Συνέχιση των συνομιλιών σε τρία παράλληλα επίπεδα προκρίνει η ε/κ πλευρά

Υπέρ της συνέχισης των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό σε τρία παράλληλα επίπεδα, μετά το αδιέξοδο που δημιουργήθηκε κατά τις συνομιλίες στο Μον Πελεράν, τάσσεται η ελληνοκυπριακή πλευρά, όπως πληροφορείται το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων(ΚΥΠΕ).
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με αρμόδια πηγή, το πρώτο επίπεδο αφορά τη συνέχιση της συζήτησης επί των κριτηρίων για το εδαφικό προκειμένου να υπάρξει συμφωνία επί αυτών, αποτύπωσή τους σε χάρτη και καθορισμός ημερομηνίας για πολυμερή διάσκεψη για το ζήτημα της ασφάλειας και των εγγυήσεων. Στο πλαίσιο αυτό κρίνεται από την ε/κ πλευρά ως θετική η πρόθεση να υπάρξει διάλογος ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία, και πιο συγκεκριμένα μεταξύ του Έλληνα Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του Τούρκου Πρόεδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για προετοιμασία του εδάφους για την πολυμερή διάσκεψη.
Το δεύτερο επίπεδο αφορά τις συζητήσεις για τις εκκρεμότητες που υπάρχουν σε όλα τα άλλα κεφάλαια που αφορούν τις εσωτερικές πτυχές του Κυπριακού και το τρίτο άλλα παρεμφερή ζητήματα που δεν αφορούν τα έξι κεφάλαια, όπως τα οικονομικά της λύσης και τον τραπεζικό τομέα στα κατεχόμενα και την πρώτη ημέρα της λύσης.

Δειτε Επισης

Επιμένει ο Τατάρ-Απηύθυνε έκκληση σε Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας για άρση της «απομόνωσης» Τ/κ
Ο Όζτσιναρ συμμετείχε σε συνεδρίαση του ΣτΕ μεταδίδουν τα κατεχόμενα
Α. Δημητρίου: Ο ΔΗΣΥ συνεχίζει ως πυλώνας σταθερότητας 49 χρόνια μετά την ίδρυση του
Θέματα διμερούς συνεργασίας και επικείμενης πολυμερούς για Κυπριακό συζήτησαν ΠτΔ και Λάμι
Εθνικός στόχος το Σένγκεν, όχι «σκληρό σύνορο» η Πράσινη Γραμμή-Τα οφέλη για τους πολίτες και την οικονομία
Ραουνά: Στην κυπριακή Προεδρία θα αναδειχθεί τι σημαίνει κράτος υπό κατοχή
Λάμι: Το ΗΒ υποστηρίζει σταθερά την διαδικασία λύσης υπό τον ΟΗΕ
Ζητήματα που απασχολούν τους παθόντες και ανάπηρους πολέμου συζήτησε με την οργάνωσή τους ο Πρόεδρος
Λεπτομέρειες νομοσχεδίου για έλεγχο άμεσων ξένων επενδύσεων ανακοίνωσε το Υπουργείο Οικονομικών
Πυρά Οικολόγων κατά Εισαγγελίας μετά την καταδίκη από ΕΔΑΔ-«Ποιος θα πληρώσει τη λανθασμένη απόφαση του κ. Αγγελίδη;»