Γιατί ο Αρχιεπίσκοπος παρακαλούσε να εκλεγεί ο Τραμπ

Συνέντευξη στην παροικιακή εφημερίδα της Νέας Υόρκης «Εθνικός Κήρυκας» παραχώρησε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος στην οποία τοποθετήθηκε για τις εξελίξεις στο Κυπριακό, αλλά και την εκλογή του Ντόναλτ Τράμπ στο ύπατο αξίωμα των ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα απαντώντας σε ερώτηση τι θα πρέπει να κάνει η κυπριακή ομογένεια της Αμερικής και μάλιστα τώρα με τον νέο Πρόεδρο ο Αρχιεπίσκοπος απάντησε πως οι Κύπριοι της Αμερικής θα πρέπει να έχουν φωνή.

«Και σε σημεία που είναι απαράδεχτα η ομογένεια να συμβουλεύει τον Πρόεδρο της Κύπρου ότι αυτό που πηγαίνεις να κάνεις δεν είναι σωστό. Η διαφωνία δεν είναι κακό πράγμα, είναι δείγμα δημοκρατίας».

Αναφερόμενος στην εκλογή Τραμπ μετά από ερώτηση αν προσδοκεί κάτι, ο Αρχιεπίσκοπος σημείωσε: «Προσωπικά ναι, νομίζω ότι είναι ξύπνιος άνθρωπος και μάλιστα παρακαλούσα να βγει αυτός αντί της Κλίντον, την οποία βέβαια δεν ξέρω, αλλά είχα ακούσει αρκετά, όπως και ο σύζυγος της εν έκανε κάτι για το Κυπριακό, το ίδιο θα έκανε κι αυτή.

Νομίζω ότι ο κύριος Τραμ θα βοηθήσει και την Αμερική και τον υπόλοιπο κόσμο./ Αυτά που έκαναν και διέλυσαν ορισμένες χώρες της Μέσης Ανατολής και είναι γεμάτες από χαλάσματα και νεκρούς δεν νομίζω να τα συνεχίζει ο κύριος Τραμπ.
  

Δειτε Επισης

Σε επιτόπου αξιολόγηση της φοιτητικής εστίας του Δήμου Πάφου προχώρησε ο Φαίδωνος
Για κινητά, κλιματιστικά και στολές συζήτησαν μεταξύ άλλων ΥΠΑΝ και ΠΣΕΜ
Σε απλοποίηση διαδικασιών στην Κοινή Αγροτική Πολιτική επιμένει η Κύπρος
Έχει εντοπιστεί το 52% των αγνοουμένων-Ταυτοποιήθηκαν 1.047 από τους 2.002
O ΕΟΑ Λεμεσού στηρίζει την ύπαιθρο και τα χωριά της Λεμεσού
Στο 342% της κανονικής η βροχόπτωση εντός Σεπτεμβρίου
Ανεξήγητες διαφοροποιήσεις στις τιμές εισαγωγής καυσίμων διαπιστώνει ο Σύνδεσμος Καταναλωτών
Στη Βουλή η εξαίρεση από διατμηματικές προαγωγές για προϊστάμενους νοσηλευτές
Στη Γενεύη η Επ. Νομοθεσίας για αξιολόγηση της Περιοδικής Έκθεσης Κύπρου
Αποσύρεται από την αγορά συσκευή φρυγανιέρας (pic)