε το πάνω μέρος της σπονδυλικής στήλης και την προηγούμενη ένωση ούτως ώστε να απελευθερώσουμε τον οπίσθιο σπόνδυλο. Ακολούθως, προχωρήσαμε σε μια καινούργια σύνδεση». Θέλοντας να δώσει ακριβώς την δυσκολία αυτού που έγινε, ο Δρ. Schroeder εξήγησε ότι «η σπονδυλοχειρουργική σε τόσο στενή σπονδυλική στήλη είναι εξαιρετικά επικίνδυνη διαδικασία και απαιτείται ακρίβεια και μεγάλη προσοχή στη λεπτομέρεια».
 
Ο Δρ. Schroeder είναι τώρα στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι η Ruthie μπορεί πλέον να περπατά με αρκετή σταθερότητα ενώ έχει αποκτήσει πλήρη έλεγχο των χεριών της. Θέλοντας να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του, ο πατέρας της Ruthie, δήλωσε: «Θέλω πρώτα να ευχαριστήσω το Θεό που οδήγησε το χέρι των γιατρών, των οποίων ήταν επικεφαλής ο Δρ. Schroeder, και που βοήθησε να βρεθεί θεραπεία για τη Ruthie”, προσθέτοντας ότι οι γιατροί «κατάφεραν να κάνουν κάτι απίστευτο».
 
Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Hadassah (www.hadassah-med.com) των Ιεροσολύμων είναι σήμερα ένα από τα σημαντικότερα νοσοκομειακά κέντρα αλλά και κέντρα ιατρικής έρευνας, της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής. Παρέχει ιατρική περίθαλψη και θεραπεία σε περισσότερο από ένα εκατομμύριο ανθρώπους, από όλο τον κόσμο, κάθε χρόνο. Μεγάλος αριθμός ασθενών από την Κύπρο και την Ελλάδα επισκέπτονται, κάθε χρόνο, το Hadassah για διάγνωση ή για θεραπείες, πολλές από τις οποίες προσφέρονται μόνο από το νοσοκομείο αυτό.
 
Ο ιατρικός οργανισμός iMER (www.imer.biz) είναι το διεθνές γραφείο ασθενών του Νοσοκομείου Hadassah της Ιερουσαλήμ. Η iMER, με γραφεία στην Κύπρο, Αυστρία, Γερμανία, Ισραήλ, Ρωσία, Ουκρανία, Αζερμπαϊτζάν και Γεωργία, σε συνεργασία με το Hadassah, προσφέρει υπηρεσίες αξιολόγησης της κατάστασης ενός ασθενούς, ετοιμασίας σωστού ιατρικού πλάνου και παραπομπής στο ανάλογο τμήμα του Hadassah.
 
 

Δειτε Επισης

Άρτεμις Κοματίνα & Κωνσταντίνα Παλάλα: Υπηρεσία Στήριξης στο Πένθος (video)
«Όγκος σαν μπάλα του τένις αφαιρέθηκε μέσω των φρυδιών μου»-Aσθενής υποβλήθηκε σε καινοτόμο επέμβαση από Έλληνα γιατρό
Εντοπισμός ατόμων με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου εντόπισε το Ινστιτούτο Νευρολογίας Κύπρου
Δρ. Κυριάκος Στυλιανίδης: Υπηρεσία Κατ’ Οίκον Υποστηρικτικής και Ανακουφιστικής Φροντίδας ΠΑΣΥΚΑΦ (video)
Νέος συνδυασμός θεραπειών μειώνει 40% τους θανάτους από καρκίνο του τραχήλου της μήτρας
Μαρία Κρινή: Το έργο και η σημασία του Τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης (video)
Η θλιβερή περίπτωση του νεότερου ανθρώπου που διαγνώστηκε με τη νόσο Αλτσχάιμερ
Κορυφαία προτεραιότητα του Υπουργείου Υγείας η αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού-«Η πρόληψη είναι δύναμη»
Γιατί είναι σημαντικό να κοιμάστε πριν από τα μεσάνυχτα
Δεν υπάρχει σύνδεση μεταξύ κινητών και καρκίνου του εγκεφάλου-Τι δείχνει μελέτη του ΠΟΥ