Ο Κασουλίδης απαντά στις αιχμές ΔΗΚΟ με αφορμή δηλώσεις του περί κυριαρχίας

Επιδιώκουμε την απόλυτη κυριαρχία και ανεξαρτησία, χωρίς πλέον προσχήματα που να απορρέουν από οποιαδήποτε Συνθήκη, τονίζει ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης σε γραπτή του δήλωση σε απάντηση ανακοίνωσης του Γραφείου Τύπου του ΔΗΚΟ.
 
Στην ανακοίνωση ο κ. Κασουλίδης αναφέρει ότι `η Κυπριακή Δημοκρατία είναι ανεξάρτητη και κυρίαρχη από της ιδρύσεώς της από το 1960. Όμως η Τουρκία εισέβαλε στην Κύπρο το 1974, ερμηνεύοντας κατά το δοκούν τη Συνθήκη Εγγυήσεως ότι της έδινε ένα τέτοιο δικαίωμα. Εμείς επιδιώκουμε την απόλυτη κυριαρχία και ανεξαρτησία, χωρίς πλέον προσχήματα που να απορρέουν από οποιαδήποτε Συνθήκη`.
 
`Φυσικά κανένας στρατός, εκτός αν ηττηθεί κατά κράτος, δεν αποχωρεί σε μια μέρα. Αυτή την περίοδο αναδίπλωσης και αποχώρησης είναι που θα μπορούσαμε να συζητήσουμε με ημερομηνία οριστικής αποχώρησης όλων των τουρκικών στρατευμάτων σε εύλογο χρονικό διάστημα` προσθέτει.
 
Ο Υπουργός υπενθυμίζει ότι `η μια και μόνη κυριαρχία, η μια διεθνής προσωπικότητα και ιθαγένεια είναι ήδη συμφωνημένα και θα αποτυπώνονται σε ενδεχόμενη λύση`.
 
Εκφράζει λύπη γιατί "στην προσπάθεια για να πείσουμε το ακροατήριο των Βουλευτών της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, το ΔΗΚΟ θεωρεί ότι απευθυνόμαστε και σε αυτό".
 
"Στις συστηματικές καχυποψίες τους έναντι του Προέδρου Αναστασιάδη, ανακαλύπτει εκ του μη όντος να δημιουργεί θέματα, τα οποία διαψεύθηκαν επανειλημμένα. Διαψεύθηκαν οι καχυποψίες του για το προαγγελθέν ανακοινωθέν για τις 14 Σεπτεμβρίου μετά το τέλος των εντατικών διαπραγματεύσεων, διαψεύθηκαν οι καχυποψίες τους για τη συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, διαψεύθηκαν οι καχυποψίες τους για τη συζήτηση του Εδαφικού εκτός Κύπρου ότι τάχα ο Πρόεδρος θα ήταν ευάλωτος στις πιέσεις και θα διαψευθούν και πάλι` καταλήγει η ανακοίνωση.
 
Νωρίτερα το ΔΗΚΟ με ανακοίνωσή του κάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας “να εξηγήσει στο λαό, τι εννοεί ο Υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης του, Ιωάννης Κασουλίδης όταν δήλωνε χθες ότι:
 
‘Η δική μας πλευρά είναι έτοιμη να δεχτεί ένα ορισμένο χρονικό διάστημα, στο τέλος του οποίου η Κύπρος θα είναι ένα πλήρως ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος και νομίζω ότι σε αυτό μπορούμε να διαπραγματευτούμε και να βρούμε μια συμβιβαστική λύση’”.
 
Είναι η πρώτη φορά, σημείωσε το ΔΗΚΟ στην ανακοίνωσή του, “που Ελληνοκύπριος πολιτικός, δηλώνει έτοιμος να εκχωρήσει την ανεξαρτησία και την κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας μετά τη λύση του κυπριακού”.

Δειτε Επισης

Αλλεπάλληλοι βομβαρδισμοί του Ισραήλ στο νότιο Λίβανο μετά τις απειλές Νασράλα για «τρομερή» τιμωρία
«Μου είπε να την χαϊδέψω, αλλά δεν υπήρξε καμία αντίδραση» – Μαρτυρίες φρίκης στην υπόθεση Πελικό
Η ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ στον Λίβανο ζητά άμεση αποκλιμάκωση
«Βαθιά ανησυχία» Λονδίνου για τις εξελίξεις στον Λίβανο
Ο Τραμπ κατηγόρησε τους Αμερικανούς εβραίους ότι θα φέρουν μέρος της ευθύνης, αν χάσει στις εκλογές
Κατάρρευση κτιρίου στη Σιέρα Λεόνε-Τουλάχιστον 15 νεκροί
ΒΙΝΤΕΟ: Τουρίστρια περπατούσε σε σοκάκι, όταν άγαλμα έπεσε στο κεφάλι της και τη σκότωσε
Κύμα επιθέσεων του Ισραήλ στον Λίβανο μετά τις εκρήξεις-«Μας κήρυξαν πόλεμο», λέει ο ηγέτης της Χεμπολάχ
Αεροπορικές εταιρείες παρατείνουν την αναστολή πτήσεων προς Βηρυτό και Τελ Αβίβ
Έφοδοι στην Ταϊβάν-Ερευνούν διασυνδέσεις της Gold Apollo με τους βομβητές που εξερράγησαν στον Λίβανο