Το συντομότερο πενταμερή ζήτησε από Έιντε ο Ντενκτάς

Επαφές με τον "αναπληρωτή πρωθυπουργό" των κατεχομένων Σερντάρ Ντενκτάς και τον Πρόεδρο του τ/κ κόμματος CTP, Tufan Erhurman είχε το απόγευμα ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ Εσπεν Μπαρθ Εϊντε.
 
`Οπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, από το γραφείο της "πρωθυπουργίας" εκδόθηκε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία Ντενκτάς και Εϊντε αντάλλαξαν απόψεις για τις εξελίξεις στο Μοντ Πελεράν 2 και ο Ντενκτάς είπε στον συνομιλητή του ότι δεν επιθυμεί οι συνομιλίες να διαρκέσουν επί μακρόν και ότι πρέπει το συντομότερο να οριστεί ημερομηνία για πενταμερή διάσκεψη. Εξάλλου ο Ντενκτάς δήλωσε στον παράνομο Μπαϊράκ ότι δεν είναι θετικές οι εξελίξεις, όμως μπορούν να γίνουν βήματα για επανάληψη του διαλόγου και ότι όλα θα ξεκαθαρίσουν την ερχόμενη εβδομάδα.
 
Εξάλλου ο κ. Είντε σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση με τον ηγέτη του CTP ανέφερε, όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ότι πρέπει να συνεχιστεί το θετικό  μομέντουμ που υπήρχε τους προηγούμενους 19 μήνες.
 
Ο κ. Εrhurman από την πλευρά του είπε πως αντάλλαξαν απόψεις και προσπάθησε ο ίδιος να κατανοήσει γιατί ναυάγησαν οι συνομιλίες στο Μοντ Πελεράν. Ανέφερε ότι το κόμμα του έχει συναντήσεις τόσο με το ΑΚΕΛ όσο και με τον ΔΗΣΥ σε μια προσπάθεια να βοηθηθούν οι δύο ηγέτες. Είπε ακόμη πως ανέφερε στον κ. Είντε ότι ήταν απαράδεκτη για την τουρκική πλευρά η στρατηγική του κ. Αναστασιάδη ο οποίος, όπως δήλωσε, ήθελε να τα διασφαλίσει όλα για το εδαφικό στο Μοντ Πελεράν και να αφήσει το θέμα των εγγυήσεων σε πολυμερή.
 
Ο ηγέτης του CTP αναφέρθηκε ακόμη σε ευαισθησίες των Τκ στο θέμα των εγγυήσεων και πρόσθεσε πως τα ΗΕ θα πρέπει να κάνουν βήματα για να επανέλθει, όπως είπε, ο κ. Αναστασιάδης στο τραπέζι του διαλόγου.

Δειτε Επισης

Οι εστίες στο κέντρο της Λευκωσίας βάζουν φρένο στη «φυγή» φοιτητών προς τα κατεχόμενα
Το αντάρτικο Κουλία, η παρέμβαση Αννίτας και ο εγκλωβισμός στον θεσμικό τυφώνα που δεν καταλαγιάζει
Το κλειδί για τις εξελίξεις στο Κυπριακό στα χέρια του Ερντογάν-Συναντά Γκουτέρες και Μητσοτάκη
Κατέθεσε εμπειρογνώμονας στη δίκη για το θάνατο του Γιαννιού-Αναφορές για αλλοιωμένα στοιχεία από την υπεράσπιση
Προθυμία να συναντηθεί με την τουρκική πλευρά ανά πάσα στιγμή και οπουδήποτε εξέφρασε στον ΓΓ ο Πρόεδρος
Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Χριστοδουλίδη και Γκουτέρες-Εξέφρασε ετοιμότητα ο Πρόεδρος
Σε κοινό βηματισμό Κυπριακή Δημοκρατία και TAQA για μετοχική συμμετοχή στον GSI-Καθορίζουν οδικό χάρτη
Διμερείς σχέσεις και εξελίξεις σε Αν. Μεσόγειο συζήτησαν ΠτΔ και Σέρβος Πρόεδρος
Συνεχίζονται οι συναντήσεις Κόμπου με ξένους ομολόγους του στη Νέα Υόρκη
Διμερείς σχέσεις και Κυπριακό στο επίκεντρο της συνάντησης ΠτΔ και Βασιλιά Αμπντάλλα Β΄