Ο ΑΠΟΕΛ πήρε την μπουκιά στο φινάλε από τον Απόλλωνα (pics+vid)

Στο ισόπαλο 1-1 έμειναν Απόλλωνας και ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ. Ο αγώνας κρίθηκε στις καθυστερήσεις του αγώνα από τέρμα του Μπερτόλιο που ισοφάρισε για λογαριασμό του ΑΠΟΕΛ. Ο Απόλλωνας προηγήθηκε με πέναλτι του Ντα Σίλβα.
 
Αυτό είναι το δεύτερο συνεχόμενο στο πρωτάθλημα και τρίτο με την Ευρώπη που ο ΑΠΟΕΛ δεν κερδίζει. Γλίτωσε, φυσικά, τελευταία στιγμή την τρίτη διαδοχική ήττα (προηγήθηκαν αυτές από ΑΕΛ και Αστάνα). Οι γαλαζοκίτρινοι μετά το πέρας της 12ης αγωνιστικής ισοβαθμούν με 27 βαθμούς με την ΑΕΛ, τέσσερις πίσω από την κορυφή.
 

 
Ο Απόλλωνας έχασε τελευταία στιγμή την ευκαιρία να ανεβεί βαθμολογικά, χάνοντας στην τελευταία φάση δύο βαθμούς και παράλληλα την ευκαιρία να κολλήσει πέμπτη σερί νίκη. Η ομάδα της Λεμεσού βρίσκεται στην 5η θέση με 23 βαθμούς.
 
 
Το παιχνίδι είχε καλό ρυθμό από το πρώτο ημίχρονο με την μπάλα να ανεβοκατεβαίνει στις δύο περιοχές. Ένα ανοιχτό ποδόσφαιρο από τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων. Κυρίως στα αρχικά στάδια του αγώνα κράτησε αυτός ο ρυθμός.
 
Σταδιακά υπήρξε χαλάρωση, οι φάσεις ελαχιστοποιήθηκαν και  έτσι στο πρώτο ημίχρονο δεν παραβιάστηκε καμία εστία.
 
Στο ίδιο μοτίβο συνεχίστηκε και το δεύτερο ημίχρονο, με τα δεδομένα να αλλάζουν στα μέσα του δεύτερου μέρους. Στο 63’ ο Ντα Σίλβα με μία εξαιρετική ασίστ με τακουνάκι έβγαλε τον Μάγκλιτσα απέναντι στον Βάτερμαν ο οποίος τον ανέτρεψε και η μπάλα στήθηκε στην άσπρη βούλα. Ο Ντα Σίλβα ανέλαβε την εκτέλεση, δεν λάθεψε και στο 64’ έγραψε το 1-0 για τον Απόλλωνα.
 
Η ομάδα της Λεμεσού, μάλιστα, μπορούσε να σκοράρει άμεσα και δεύτερο τέρμα, καθώς στο 65’ ο Μάγκλιτσα πέρασε τον Βάτερμαν όμως το σουτ του κόπηκε προ της γραμμής. Ο ΑΠΟΕΛ προσπάθησε να αντιδράσει, όμως απείλησε ελάχιστα. Οι πιο μεγάλες ευκαιρίες ήταν στο 72’ με το πλασέ του Σωτηρίου και στο 80’ στο σουτ του Βάντερ. Αμφότερες αποκρούστηκαν από τον Βάλε. Τελικά η ισοφάριση ήρθε στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Φακούντο Μπερτόλιο με κεφαλιά να γράφει το 1-1.
 
 
Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Σκόρερ:
90+4' Μπερτόλιο / 64’ πεν. Ντα Σίλβα
Kίτρινες: Καρλάο, Μπερτόλιο / Παπουλής, Ρομπέρζ, Μπεντόγια, Αγγελή, Βάλε
Συνθέσεις:
ΑΠΟΕΛ (Τ.Κρίστιανσεν)
: Βάτερμαν, Αστίθ, Καρλάο, Αλεξάνδρου (78’ Μπερτόλιο), Μιλάνοφ, Μοράις, Βινίσιους (65’ Ορλάντι), Αλωνεύτης (69’ Βάντερ), Εφραίμ, Ντε Καμάργκο, Σωτηρίου
ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ (Π.Εμάνουελ): Βάλε, Βινίσιους, Αγγελή, Ρομπέρζ, Λόπες (82’ Χάμπος), Ντα Σίλβα (90’ Σαρδινέρο), Σακέτι, Μπεντόγια, Παπουλής, Γκιέ, Μαγκλίτσα (74’ Ζοάο Πέδρο)