«Δικαστική» απόφαση στα κατεχόμενα δίνει λόγο στο ΕΒΚΑΦ για ε/κ περιουσία στο Βαρώσι

Το «εφετείο» στα κατεχόμενα αναγνώρισε την Τρίτη το δικαίωμα του ΕΒΚΑΦ να εμπλακεί ως ενδιαφερόμενο μέρος σε υπόθεση που αφορά αίτημα Ελληνοκύπριου ιδιοκτήτη ξενοδοχείου στο Βαρώσι προς την «επιτροπή ακίνητης περιουσίας» για επιστροφή του ακινήτου και αποζημίωση.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΒΚΑΦ, το «εφετείο» ακύρωσε απόφαση του «πρωτοβάθμιου δικαστηρίου» που δεν επέτρεπε στο γραφείο που διαχειρίζεται τα βακούφια να εμπλακεί στην υπόθεση.
 
Η ε/κ εταιρεία "K.V Mediterranean Tours Ltd" είχε υποβάλει το 2012 αίτηση στην «επιτροπή ακίνητης περιουσίας» απαιτώντας την επιστροφή του ξενοδοχείου της στην περιφραγμένη πόλη των Βαρωσίων και αποζημίωση 34 εκ. ευρώ για απώλεια χρήσης, με το ΕΒΚΑΦ να υποστηρίζει ότι το ακίνητο ανήκει στο βακούφικο ίδρυμα «Αμπντουλάχ Πασά».
 
Στη συνέχεια, η εταιρεία κατέθεσε αίτημα στο «πρωτοβάθμιο δικαστήριο» για την επίσπευση της υπόθεσης και επειδή η «επιτροπή» είχε εμπλέξει στις 23 Νοεμβρίου 2012 το ΕΒΚΑΦ στην υπόθεση, καθώς και το «τμήμα θρησκευτικών υποθέσεων».
 
Το «πρωτοβάθμιο δικαστήριο» αποφάνθηκε στις 6 Νοεμβρίου 2015 ότι δεν δικαιολογείται η εμπλοκή ΕΒΚΑΦ και του «τμήματος θρησκευτικών υποθέσεων», με το ΕΒΚΑΦ να εφεσιβάλλει την απόφαση λίγες ημέρες αργότερα, στις 19 Νοεμβρίου 2015.
 
Το «εφετείο» στη σημερινή του απόφαση ανέφερε ότι το «επαρχιακό δικαστήριο Αμμοχώστου» είχε αποφανθεί πριν χρόνια ότι η ακίνητη περιουσία εντός της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου ανήκει στο βακούφικο ίδρυμα «Αμπντουλάχ Πασά» και άρα το ΕΒΚΑΦ μπορεί να εμπλακεί ως ενδιαφερόμενο μέρος στο αίτημα του ξενοδοχείου, με αριθμό υπόθεσης 167/2010, που εκκρεμεί ακόμη ενώπιον της «επιτροπής» και να υπερασπιστεί τα δικαιώματά του, σύμφωνα με την ανακοίνωση.
Πηγή: ΚΥΠΕ
  

Δειτε Επισης

Συνεχίζονται οι βροχές και οι μεμονωμένες καταιγίδες-Οι περιοχές που θα επηρεαστούν
Οι εστίες στο κέντρο της Λευκωσίας βάζουν φρένο στη «φυγή» φοιτητών προς τα κατεχόμενα
Εμμένουν οι γιατροί, δεν κάνουν πίσω για την απεργία-Βολές κατά ΟΚΥπΥ, κάλεσμα σε υπουργό Υγείας
Σε επιτόπου αξιολόγηση της φοιτητικής εστίας του Δήμου Πάφου προχώρησε ο Φαίδωνος
Για κινητά, κλιματιστικά και στολές συζήτησαν μεταξύ άλλων ΥΠΑΝ και ΠΣΕΜ
Σε απλοποίηση διαδικασιών στην Κοινή Αγροτική Πολιτική επιμένει η Κύπρος
Έχει εντοπιστεί το 52% των αγνοουμένων-Ταυτοποιήθηκαν 1.047 από τους 2.002
O ΕΟΑ Λεμεσού στηρίζει την ύπαιθρο και τα χωριά της Λεμεσού
Στο 342% της κανονικής η βροχόπτωση εντός Σεπτεμβρίου
Ανεξήγητες διαφοροποιήσεις στις τιμές εισαγωγής καυσίμων διαπιστώνει ο Σύνδεσμος Καταναλωτών