Χοντραίνει η κόντρα στο Δήμο Λεμεσού

Σε σοβαρά θέματα σύγκρουσης συμφερόντων αναφερόταν η επιστολή του Γενικού Ελεγκτή προς το Δήμο Λεμεσού που σήμερα τελικά κοινοποιήθηκε ως έπρεπε προς τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου, αναφέρει ο υποψήφιος Δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαΐδης.
 
Συγκεκριμένα και σύμφωνα με ανακοίνωση του κ. Νικολαΐδη" έχω πληροφορηθεί πριν από λίγο από μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου για το περιεχόμενο της επιστολής του Γενικού Ελεγκτή που εστάλη στον Δήμαρχο πριν δύο εβδομάδες και η οποία κοινοποιήθηκε στους παραλήπτες της μόλις σήμερα μετά από δική μας παρέμβαση".
 
"Από το περιεχόμενο της επιστολής γίνεται κατανοητό στον καθένα γιατί αυτή η επιστολή απεκρύβη, αφού εκ πρώτης όψεως ο Γενικός Ελεγκτής, με την  επιστολή του, εγείρει σοβαρά θέματα σύγκρουσης συμφερόντων", συμπληρώνει.
 
Ο κ. Νικολαΐδης εκφράζει τη λύπη του γιατί "από την απάντηση του Δημάρχου προς τον Γενικό Ελεγκτή δεν φαίνεται ο κ. Χρίστου να κατανοεί τη σοβαρότητα και τις προεκτάσεις των θεμάτων που αφορούν σύγκρουση συμφερόντων".
 
 Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Λεμεσού Ανδρέας Χρίστου, σε ανακοίνωσή του απέρριψε "με βδελυγμία" κατηγορίες και τους "συκοφαντικούς ισχυρισμούς” που έχουν στόχο, όπως λέει,”να πλήξουν την υπόληψη ανθρώπων και να σπιλώσουν συνειδήσεις".
 
Ο κ.Χρίστου, σημειώνει στην ανακοίνωση του πως έχει κοινοποιηθεί στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου ως η εισήγηση του Γενικού Ελεγκτή, τόσο η επιστολή του ημερομηνίας 15 Νοεμβρίου 2016, όσο και η απαντητική επιστολή του Δήμου, ημερομηνίας 23 Νοεμβρίου 2016, καθώς και προγενέστερη, ημερομηνίας 7 Απριλίου 2015.
 
Εξηγεί επίσης πως σύμφωνα με την μέχρι σήμερα πρακτική, η οποία ακολουθείται από τον Δήμο Λεμεσού, αλλά και από άλλους Δήμους από το 1986, οι ενδιάμεσες επιστολές του Γενικού Ελεγκτή με τις οποίες ζητούσε πληροφόρηση για διάφορα ζητήματα τα οποία περιέρχοντο στην αντίληψη του, ετύγχαναν υπηρεσιακού χειρισμού μέχρι την διαμόρφωση και δημοσίευση της τελικής έκθεσης της Ελεγκτικής Υπηρεσίας.  "Εφόσον ο Γενικός Ελεγκτής προτείνει αλλαγή αυτής της πρακτικής, δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα να ακολουθηθεί η νέα διαδικασία", συμπληρώνει.
 
Ο Δήμαρχος Λεμεσού και υποψήφιος για τη Δημαρχία σημειώνει εξάλλου πως “λάθη γίνονται, ελλείψεις, παραλείψεις και αστοχίες παρατηρούνται.  Στις πολλές αποφάσεις που παίρνουμε κάθε μέρα θα ήταν υπεροπτικό να πούμε ότι όλες ήταν σωστές.  Αρκετές, αν είχαμε την ευκαιρία να τις ξαναδούμε, θα αποφασίζαμε ίσως διαφορετικά".

Καλεί ακόμη οποιονδήποτε πολίτη έχει στοιχεία, δεδομένα, γεγονότα, έστω και υποψίες να τα αναφέρει δημόσια και με παρρησία και υποδεικνύει πως "αν τα παράπονα ή οι καταγγελίες αφορούν εμάς τους εκλεγμένους, υπάρχουν οι φορείς της πολιτείας, ο Γενικός Εισαγγελέας, ο Γενικός Ελεγκτής, η Γενική Λογίστρια, η Επίτροπος Διοίκησης και άλλοι θεσμοί και αξιωματούχοι στους οποίους μπορεί και πρέπει να απευθυνθεί πάραυτα".

Την ίδια ώρα ωστόσο, αναφέρει, "δεν μπορεί και δεν έχει κανένας το δικαίωμα στο απυρόβλητο να λοιδορεί και να υποσκάπτει, δεν μπορεί κανένας κρυβόμενος να πετροβολεί συμπολίτες του" και εκφράζει την πίκρα και θλίψη που προκαλούν αυτές οι συμπεριφορές, διαμηνύοντας παράλληλα πως "δεν τα βάζουμε κάτω ούτε απογοητευόμαστε".

Αντίθετα, συνεχίζει, επειδή έχουμε το μέτωπο και την συνείδηση μας καθαρά, προχωρούμε μπροστά με όσα μέσα και δυνάμεις διαθέτουμε, νιώθουμε την στήριξη και την αγάπη της μεγάλης πλειοψηφίας των συμπολιτών μας, οι οποίοι βλέπουν και εκτιμούν την δουλειά που γίνεται και χαίρονται τα έργα που ολοκληρώνονται και παραδίδονται για χρήση.

Προσθέτει δε ότι "για όσα σημαντικά υλοποιήσαμε ο έπαινος ανήκει σε όλες τις ομάδες του Δημοτικού Συμβουλίου, στους επικεφαλής και τα μέλη τους", τους οποίους ευχαριστεί για τον καθοριστικό, όπως αναφέρει, ρόλο τους για διατήρηση κλίματος συναίνεσης και συλλογικής ευθύνης, με μοναδικό γνώμονα τα συμφέροντα της πόλης και των δημοτών.
 
 

Δειτε Επισης

Προθυμία να συναντηθεί με την τουρκική πλευρά ανά πάσα στιγμή και οπουδήποτε εξέφρασε στον ΓΓ ο Πρόεδρος
Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Χριστοδουλίδη και Γκουτέρες-Εξέφρασε ετοιμότητα ο Πρόεδρος
Σε κοινό βηματισμό Κυπριακή Δημοκρατία και TAQA για μετοχική συμμετοχή στον GSI-Καθορίζουν οδικό χάρτη
Διμερείς σχέσεις και εξελίξεις σε Αν. Μεσόγειο συζήτησαν ΠτΔ και Σέρβος Πρόεδρος
Συνεχίζονται οι συναντήσεις Κόμπου με ξένους ομολόγους του στη Νέα Υόρκη
Διμερείς σχέσεις και Κυπριακό στο επίκεντρο της συνάντησης ΠτΔ και Βασιλιά Αμπντάλλα Β΄
Έδωσε γραμμή στον Τατάρ ο Ερντογάν για το Κυπριακό
Επαναλαμβάνει βούληση και συζητά τα επόμενα βήματα με τον ΓΓ του ΟΗΕ ο Πρόεδρος
Η Μεσόγειος να μετατραπεί σε κόμβο ΑΠΕ το όραμα των Υπουργών Ενέργειας του MED9
Πρόταση νόμου για έγκριση του προϋπολογισμού του ΤΚΑ από τη Βουλή