Ρέντσι :«Εγώ δεν μπορώ να αποφύγω κυβέρνηση τεχνοκρατών»

"Εγώ δεν μπορώ να αποφύγω τη σύσταση κυβέρνησης τεχνοκρατών", δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματτέο Ρέντσι σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο ιδιωτικό κανάλι Canale 5, με αναφορά στο συνταγματικό δημοψήφισμα της 4ης Δεκεμβρίου.

O Ρέντσι πρόσθεσε ότι αν οι πολίτες δεν θέλουν να δημιουργηθεί κυβέρνηση τεχνοκρατών, πρέπει να ψηφίσουν "ναι" στις μεταρρυθμίσεις.

Επανέλαβε, δε, ότι "το δημοψήφισμα δεν αφορά τον ίδιο ή την κυβέρνηση", αλλά "είναι ένα ντέρμπι ανάμεσα στην απλότητα και στην πολυπλοκότητα" και ότι "οι πολίτες έχουν μια μεγάλη ευκαιρία για να απλοποιήσουν το πολιτικό σύστημα".

O Iταλός τεχνοκράτης και πρώην πρωθυπουργός Μάριο Μόντι, όμως, σε δηλώσεις του στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky Italia υπογράμμισε πως "θεωρεί ότι δεν θα έπρεπε σε καμία περίπτωση ο Ρέντσι να παραιτηθεί από την πρωθυπουργία", προσθέτοντας ότι "δεν εύχεται, αλλά ούτε προβλέπει την σύσταση κυβέρνησης τεχνοκρατών".

Στο μεταξύ, την ώρα αυτή, ολοκληρώνεται στη Ρώμη μαζική κινητοποίηση δεκάδων κινημάτων υπέρ του "όχι" στη συνταγματική μεταρρύθμιση.

Οι συμμετέχοντες συνέρρευσαν στην κεντρική πλατεία Ντελ Πόπολο (του Λαού) για να ακούσουν ιταλικά μουσικά συγκροτήματα τα οποία στηρίζουν το μέτωπο του "όχι".

Κατά τη διάρκεια της πορείας που ξεκίνησε από την πλατεία Εσέντρα και κατέληξε στην πλατεία του Λαού, μια μικρή ομάδα διαδηλωτών πέταξε αυγά στην πρόσοψη της Τράπεζας της Ιταλίας.
Παράλληλα, ο Τύπος αναφέρει ότι σε ένα λεωφορείο το οποίο μετέφερε μέλη οργανώσεων αντιεξουσιαστών στην πορεία, βρέθηκαν τσάντες με ξύλινα και σιδερένια μπαστούνια.

ΠΗΓΗ:ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Συνολικά 310 παλέτες ανθρωπιστικής βοήθειας στην πλωτή πλατφόρμα στη Γάζα
Πυρετώδεις προετοιμασίες για τις εκλογές-Κάλεσμα Εφόρου για προετοιμασία των ψηφοφόρων
Μελέτησε τις εξελίξεις στο Κυπριακό το ΑΚΕΛ-Καλεί σε ανάληψη πρωτοβουλίας για σπάσιμο του αδιεξόδου
Επ. Ισότητας: Στόχος να δίνονται χώρος και φωνή στις γυναίκες
Χειροπέδες σε 23χρονο για το θανατηφόρο στην Κοκκινοτριμιθιά με θύμα 77χρονη
Στη δημοσιότητα επιστολή ΥΠΕΣ για τ/κ κινηματογράφο έδωσε ο Δήμος Λεμεσού
Μ. Δαμιανός: Το Υπουργείο Υγείας στηρίζει προσπάθειες ιατρικής κοινότητας
Εκφορτώνονται οι πρώτες εκατοντάδες παλέτες με ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας
«Προς αξιοποίηση η Τεχνητή Νοημοσύνη στην υγειονομική περίθαλψη»-Όσα ισχυρίζεται ειδικός
Τέσσερις νεκροί από πυρά στο Αφγανιστάν-Ανάμεσά τους τρεις Iσπανοί τουρίστες