Δωρεάν τα εμβόλια καταρροϊκού πυρετού στους κτηνοτρόφους

Οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες (ΚΥ) προβαίνουν στην αγορά εμβολίων κατά του ορότυπου 8 του καταρροϊκού πυρετού, προκειμένου να παραχωρηθούν δωρεάν σε κτηνοτρόφους, για τον καθολικό εμβολιασμό των αιγοπροβάτων και βοοειδών.
 
Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, οι εν λόγω εμβολιασμοί θα γίνουν από ιδιώτες Κτηνιάτρους, υπό την εποπτεία των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών, ενώ οι Ιδιώτες Κτηνίατροι θα πληρωθούν από τους κτηνοτρόφους.
 
Σύμφωνα με τον περί Υγείας των Ζώων Νόμο, οι ιδιώτες Κτηνίατροι που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον για να λάβουν μέρος στη διεξαγωγή των εμβολιασμών, θα διοριστούν ως εντεταλμένοι Κτηνίατροι και θα υπόκεινται στις πρόνοιες του περί της Υγείας των Ζώων Νόμου.
 
Ο κατάλογος των εντεταλμένων Κτηνιάτρων θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα των ΚΥ και ο κάθε κτηνοτρόφος θα μπορεί να απευθυνθεί στον εντεταλμένο Κτηνίατρο της επιλογής του.
 
Οι εντεταλμένοι Κτηνίατροι θα χρεώνονται το εμβόλιο από τις ΚΥ μόνο με κτηνιατρική συνταγή και για συγκεκριμένες δόσεις εμβολίου για όλα τα ζώα που ενδείκνυνται να εμβολιαστούν από συγκεκριμένα κοπάδια, βάσει λίστας που θα εκτυπώνεται από το σύστημα IRSC των ΚΥ και θα προβαίνουν στους εμβολιασμούς.
 
Κατά τη διάρκεια των εμβολιασμών ο ιδιώτης Κτηνίατρος θα είναι υποχρεωμένος να τηρεί στοιχεία (ημερομηνία εμβολιασμού, εμπορική ονομασία εμβολιασμού, lot/batch εμβολίου, ενώτιο και κωδικός εκμετάλλευσης ζώου που εμβολιάστηκε), τα οποία θα υποβάλλει σε έντυπη και σε ηλεκτρονική μορφή (EXCEL) στις ΚΥ.
 

Δειτε Επισης

Σε επιτόπου αξιολόγηση της φοιτητικής εστίας του Δήμου Πάφου προχώρησε ο Φαίδωνος
Για κινητά, κλιματιστικά και στολές συζήτησαν μεταξύ άλλων ΥΠΑΝ και ΠΣΕΜ
Σε απλοποίηση διαδικασιών στην Κοινή Αγροτική Πολιτική επιμένει η Κύπρος
Έχει εντοπιστεί το 52% των αγνοουμένων-Ταυτοποιήθηκαν 1.047 από τους 2.002
O ΕΟΑ Λεμεσού στηρίζει την ύπαιθρο και τα χωριά της Λεμεσού
Στο 342% της κανονικής η βροχόπτωση εντός Σεπτεμβρίου
Ανεξήγητες διαφοροποιήσεις στις τιμές εισαγωγής καυσίμων διαπιστώνει ο Σύνδεσμος Καταναλωτών
Στη Βουλή η εξαίρεση από διατμηματικές προαγωγές για προϊστάμενους νοσηλευτές
Στη Γενεύη η Επ. Νομοθεσίας για αξιολόγηση της Περιοδικής Έκθεσης Κύπρου
Αποσύρεται από την αγορά συσκευή φρυγανιέρας (pic)